Връчиха удостоверението за избор на кмета на Кърджали Хасан АзисКметът Хасан Азис получи удостоверението си от председателя на Общинската избирателна комисия в Кърджали Александър Ставрев на тържественото заседание на новия Общински съвет. Репортерът на радио Кърджали Петя Тенева с подробности:
 
Петя Тенева за първата сесия на новия Общински съвет в Кърджали. В момента връчването на удостоверенията на новите съветници продължава, а настроението в залата е приповдигнато.
Припомняме, че в местния парламент 23 мандата са на ДПС, 11 - на ГЕРБ, 5 на БСП, един е на ДОСТ и 1 на Демократична България - Обединение.

Вижте още
Снимката е илюстративна

Българчета ще участват в коледни концерти във Виена

Българчета, участвали в международни фолклорни фестивали и печелили призови места, ще имат шанса да се включат в коледни концерти в австрийската столица Виена между 12 до 15 декември. "Младите изпълнители трябва да се стремят да разучават песните от своята фолклорна област", казва странджанската народна певица Калинка Згурова, която често е жури в..

публикувано на 19.11.19 в 16:58

Безплатен транспорт за феновете на "Арда" за мача с "Витоша" Бистрица

Безплатен транспорт се организира за феновете на ПФК "Арда" за мача с "Витоша" Бистрица. Двубоят е от 17-ти кръг на Първа лига, и ще се играе на стадион "Локомотив" в Пловдив. Срещата е на 22 ноември от 17:30ч. П редседателят на фенклуба Бейтула Кумит разказва за  организацията:  Както винаги, в петък в 14.00 ч. ще се съберем пред стадион..

публикувано на 19.11.19 в 16:10

Проведе се Х отчетно - изборна конференция на РСО Кърджали към КТ „Подкрепа“

Проведе се Х отчетно - изборна конференция на РСО Кърджали към  КТ „Подкрепа“. На конференцията беше представен доклад за дейността на председателя на РСО. Гости на събитието бяха д-р Юлиян Петров - председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа” и Георги Шошев - заместник- председател на синдикат Образование.  Тази година е година е година на..

публикувано на 19.11.19 в 16:04

Ергюнал Сабри от "Арда бокс" ще участва в международен турнир в Събрия

Звездата на "Арда бокс" Ергюнал Сабри - Оги е получил покана от старши треньора на мъжкия национален отбор Михаил Таков е на 23 ноември ще участва в международен турнир в Сърбия в категория 52 килограма. Традиционнта категория на Оги е 49 кг, но треньорът на "Арда бокс" Стоян Узунов смята, че неговият възпитаник е добре подготвен и ще се представи..

публикувано на 19.11.19 в 15:33

Гласувайте за Спортист на годината в сайта на общината

Продължава онлайн гласуването за спортист  на годината на сайта на община Кърджали. В категория „Мъже и жени” на първо място във временното класиране е Емил Емилов - водомоторен спорт/ със събрани 241 гласа, а в категория "Юноши и девойки"  начело е Галин Урумов - кану-каяк със 707 гласа. Павел Тенчев от общинско радио Кърджали за анкетата, която тече..

публикувано на 19.11.19 в 15:04

Д-р Юлиян Петров: Фалшивите болнични са ярко светещ проблем в системата

Предложението първият ден от болничните да се плаща от работника бе повод за недоволството на КНСБ и КТ Подкрепа. Въпреки днешното изявление на Приемиера,че няма да има промени в режима на изплащане на болничните, двата големи синдиката не се отказват от намерението да организират национален протест в края на месеца.  БНР научи, че най-вероятно..

публикувано на 19.11.19 в 14:19

Петима медици от Кърджали участваха в националния конгрес по спешна медицина

Петима медици от Кърджали участваха във Втория национален конгрес по спешна медицина. Форумът се проведе в София. Повече за събитието разказва д-р Атанас Митков, директор на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали, в звуковия файл: Д-р Атанас Митков: Конгресът бе организиран от Научното дружество по спешна медицина, на което аз съм член...

публикувано на 19.11.19 в 13:51