Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров" е подготвила изложба за Деня на КърджалиРегионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров" е подготвила изложба, в която е показано как през годините е отбелязван Деня на Кърджали. Тя ще бъде открита на 15 октомври в 11,30 часа като част от програмата на културните събития на община Кърджали. 

Вижте още

Хореографът Мишо Кадиев: Българските народни хора да се изучават в самостоятелен час

Българските народни хора да се изучават в отделен час в училищата в страната, а не като част от предмета физическо възпитание и спорт . А фолклорът да се преподава от професионалисти - хореографи или завършили специални курсове учители . Това е една от целите на Асоциацията на хореографите в България, съобщи за Радио Кърджали Мишо..

публикувано на 16.11.19 в 17:40

Откриха паметник на Капитан Петко войвода на едноименния граничен пункт

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри паметник на Капитан Петко Войвода на едноименния Гранично контролно-пропускателен пункт. Инициативата е на Съюза на тракийските дружества в България и Община Свиленград. „Всеки, който минава през граничния пункт, ще отправя взор към внушителната фигура на Капитан Петко войвода и ще се пита – достоен..

публикувано на 16.11.19 в 17:19

Пазарът за промишлени стоки в Кърджали обновен най-рано напролет

Пазарът за промишлени стоки ще бъде обновен най-рано напролет . Това каза за радио Кърджали Рамадан Вели, директор на Пазара на производителите в областния град. Рамадан Вели: "Има решение на ОБС в новата бизнес програма, която е приета на сесия, че трябва 2/3 от този паваж да бъде покрит с една нова хубава конструкция, с осветление..

публикувано на 16.11.19 в 14:35

Общините в област Кърджали заявиха готовност за поддръжка на пътната мрежа през зимата

Сигурността по пътищата през зимния сезон, противодействието на престъпността, изграждането на системи за видеонаблюдение и по-доброто административно обслужване на гражданите, обсъдиха на работно съвещание представители на местната и изпълнителната власт. Съвещанието се състоя в областната дирекция на Министерството на вътрешните..

публикувано на 16.11.19 в 14:15

Лекари ще посещават пенсионери по домовете им

Стартира проект „Подкрепа и грижа за възрастните хора в Община Кърджали”, който се финансира по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 2”. Проектът е насочен към подобряване качеството на живот и достъпа до здравно-социални услуги в домашна среда,..

публикувано на 15.11.19 в 14:37

Предизборната агитация в Кърджали почти изчистена, не се налагат глоби на партии

В чертите на град Кърджали предизборните плакати са почистени почти навсякъде. Това съобщи за Радио Кърджали Себахатин Риза, изпълняващ функциите на секретар в общинската администрация. Политическите сили имаха 7-дневен срок след датата на изборите да свалят предизборната агитация, а общината трябваше да контролира тази дейност и да налага глоби при..

публикувано на 15.11.19 в 10:33

Изтича крайният срок за поставяне на зимни гуми

Изтича  крайният срок за поставяне на зимни гуми на автомобилите -според изискванията на закона грайферът  не трябва да е по-малък от 4 мм. Глобите за неизрядните шофьори започват от 50 лева, припомнят от пътната полиция.  Освен гумите, проверяващите ще преглеждат фаровете и чистачките на автомобилите.

публикувано на 15.11.19 в 10:03