Досегашният заместник- кмет на Смолян Венера Аръчкова бе избрана за председател на новия Общински съвет

Венера Аръчкова е новият председател на Общинския съвет в Смолян. Тя бе избрана на днешното първо тържествено заседание на разпоредителния орган. От 29 съветници за нея гласуваха 16 , а 13 бюлетини бяха празни. Гласуването се проведе тайно, а комисията по провеждането на избора беше в състав от трима души – Петър Мирчев, Милен Журналов и Иван Гавазов.
Заседанието на ОбС по традиция бе ръководено от най-възрастния общински съветник Димитър Ангелов. Аръчкова бе единствената кандидатура за председател на Общинския съвет, направена от председателя на групата съветници от ГЕРБ Ангел Безергянов. Останалите групи не издигнаха свои кандидатури. 

Познавате личността, общественика и политика Венера Аръчкова. През 2017 г. за първи път тя става част от Общинския съвет. Заемала е поста директор на финансовата дирекция в община Смолян, а в следващия мандат е зам.-кмет по финансите. Човек с авторитет и доказана обществена подкрепа от гражданите. Тя има особена заслуга за финансовата стабилност на община Смолян. Под нейно ръководство общината стопи над 10 млн. лв. задължения, посочи в аргументите си Безергянов.
След провеждането на избора, новият председател на Общинския съвет Венера Аръчкова заяви: За мен е голяма чест, че днес дадохте доверието си към моята личност. Мисля, че с моя професионален опит, който съм градила в годините, съм доказала, че работя в името на гражданите на община Смолян и в името на България. Нека да бъдем единни, защото съединението прави силата. Нека да бъдем всички здрави, мъдри и устремени за по-доброто бъдеще на град Смолян, каза още Аръчкова.

Съобщават от пресцентър на община Смолян.


Вижте още

Приятели на починалия в Лондон Димитър Парасков събират средства, за да го погребат в Кърджали

Близките на починалия в Лондон кърджалиец Димитър Парасков събират средства, за да транспортират и погребат тялото му в Кърджали. 33-годишния Димитър е издъхнал на 9 ноември. Живеел и работил в Лондон, а средното си образование е завършил в СУ "Петко Рачов Славейков".  „Димитър беше голям герой, който докосваше сърцата на всеки, без значение колко..

публикувано на 13.11.19 в 10:51

Едно от най-страшните усложнения на грипа е пневмонията, как да се преборим

Очаква се грипът да дойде през януари, както беше и през миналата година , каза за радио Кърджали, д-р Диана Вълчева, началник на пневмофтизиатричното отделение в кърджалийската болница. Едно от най-страшните усложнения на грипа е пневмонията . Затова е задължителна профилактиката, чуйте каква да бъде тя, от д-р Диана Вълчева: "Съответно,..

публикувано на 13.11.19 в 09:19

Кандидат за съветник от ГЕРБ в Момчилград оттегли жалбата си за избора на общински съветници

Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Фатме Зейнал в Момчилград оттегли жалбата си за избора на общински съветници в общината . Това се случи след като в Административния съд в Кърджали тръгна изборно дело и бяха преброени недействителните бюлетини в селата Лале, Синделци, Кос, Върхари и в една  секция в Момчилград. Съдът прекрати делото след..

публикувано на 13.11.19 в 09:12

7 души са настанените с пневмония в кърджалийската болница

Днес е Световeн ден за борба с пневмонията . Отбелязва се от 2009 година по инициатива на Световната здравна организация,  Глобалната коалиция за борба с детската пневмония и 140 неправителствени организации. Акцентът е върху заболяването при децата . Малките до 5 години са най-застрашени да развият болестта, а след тях са хората над 65..

публикувано на 12.11.19 в 15:08

Кърджали почете мекицата за четвърта година (ВИДЕО)

Днес в Кърджалийското село Енчец за четвърта  поредна година  се състоя празникът на мекицата. В празника традиционно се включиха кулинарни майстори от над 10 села, които бяха приготвили мекици, бездурме и гьозлеме типични за района. Събитието бе открито от кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис, след което му беше поискана прошка от..

публикувано на 12.11.19 в 14:27

ДПС изключи от партията общинския съветник в Кърджали Ферди Мурад

Общинският съвет на ДПС е изключил от Движението новоизбрания общински съветник Ферди Мурад. Причината е неизпълнение  на партийно решение, коментира за Радио Кърджали председателят на общинската структура на ДПС Лятиф Расим.  Така ДПС запазва мнозинството си в 41 - местния парламент, но съветниците от ДПС  остават 22-ма. 11 са от ГЕРБ, 5-ма са от..

публикувано на 11.11.19 в 13:21

Заменят служебните коли на гръцките депутати с електромобили

Председателят на гръцкия парламент съобщи, че служебните коли на депутатите постепенно се заменят със щадящите околната среда електроавтомобили. Първи от новите автомобили получават депутатите, които са от райони със силно замърсяване на въздуха, като област Атика. „Държавната администрация трябва да даде пример и обнови парка си“, коментираха..

публикувано на 10.11.19 в 17:25