Приключи частичното преброяване на недействителните бюлетини за общински съветници в Кирково

| обновено на 08.11.19 в 09:40След като вчера приключи преброяването на недействителните бюлетини от избора за общински съветници на 27-и октомври в община Кирково за пет села, днес е насрочено ново заседание по делото. Както знаем, делото бе определено да започне в 14 часа вчера в Административния съд. В началото съдия Ангел Момчилов, определен да го гледа, даде ход след като счете, че има процесуални предпоставки за това. И уточни, че бюлетините се намират в помещение с метални врати. След което един по един чувалите бяха внасяни в заседателната зала и съдия Ангел Момчилов собственоръчно ги брои под погледите на адвокатите, ответника Общинската избирателна комисия в Кирково в лицето на председателя й Стефан Радионов и наблюдатели, новоизбрани съветници. Между участниците в производството бяха Бисер Николов, избран за общински съветник от листата на Коалиция БСП за България и Сали Рамадан, председател на Общинския съвет.
Нека да припомним, че вчера в Административния съд бяха преброявани само недействителните бюлетини от 14 избирателни секции само в селата Чорбаджийско, Тихомир, Бенковски, Чакаларово и Дрангово. Така определи на по-ранно заседание съдия Ангел Момчилов, председател на Административния съд.
Социалистите имат един представител в местния парламент и считат, че са ощетени с 1 мандат от Общинската избирателна комисия в Кирково.
Според БСП разликата в гласовете между ГЕРБ и БСП за спорния мандат е само 6 гласа.
Преброяването на недействителните бюлетини в Административния съд продължи близо 3 часа. В някои от чувалите бяха отчетени повече бюлетини, отколкото са вписани по протокол. Сред преброените в съда бюлетини бяха отчетени действителни бюлетини сред недействителните, но малко от тях за БСП. Само за пример, в секция със 102 недействителни бюлетини, две се оказаха за ДПС. В други секции бяха отчетени и гласове за ГЕРБ, за СДС, както и за НДПС.
След края на заседанието, адвокат Муса Юсуф отчете, че са "отчетени минимален брой действителни бюлетини за БСП" по време на преброяването. Но в същото време каза, че има сериозни разминаване в самото отчитане на гласовете - и действителни, и недействителни в самите секционно избирателни протоколи. Нека чуем пълния му коментар, потърсен от Радка Петкова.

Вижте още
Снимката е илюстративна

Българчета ще участват в коледни концерти във Виена

Българчета, участвали в международни фолклорни фестивали и печелили призови места, ще имат шанса да се включат в коледни концерти в австрийската столица Виена между 12 до 15 декември. "Младите изпълнители трябва да се стремят да разучават песните от своята фолклорна област", казва странджанската народна певица Калинка Згурова, която често е жури в..

публикувано на 19.11.19 в 16:58

Безплатен транспорт за феновете на "Арда" за мача с "Витоша" Бистрица

Безплатен транспорт се организира за феновете на ПФК "Арда" за мача с "Витоша" Бистрица. Двубоят е от 17-ти кръг на Първа лига, и ще се играе на стадион "Локомотив" в Пловдив. Срещата е на 22 ноември от 17:30ч. П редседателят на фенклуба Бейтула Кумит разказва за  организацията:  Както винаги, в петък в 14.00 ч. ще се съберем пред стадион..

публикувано на 19.11.19 в 16:10

Проведе се Х отчетно - изборна конференция на РСО Кърджали към КТ „Подкрепа“

Проведе се Х отчетно - изборна конференция на РСО Кърджали към  КТ „Подкрепа“. На конференцията беше представен доклад за дейността на председателя на РСО. Гости на събитието бяха д-р Юлиян Петров - председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа” и Георги Шошев - заместник- председател на синдикат Образование.  Тази година е година е година на..

публикувано на 19.11.19 в 16:04

Ергюнал Сабри от "Арда бокс" ще участва в международен турнир в Събрия

Звездата на "Арда бокс" Ергюнал Сабри - Оги е получил покана от старши треньора на мъжкия национален отбор Михаил Таков е на 23 ноември ще участва в международен турнир в Сърбия в категория 52 килограма. Традиционнта категория на Оги е 49 кг, но треньорът на "Арда бокс" Стоян Узунов смята, че неговият възпитаник е добре подготвен и ще се представи..

публикувано на 19.11.19 в 15:33

Гласувайте за Спортист на годината в сайта на общината

Продължава онлайн гласуването за спортист  на годината на сайта на община Кърджали. В категория „Мъже и жени” на първо място във временното класиране е Емил Емилов - водомоторен спорт/ със събрани 241 гласа, а в категория "Юноши и девойки"  начело е Галин Урумов - кану-каяк със 707 гласа. Павел Тенчев от общинско радио Кърджали за анкетата, която тече..

публикувано на 19.11.19 в 15:04

Д-р Юлиян Петров: Фалшивите болнични са ярко светещ проблем в системата

Предложението първият ден от болничните да се плаща от работника бе повод за недоволството на КНСБ и КТ Подкрепа. Въпреки днешното изявление на Приемиера,че няма да има промени в режима на изплащане на болничните, двата големи синдиката не се отказват от намерението да организират национален протест в края на месеца.  БНР научи, че най-вероятно..

публикувано на 19.11.19 в 14:19

Петима медици от Кърджали участваха в националния конгрес по спешна медицина

Петима медици от Кърджали участваха във Втория национален конгрес по спешна медицина. Форумът се проведе в София. Повече за събитието разказва д-р Атанас Митков, директор на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали, в звуковия файл: Д-р Атанас Митков: Конгресът бе организиран от Научното дружество по спешна медицина, на което аз съм член...

публикувано на 19.11.19 в 13:51