Задържаха в Гърция автомобил с хасковска регистрация с 20 нелегални мигранти

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцката полиция задържа автомобил с българска регистрация с 20 нелегални мигранти. Арестуван е шофьорът на българската кола с обвинение за трафик на хора. 

Ванът с хасковска регистрация не и спрял за полицейска проверка до Кавала. Преминал през поставените от полицията заграждения и с много висока скорост се отправил по посока Солун. За да не предизвика катастрофа, властите предупреждават пътуващите автомобили да се отстранят от трасето и започва преследване с десет полицейски коли. При навлизането на колата в града е била принудена от полицията да спре. Предварително полицаите са били изключили светофарите на кръстовищата и отстранили от тях останалите автомобили. Във вана с български номера са намерени 20 нелегални мигранти, влезли в Гърция през сухопътната граница с Турция.

Полицията не посочва дали шофьорът на колата е българин. Това го потвърждават очевидци на ареста.

Магистралата от границата с Турция до Солун е под засилен полицейски контрол в акция срещу нелегалния трафик на хора. Проверяват се денонощно всички коли, за които има съмнение, че може да превозват мигранти. Полицията има информация, че цената на трафика до Солун е над 2 хиляди евро на човек.

Арестуваните са предадени на прокуратурата в Солун.


Вижте още

Хореографът Мишо Кадиев: Българските народни хора да се изучават в самостоятелен час

Българските народни хора да се изучават в отделен час в училищата в страната, а не като част от предмета физическо възпитание и спорт . А фолклорът да се преподава от професионалисти - хореографи или завършили специални курсове учители . Това е една от целите на Асоциацията на хореографите в България, съобщи за Радио Кърджали Мишо..

публикувано на 16.11.19 в 17:40

Откриха паметник на Капитан Петко войвода на едноименния граничен пункт

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри паметник на Капитан Петко Войвода на едноименния Гранично контролно-пропускателен пункт. Инициативата е на Съюза на тракийските дружества в България и Община Свиленград. „Всеки, който минава през граничния пункт, ще отправя взор към внушителната фигура на Капитан Петко войвода и ще се пита – достоен..

публикувано на 16.11.19 в 17:19

Пазарът за промишлени стоки в Кърджали обновен най-рано напролет

Пазарът за промишлени стоки ще бъде обновен най-рано напролет . Това каза за радио Кърджали Рамадан Вели, директор на Пазара на производителите в областния град. Рамадан Вели: "Има решение на ОБС в новата бизнес програма, която е приета на сесия, че трябва 2/3 от този паваж да бъде покрит с една нова хубава конструкция, с осветление..

публикувано на 16.11.19 в 14:35

Общините в област Кърджали заявиха готовност за поддръжка на пътната мрежа през зимата

Сигурността по пътищата през зимния сезон, противодействието на престъпността, изграждането на системи за видеонаблюдение и по-доброто административно обслужване на гражданите, обсъдиха на работно съвещание представители на местната и изпълнителната власт. Съвещанието се състоя в областната дирекция на Министерството на вътрешните..

публикувано на 16.11.19 в 14:15

Лекари ще посещават пенсионери по домовете им

Стартира проект „Подкрепа и грижа за възрастните хора в Община Кърджали”, който се финансира по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 2”. Проектът е насочен към подобряване качеството на живот и достъпа до здравно-социални услуги в домашна среда,..

публикувано на 15.11.19 в 14:37

Предизборната агитация в Кърджали почти изчистена, не се налагат глоби на партии

В чертите на град Кърджали предизборните плакати са почистени почти навсякъде. Това съобщи за Радио Кърджали Себахатин Риза, изпълняващ функциите на секретар в общинската администрация. Политическите сили имаха 7-дневен срок след датата на изборите да свалят предизборната агитация, а общината трябваше да контролира тази дейност и да налага глоби при..

публикувано на 15.11.19 в 10:33

Изтича крайният срок за поставяне на зимни гуми

Изтича  крайният срок за поставяне на зимни гуми на автомобилите -според изискванията на закона грайферът  не трябва да е по-малък от 4 мм. Глобите за неизрядните шофьори започват от 50 лева, припомнят от пътната полиция.  Освен гумите, проверяващите ще преглеждат фаровете и чистачките на автомобилите.

публикувано на 15.11.19 в 10:03