Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес ни очакват температури до 26°

Днес слънцето изгря в 07:43 часа и ще залезе в 18:40 часа. Продължителност на деня 10:57 часа.

Днес ще е предимно слънчево и почти тихо. Сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Над Родопите ще е слънчево ще духа запад-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира изток- югоизток. Максималната температура в Кърджали ще достигне 25°, в Хасково 26°, в Смолян 19°

Над Беломорието също ще бъде слънчево Максималните температури ще бъдатмежду 22°- 23°. Температурата на морската вода в Бяло море е 21°- 22°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 12°. На Рожен максималната температура ще достигне 14°, на Пампорово 18°




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

110 дръвчета ще бъдат засадени в Кирково по случай 110-ата годишнина от създаването на общината

Общо 110 дръвчета ще бъдат засадени в учебно-възпитателни заведения, читалища, кметства и паркове на територията на община Кирково по случай 110-ата годишнина от създаването на общината. Това каза за БТА кметът на пограничната община Шинаси Сюлейман. За годишнината, която се навършва на 26 март, в малката родопска община са поканени приятели от съседна..

публикувано на 18.03.24 в 18:00

В пъти по-малко вандалски прояви след поставянето на камери за видеонаблюдение в Момчилград

След поставяне на повече от 20 камери за видеонаблюдение на възлови обществени места в град Момчилград, случаите на вандалски прояви са намалели в пъти и към днешна дата те вече са единични. Това каза пред БТА инж. Севдалин Огнянов, директор на дирекция „Устройство на територията, кадастър и регулация и европейски програми и проекти“. Той припомни, че..

публикувано на 18.03.24 в 17:41

Милко Багдасаров: Правителство ще има

Правителство ще има. Това коментира за Радио Кърджали Милко Багдасаров от БСП след като Мария Габриел от ГЕРБ-СДС получи от президента Румен Радев проучвателен мандат за съставяне на нов кабинет. Милко Багдасаров: „Мисля, че това, което се случва е сериозен пазарлък за много лични неща, а не за обществени интереси. Правителство ще има. В..

публикувано на 18.03.24 в 17:20

Радослав Милев: Най-разумното е да има правителство за още 9 месеца

Българският народ не се нуждае от нови избори, а от работещо правителство. Това мнение изрази Радослав Милев- общинският съветник от ПП-ДБ в Кърджали по повод връчения от президента мандат на ГЕРБ-СДС. Радослав Милев: „Най-разумното нещо, което могат да направят българските политици, които взимат решението в момента е да съставят..

публикувано на 18.03.24 в 17:06

Радостина Лулова зае пето място на престижния турнир по силов трибой Арнолд Спорт Фестивал

С пето място в трибоя, но с най-добър личен резултат приключи участието на кърджалийката Радостина Лулова в престижното състезание Арнолд Спорт Фестивал. То се проведе през почивните дни в Бирмингам, Великобритания, и събра най-добрите атлети в силовия трибой.  „Тази година състезанието беше наистина много оспорвано и аз съм щастлива и доволна, че..

публикувано на 18.03.24 в 16:57

За ден 271 кърджалийци подадоха онлайн годишни данъчни декларации

Само за ден 271 кърджалийци пуснаха онлайн предварително попълнени годишни данъчни декларации, отчетоха от офиса на приходната агенция в Кърджали.  Формуляри са достъпни  в портала за електронни услуги на НАП.  Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП), могат да се възползват от..

публикувано на 18.03.24 в 16:54

Откриват новоизградения планетариум към Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в Кърджали

Планетариумът към Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в град Кърджали ше бъде открит официално на 20 март т.г. Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и директорът на Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ Агоп Узунбохосян ще прережат лентата.  на новоизградения планетариум.  Новоизграденият планетариум към обсерваторията е..

публикувано на 18.03.24 в 14:57