"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка Петкова, това е епизодът на „Вкусен следобед” от 10 февруари . Надявам се, че сте си отпочинали, но ако не сте, сега е време да се отпуснете удобно и да се насладите на деня! В днешния епизод ще гостуваме на Лияна..

публикувано на 11.02.19 в 12:32

Близо 1000 тома събра инициативата в помощ на изгорялото читалище в Благоевградско

Слушатели от Смолян, които са се организирали във фейсбук групата "Аз говоря на родопски диалект" също участват в инициативата на радио Кърджали за дарение на книги. В кампанията се включиха и от читалище "Орфееви гори" квартал Райково. С..

публикувано на 11.02.19 в 10:25

Школата "Историка" дари 285 книги в инициативата на радио Кърджали и радио Благоевград

В кампанията за събиране на книги за библиотеката в село Скребатно се включи и школата "Историка"  към СУ "Петко Рачев Славейков" град Кърджали с ръководител Димитър Димов. Те дариха 285 тома книги главно историческа литература. Защото историята..

публикувано на 11.02.19 в 09:31

И Народно читалище "Бяло море" помага на изгорялото читалище в Скребатно

В рамките на един месец Радио Кърджали и Радио Благоевград проведоха инициатива за събиране на книги за изгорялото читалище "Христо Ботев" в село Скребатно. В последния ден от кампанията се включиха Народно читалище "Бяло море" от село Черничево...

публикувано на 11.02.19 в 09:23

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

На рождения ден за първата година на предаването имахме специален гост. На какво се радва, какво го гневи, какви са надеждите му, за отговорността да си дядо, по човешки, разговаряхме с Президента (2002 – 2012) Георги Първанов. Родолюбието е..

публикувано на 10.02.19 в 18:10

Журналистка от Видин дари книги за библиотеката в Скребатно

Кампанията на Радио Кърджали и Радио Благоевград доби национална популярност. В редакцията на радиото получихме книги от Варна, Велинград, Челопеч, дори от Видин. До момента в кампанията, от Радио Кърджали са събрани близо 500 книги. Инициативата..

публикувано на 07.02.19 в 19:06

Читалище от Велинград дарява книги за библиотеката в Скребатно

Продължава кампанията на Радио Кърджали и Радио Благоевград за събиране на книги за изгорялото читалище в гърменското село Скребатно. В редакцията на радиото получихме книги от велинградското Обединено народно читалище "Св. Св. Кирил и Методи -..

публикувано на 07.02.19 в 11:07

Бебето Александър има шанс да се върне при майката

На 15 февруари Районният съд в Смолян ще се произнесе по делото за бебето Александър, което социалните служби отнеха от майка му Симона Алекова малко след раждането, случай, който Радио Кърджали следи. Магистратите ще трябва да постановят дали..

публикувано на 07.02.19 в 10:46

Иво Георгиев и неговото измерение пето

Иво Георгиев е писател с неподражаемо чувство за хумор. На някои хора този хумор може да им се стори необикновен, на други игрив, а на трети философски. Но той е и трите заедно. А общото между неговия чудат език и скитанията му из..

публикувано на 04.02.19 в 18:57

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

За какво използваме социалните мрежи? Какви ползи можем ли да извлечем от тях? Какви са опасностите, които ни дебнат от там? Някои правила за добро поведение при интернет комуникацията, чуйте.

публикувано на 03.02.19 в 18:25

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка Петкова и "Вкусен следобед". Това е епизодът от 3 февруари, 2019 г. на предаването за вкуса на живота и за нещата, които го правят по-лек . В минутите за вдъхновяващи места, се отправяме към дестинации, известни със..

публикувано на 03.02.19 в 18:23

Родопското село Скребатно получава книги от морската столица

Информацията за кампанията на Радио Кърджали и Радио Благоевград за събирането на книги за опожареното читалище в гърменското село Скребатно достигна до Североизточна България.  Народно читалище "Петко Рачев Славейков - 1928" град Варна реши да се..

публикувано на 01.02.19 в 16:58

"Вяра и живот" започва нова инициатива

В този брой на предаването стартираме една нова инициатива - всяка първа неделя от месеца ще ви срещаме с творби от съвременната българска християнска поезия, както и с техните автори. За първото издание на тази инициатива ще чуете стихове от Вениамин..

публикувано на 01.02.19 в 13:43
Светла Дукатева

Светла Дукатева: Изпълнителят трябва да е с много висока самокритика за себе си

Младата народна певица Светла Дукатева гостува в радиоефира на фолклорното предаване "Полет над Родопите".  Светла Дукатева е родена на 06.02.1994 г. в гр. Смолян. Завършва гимназия в родния си град и пее 12 години в ДЮФА „Орфей“, Смолян...

публикувано на 02.02.19 в 14:00

В Асеновград започнаха празниците на виното

Всяка година в края на януари и началото на февруари в Асеновград отбелязват празника на виното. В рамките на тези празнични дни се провежда и националния конкурс "Наздравица за любовта"  В регионалната библиотека ще се отличат авторите за най-добрата..

публикувано на 30.01.19 в 14:50

Клиничната лаборатория в Златоград получи дарение

Клиничната лаборатория в общинската болница „проф. д-р Асен Шопов“ в град Златоград получи дарение - нов Кръвно-газов анализатор. Апаратурата е на стойност малко над 7 хиляди лева. Апаратът извършва директно измерване на pH и други показатели...

публикувано на 30.01.19 в 14:38

До началото на май потича минералната вода в Рудозем

 Община Рудозем все повече се доближава до това да стане притегателен център за балнеоложки туризъм. В родопския град започна сондиране за изграждане на работно водовземно съоръжение за минерална вода.  С отварянето на граничния пункт Елидже и..

публикувано на 30.01.19 в 14:19

Деветото издание на Месеца на Америка стартира

Деветото издание на Месеца на Америка, който традиционно се провежда в Кърджали през февруари, тази година ще започне в Детска градина "Баба Тонка", съобщи Валентина Иванова, председател на Дружество "Приятели на САЩ". Фестивалът се организира от..

публикувано на 28.01.19 в 14:41

Все повече книги за изгорялото читалище в село Скребатно

Хора от село Скребатно се нуждаят от нашата помощ, за да възстановят библиотеката на изгорялото си читалище. Народно читалище „Христо Ботев” е погребано в руините след голям пожар в началото на януари тази година в малкото селце в община Гърмен...

публикувано на 28.01.19 в 14:24

Ватерполистите до 13 години на "Арда 2008" с много добро представяне в Бургас

Ватерполистите до 13 години на „Арда 2008“ участваха в квалификация за Държавно първенство по водна топка  от петък до неделя в Бургас. Съперници на кърджалийци бяха отборите на „Славия“-София, „Ботев 2000“-Враца, „Тича“-Варна и бургаските..

публикувано на 28.01.19 в 12:30