Няма отлив на ученици в ОУ "П.К.Яворов" в Кърджали след слуховете за отнемане на деца в странатаМеханизмът за обхващане на деца на Министерството на науката и образованието работи успешно целогодишно в област Кърджали, заявиха от Регионалното управление на образованието в Кърджали по отношение на създалата се ситуация със страхове на родители на ученици в страната, че децата им ще бъдат отнети. Механизмът предвижда регулярни срещи с родителите, и там, където има деца, застрашени от отпадане от училище, се работи по-задълбочено. Дейността е рутинна и включва усилена работа на медиаторите с общностите, засегнати от проблема, казаха още от Регионалното управление на образованието в Кърджали.
Няма напрежение в област Кърджали във връзка със създалата се ситуация в страната, добавиха оттам. Работи се за успокояване на родителите в насока, че няма процедура за вземане на деца, а това са само недобронамерени внушения. Създалата се обстановка в страната е крайно нежелателна, но тук нямаме извънредни обстоятелства, допълват още от Регионалното управление на образованието в Кърджали.
Няма паника сред родителите на ученици от Основно училище "П.К.Яворов" в Кърджали във връзка със създалата се ситуация след слуховете в някои региони от страната за отнемане на деца. Голямата част от децата в момента са отсъстващи по болест, беше категоричен директорът на учебното заведение Елена Янева. В момента в училището са записани 320 деца от първи до седми клас, а 16 са в подготвителната група. Само няколко са родителите, които са изразили притеснение, след като слухът се е разчул и в кърджалийския квартал "Боровец". Какви мерки са взети за успокояване на родителите и каква е посещаемостта на учебните часове през изминалите дни, ще чуете от директора Елена Янева.

Вижте още

Заради големия интерес преглеждат безплатно още 2 дни за рак на гърдата в Хасково

Часовете за безплатни прегледи за рак на гърдата за 17 и 18 октомври вече са заети, съобщиха от Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково. По тази причина от болницата обявяват още две дати за желаещите да си направят мамографски преглед в Лъчетерапевтичния комплекс в квартал „Болярово“. Новите дати са 24 и 25 октомври, като..

публикувано на 17.10.19 в 17:36

Паспортната служба в Кърджали ще работи и в деня на изборите - 27 октомври

Звената „Български документи за самоличност“ в областната дирекция на полицията в Кърджали ще работят и в деня на изборите - 27 ми октомври, за да съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас. В седмицата преди 27 октомври 2019 г. е създадена необходимата организация..

публикувано на 17.10.19 в 16:53

Побоят над деца в училището в Бенковски станал заради непристойни думи

Директорът на училището в село Бенковски Владимир Петров коментира инцидента, станал по данни на МВР в двора на училището вчера, вследствие на който има пострадали деца. Според него ситуацията в момента в учебното заведение е спокойна , а пострадалите деца са на училище. Той каза, че спречкването е тръгнало от спор между две деца заради..

публикувано на 17.10.19 в 15:46

Кола връхлетя върху пешеходка пред очите на полицаи

Кола връхлетя върху пресичаща жена на една от пешеходните пътеки на кръстовището на бул. България и ул. Металург в Кърджали. На жената беше оказана спешна медицинска помощ. Няма нанесени телесни щети, но е в емоционален шок, защото видимо трепереше. Очевидци коментираха, че водачът на колата е успял да реагира и да спре на сантиметри от пешеходката,..

публикувано на 17.10.19 в 15:21

12 детски градини се включиха в "С игри да бъдем по-добри 2019"

12 детски градини се включиха в спортния ден, организиран от община Кърджали. Проявата бе под наслов "С игри да бъдем по-добри 2019" и се проведе в парк "Арпезос". Децата участваха в спортни игри, пяха и се забавляваха. На финала пуснаха балони с хелий да полетят във въздуха, а Ширин Сюлеймен, директор на дирекция "Хуманитарни дейности" раздаде медали..

публикувано на 17.10.19 в 14:23

23-годишна жена е нанесла побой на 4 деца в училищен автобус в село Бенковски

23 годишна жена е влязла в училищен автубус и е  нанесла удари по тялото на 4 деца. Учениците са на възраст 9, 11, 12 и 15 години. Инцидентът се е случил вчера, около 14 часа в село Бенковски, съобщиха от пресцентъра на Обалстаната дирекция на полицията в Кърджали. Според събраната до момента информация агресивното поведение на жената било предшествано..

публикувано на 17.10.19 в 14:13

Колко ще ни струва да затворим лятото в буркани?

Проверка на пазара на производителите в Кърджали установи, че зимнината няма да излезе евтино на родопчани. На привършване е реколтата от домати и пипер , което определя и високата им цена. Цена поддържат камбите и карфиола . Морковите са по левче, но са внос. Нека чуем репортаж за конкретните цени, реколтата и за това колко ще ни излезе..

публикувано на 17.10.19 в 12:32