"След първото кафе" на 7 ноември

Ето за какво ще си говорим днес, 7 ноември в сутрешния блок "След първото кафе" на Радио Кърджали, който започва веднага след новините в 9.00 ч. и продължава чак со 12.00 ч.:  
- Утре, 8 ноември, предстои първото заседание на общинския съвет в Кърджали. Цветелин Гавазов от групата на ГЕРБ ще бъде за първи път в местния парламент. Какви са му очакванията ще чуем малко след 9 часа.
- И още: Можем ли да дадем по-малко пари за данъци, и то напълно законно? Какви са стъпките?  Ще чуем съветът на специалистите.
- Днес /7 ноември/ тръгна делото в Административния съд в Кърджали по жалба на БСП, която атакува избора на общински съветници в община Кирково. Подробности по делото ще чуем от Петя Тенева, която ще присъства на разглеждането му. 
- Рекорден брой участници ще се включат в Шестите регионални спортни игри на работнически клуб "Спорт и здраве" към КНСБ. Повече за спортното събитие ще научим от Иванка Караколева, областен лидер на КНСБ. 
- И още от спорта: Хакан Йелмаз е награден от Националната програма "Децата и футболът". Повече ще чуем от ръководителя на Футболна академия "Арда 1924" Васил Визев.
А на юношите в отбора по водна топка този уикенд им предстои много важен турнир в Бургас. Треньорът Иван Кръстев коментира с какви нагласи тръгват младите ватерполисти. 
- На финала: Богат фолклорен празник в Кърджали се заформя тази събота. Предстои поредното издание на Фолклорния фестивал "Перпера". Повече ще научим от Яни Янев, председател на Тракийското дружество "Димитър Маджаров", един от организаторите. 
Тонрежисьор: Тавит Мачикян 
Музикален редактор: Илия Ташев
Водещ: Илияна Типова 
Слушайте ни на 90.00 Mhz или онлайн на БНР PLAY
Вижте още

Кърджали отбелязва 106 години от масовото заселване на еврейски семейства в града

16 ноември е международния ден на толерантността. В неговото навечерие тази година Кърджали отбелязва 106 години от масовото заселване на еврейски семейства в града и 76 години от спасяването на българските евреи от Холокоста. Кърджалийци пазят жив споменът за съгражданите евреи. Той се предава от поколение на поколение. Възрастните жители на..

публикувано на 13.11.19 в 10:47

"ДА!" За донорството в Кърджали

Все по-малка е цифрата на българи склонни да дарят органите си или тези на свой близък, изпаднал в мозъчна смърт. Това е причината здравното министерство да започне информационна кампания „Да! За живот“ , с която ще бъдат насърчавани донорството и трансплантацията. Близо 1200 български граждани, нуждаещи се от трансплантация, живеят с..

публикувано на 13.11.19 в 06:58

В Енчец отбелязват празник на мекицата

В двора на детската градина "Снежанка" в село Енчец на 12 ноември (вторник) ще отбележат празник на мекицата.  Организатор е директорът на детското заведение Поля Стайкова с подкрепата на община Кърджали.  Празникът се чества за четвърта поредна година. Датата 12 ноември не е избрана случайно, на тази дата преди 34 години е открита детската..

публикувано на 11.11.19 в 09:00

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен, Радка Петкова и най-цветното и вкусно предаване на радио Кърджали . Това е епизодът от 10 ноември, 2019 г. За него съм ви подготвила букет от теми, които ще отговорят и на по-изисканите вкусове. Първо, точно днес, в деня на революционните промени заедно с Весела Фламбурари ще се впуснем в защита на лошите герои от..

публикувано на 10.11.19 в 18:27
101 каба гайди и приятели

„Гайда до гайда“ – 15 години „101 каба гайди“

За тези 15 години много работа положи състава. Много бяха единни, бяха организирани, за да може да стигнем до тези 15 години. 5 годни не са много, но не са и малко. Радвам се, че това което показахме на сцената и тук (Смолян) и  в София, хората го приеха от сърце и бяха удовлетворени. Няма по-радостно от това хората да харесват това..

публикувано на 09.11.19 в 17:24

"Родопско настроение" подготвя нови песни с Биляна Арсова и Йордан Топалов

Солистът на оркестър „Родопско настроение“ представя песента "Кажи, речи, думай Дамено", която тази седмица участва в седмичната класация на фолклорното предаване „Полет над Родопите“. Родопската песен ще се състезава с "Мома си хоро водеше" в изпълнение на Николета Ганчева и орк. "Тракийско настроение" и "Легна ми мале на сърце" в..

публикувано на 09.11.19 в 16:36

Проф. д-р Велизар Гочев : Образованието е нужно на човек, за да има критичен поглед

Образованието е единен целенасочен процес на обучение и придобиване на съвкупни знания, умения, ценности, социални убеждения и навици. В широкия си смисъл то е процес на формиране на ума, характера и физическите способности на дадена личност, а също така и предаване на знанията, натрупани с поколения. Според статистика обаче само..

публикувано на 06.11.19 в 14:28