Арт движение КРЪГ отбелязва Световния ден на културното многообразиеВ чест на Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие, който се отбелязва на 21 май, Арт движение Кръг осъществи две прояви с младежи от СУ „Васил Левски” в Ардино и в Духовното училище в Момчилград. Акциите са част от програмата на Мултикултурния град, каза Радост Николаева от Арт движение КРЪГ. В Ардино акцентът е върху творческото писане, децата писаха стихотворения по зададена тема, обясни тя. 

Радост Николаева: Тук има тема по която се работи, текстове, които ще се получат ще бъдат превърнати също във визуални инсталации. „Напиши ми стих и остави сърцето си за спомен“ – това е темата. А в Момчилград в Духовното училище ние ще обсъждаме презентация за съдбата на духовните храмове у нас. Така, че и двете събития са вълнуващи и са посветени на Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие.  

Авторите на най-интересните текстове от Ардино и Кърджали по зададената тема са поканени да участват и в 3-дневен курс по творческо писане в Дъждовница през август, каза още Радост Николаева.