Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изравняване на субсидиите с тези в ЕС поиска председателят на сдружението „Обединени български животновъди“

Бойко Синапов
Снимка: БГНЕС


Изравняване на субсидиите с тези в ЕС поиска председателят на сдружението „Обединени български животновъди“ Бойко Синапов. В момента фермерите получават едва 30 на сто от размера на финансовата помощ в общността. Според Синапов това ги поставя в неравностойно положение и отблъсква много от стопаните, решили да отглеждат животни.
"Предстои ни нов програмен период, който трябва да защитим. Сектор животновъдство трябва да бъде един от водещите в земеделието, приоритетно с нови финансови пера, с нови мерки, които да защитим и да преценим кои от мерките не са били полезни и отстраним, за да си задържим и да запазим нови. Защото не може все още България да получава една трета от субсидиите, които получава Гърция, Белгия или Германия. Ние сме вече равноправен член, дойде моментът, когато трябва да се изравнят", посочи пред Радио Кърджали Бойко Синапов. Той поиска и по-лесен достъп на фермерите до европейските средства.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

70% от годишните данъчни декларации в Кърджали са подадени онлайн

В офиса на приходната администрация в Кърджали са подадени близо 6 хиляди годишни данъчни декларации, от които 4 200 са подадени по електронен път или това са 70 % от формулярите. От НАП намомнят, че изтича срока, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация. 

публикувано на 29.03.24 в 14:50

Три земетресения се усетиха тази сутрин в Девин

По думите на кмета на Девин първият трус е усетен към 8:30 часа, последвал и втори, като и двата са били доста силни. Малко преди 9:00 часа е имало и трети трус, но доста по-лек. По данни на Националния Институт по геофизика, геодезия и география на БАН трусът е регистриран в 08:38 ч. със сила 3,8 по Рихтер и е с епицентър на километър и половина,..

публикувано на 29.03.24 в 14:45

България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО

На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО. В цялата страна ще се проведат чествания по повод годишнината.  Кулминацията ще е тържествен концерт, организиран от Министерството на отбраната и МВнР, който ще се състои от 18:00 часа на пл. "Княз Александър Първи".

публикувано на 29.03.24 в 14:27

От 1 април отпада вариантът за предписване на антибиотик с хартиена рецепта

Българският фармацевтичен съюз не смята, че трябва да има изключения и изписването на антибиотик да бъде възможно и на хартия. Това заяви пред БНР председателят му Димитър Маринов. От 1 април отпада вариантът за предписване на антибиотик с хартиена рецепта и по последни данни на Здравното министерство не се  предвиждат изключения.

публикувано на 29.03.24 в 13:36

Силен трус от 5,7 по Рихтер разлюля Гърция

Силен трус от 5,7 по Рихтер разтърси части от съседна Гърция.  Той  е регистриран в 9:12 часа, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Епицентърът му е бил в Йонийско море, на 122 километра от Патра. Местни медии съобщават и за втори земен трус от 5,6 по Рихтер. И двата са усетени силно на Пелопонес, в Атика, както и на остров Крит. По..

публикувано на 29.03.24 в 13:02

Прокуратурата в Кърджали внесе в съда обвинителен акт срещу 18-годишен за опит за убийство

Окръжната прокуратура в Кърджали е внесла за разглеждане в Окръжния съд обвинителен акт срещу 18-годишен за опит за убийство. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. Пълнолетният, с инициали Д.М., е обвинен в това, че на 16 април 2023 г. в Кърджали, когато е бил непълнолетен, но е разбирал свойството и значението на деянието и..

публикувано на 29.03.24 в 08:51

България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО

На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО. В цялата страна ще се проведат чествания по повод годишнината. Кулминацията ще е тържествен концерт, организиран от Министерството на отбраната и МВнР, който ще се състои от 18:00 часа на пл. "Княз Александър Първи". Заради честванията Столична община променя организацията на..

публикувано на 29.03.24 в 07:43