КНСБ организира дискусионен форум "Парламент на работеща България" в КърджалиДнес в Кърджали областната структура на КНСБ организира дискусионен форум "Парламент на работеща България" с работници и служители. Целта на форума е да се обсъдят проблемите на работещите, дори и те да не са членове на синдикална организация. Това каза пред журналисти вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков. 

Само 25% от работниците членуват в синдикат. Тази форма, която е най-автентичната и най-директната. Останалите 75% от работниците не са представени по никакъв начин. На този форум искаме да дадем възможност на активни на ангажирани и на хора, които са амбицирани да решат проблеми които виждат в т  яхната месторабота, в техния град. В рамките на този дискусионен форум, всеки има възможността да зададе тема, която го вълнува, която му е интересна и търси съмишленици. Идеята е не само да обменяме мнения. Идеята е да съчетаваме усилия и като голяма обществена организация да помагаме да се решават въпросите, които се изтъкват по време на тези срещи, това каза  Пламен Нанков, вицепрезидент на КНСБ. 


Вижте още

Областна администрация Кърджали е отличена за „ Най-прозрачна областна администрация“

Областна администрация Кърджали бе отличена с годишния приз на Фондация „Прозрачни регламенти“ в категория „ Най-прозрачна областна администрация“. Наградата е бронзова статуетка на българския скулптор Райнис  Гелов, която символизира откритостта, диалога и „отварянето“ на администрацията към гражданите и бизнеса. Призът бе връчен на областния..

публикувано на 14.11.19 в 17:32

В Административния съд в Кърджали тръгна дело за избора на кмет на село Равен

В Административния съд в Кърджали днес тръгна дело за избора на кмет на село Равен, община Момчилград. То е образувано по жалба на Сенай Ариф, кандидат-кмет от ДОСТ, срещу решението за избор на Общинската избирателна комисия в Момчилград.  На първия тур  Рахиме Рахим от ДПС печели кметския стол със 106 действителни гласа срещу 95 за  опонента Сенай..

публикувано на 14.11.19 в 14:26

Кърджалийци вдигнаха купата по Offroad

Кърджалийци вдигнаха купата по Offroad в последно за сезона състезание "The last race of year", което се проведе в гр. Русе. Валентин Пенев и Юмер Емин с Nissan Patrol от  Рали Offroad Кърджали спечелиха първо място в  клас Трофи Стандарт плюс. Уменията си в движението „извън пътя“ демонстрираха общо 39 екипажа от цялата страна и трима състезатели с..

публикувано на 14.11.19 в 10:04

Приятели на починалия в Лондон Димитър Парасков събират средства, за да го погребат в Кърджали

Близките на починалия в Лондон кърджалиец Димитър Парасков събират средства, за да транспортират и погребат тялото му в Кърджали. 33-годишния Димитър е издъхнал на 9 ноември. Живеел и работил в Лондон, а средното си образование е завършил в СУ "Петко Рачов Славейков".  „Димитър беше голям герой, който докосваше сърцата на всеки, без значение колко..

публикувано на 13.11.19 в 10:51

Едно от най-страшните усложнения на грипа е пневмонията, как да се преборим

Очаква се грипът да дойде през януари, както беше и през миналата година , каза за радио Кърджали, д-р Диана Вълчева, началник на пневмофтизиатричното отделение в кърджалийската болница. Едно от най-страшните усложнения на грипа е пневмонията . Затова е задължителна профилактиката, чуйте каква да бъде тя, от д-р Диана Вълчева: "Съответно,..

публикувано на 13.11.19 в 09:19

Кандидат за съветник от ГЕРБ в Момчилград оттегли жалбата си за избора на общински съветници

Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Фатме Зейнал в Момчилград оттегли жалбата си за избора на общински съветници в общината . Това се случи след като в Административния съд в Кърджали тръгна изборно дело и бяха преброени недействителните бюлетини в селата Лале, Синделци, Кос, Върхари и в една  секция в Момчилград. Съдът прекрати делото след..

публикувано на 13.11.19 в 09:12

7 души са настанените с пневмония в кърджалийската болница

Днес е Световeн ден за борба с пневмонията . Отбелязва се от 2009 година по инициатива на Световната здравна организация,  Глобалната коалиция за борба с детската пневмония и 140 неправителствени организации. Акцентът е върху заболяването при децата . Малките до 5 години са най-застрашени да развият болестта, а след тях са хората над 65..

публикувано на 12.11.19 в 15:08