Осъдиха кърджалиец за противозаконно лишаване от свобода на спътницата си

Снимка: архив

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден З.А. 29-годишен, за това, че от неустановена дата през месец септември 2017 г. до 14.02.2018 г., в гр. Кърджали, противозаконно лишил от свобода 41-годишна жена, като деянието е извършено по начин, мъчителен и опасен за здравето на пострадалата и лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия. Съдът е наложил наказание на 29-годишния „лишаване от свобода“ за срок от пет години и два месеца при първоначален „строг“ режим.

През 2017 г. пострадалата се запознала със З.А. в гр. Кърджали. Той я поканил да заживее в дома му и първоначално отношенията им били добри, но след това се променили. З.А. напълно ограничил възможността  на жената да излиза от дома му. Когато той отивал навън, заключвал пострадалата в банята. Ако се наложило тя да излиза извън къщата, винаги била придружавана от З.А. , защото се страхувал да не избяга. З.А. контролирал телефонните й обаждания,  като впоследствие взел телефона й и го продал, за да не може да потърси помощ.  Когато пострадалата изявявала желание да си тръгне, З.А. й нанасял побой – удрял я с ръце, с пластмасова тръба, с цепеница, с чайник. Татуирал името си на рамото й, без нейното съгласие. Правел й снимки с личния си телефон, от които били видни следите от побоите.

Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение.


Вижте още

Приятели на починалия в Лондон Димитър Парасков събират средства, за да го погребат в Кърджали

Близките на починалия в Лондон кърджалиец Димитър Парасков събират средства, за да транспортират и погребат тялото му в Кърджали. 33-годишния Димитър е издъхнал на 9 ноември. Живеел и работил в Лондон, а средното си образование е завършил в СУ "Петко Рачов Славейков".  „Димитър беше голям герой, който докосваше сърцата на всеки, без значение колко..

публикувано на 13.11.19 в 10:51

Едно от най-страшните усложнения на грипа е пневмонията, как да се преборим

Очаква се грипът да дойде през януари, както беше и през миналата година , каза за радио Кърджали, д-р Диана Вълчева, началник на пневмофтизиатричното отделение в кърджалийската болница. Едно от най-страшните усложнения на грипа е пневмонията . Затова е задължителна профилактиката, чуйте каква да бъде тя, от д-р Диана Вълчева: "Съответно,..

публикувано на 13.11.19 в 09:19

Кандидат за съветник от ГЕРБ в Момчилград оттегли жалбата си за избора на общински съветници

Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Фатме Зейнал в Момчилград оттегли жалбата си за избора на общински съветници в общината . Това се случи след като в Административния съд в Кърджали тръгна изборно дело и бяха преброени недействителните бюлетини в селата Лале, Синделци, Кос, Върхари и в една  секция в Момчилград. Съдът прекрати делото след..

публикувано на 13.11.19 в 09:12

7 души са настанените с пневмония в кърджалийската болница

Днес е Световeн ден за борба с пневмонията . Отбелязва се от 2009 година по инициатива на Световната здравна организация,  Глобалната коалиция за борба с детската пневмония и 140 неправителствени организации. Акцентът е върху заболяването при децата . Малките до 5 години са най-застрашени да развият болестта, а след тях са хората над 65..

публикувано на 12.11.19 в 15:08

Кърджали почете мекицата за четвърта година (ВИДЕО)

Днес в Кърджалийското село Енчец за четвърта  поредна година  се състоя празникът на мекицата. В празника традиционно се включиха кулинарни майстори от над 10 села, които бяха приготвили мекици, бездурме и гьозлеме типични за района. Събитието бе открито от кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис, след което му беше поискана прошка от..

публикувано на 12.11.19 в 14:27

ДПС изключи от партията общинския съветник в Кърджали Ферди Мурад

Общинският съвет на ДПС е изключил от Движението новоизбрания общински съветник Ферди Мурад. Причината е неизпълнение  на партийно решение, коментира за Радио Кърджали председателят на общинската структура на ДПС Лятиф Расим.  Така ДПС запазва мнозинството си в 41 - местния парламент, но съветниците от ДПС  остават 22-ма. 11 са от ГЕРБ, 5-ма са от..

публикувано на 11.11.19 в 13:21

Заменят служебните коли на гръцките депутати с електромобили

Председателят на гръцкия парламент съобщи, че служебните коли на депутатите постепенно се заменят със щадящите околната среда електроавтомобили. Първи от новите автомобили получават депутатите, които са от райони със силно замърсяване на въздуха, като област Атика. „Държавната администрация трябва да даде пример и обнови парка си“, коментираха..

публикувано на 10.11.19 в 17:25