Вяра и живот

„Вяра и живот” е седмично магазинно предаване на Радио „Кърджали” за християнството и исляма, които традиционно се изповядват от хората в Източните Родопи. В различните издания се търсят както корените на тази вяра, така и нейното отражение в настоящето – като начин на живот и като наследена култура. За това спомагат и отделните рубрики на предаването - „Стълб на вярата”, „Дела на вярата”, „Единство в различието” и „Памет за древна Ахрида”. Естествено, сред събеседниците в предаването са не само представители на двете изповедания от района, но и от цялата страна, което позволява християнството и ислямът да бъдат представени в тяхното многообразие у нас.

Всяка неделя неизменна рубрика на предаването е „Неделната проповед”, в която свещеник Боян Саръев от църквата „Успение Богородично” в кърджалийския квартал „Гледка“ ни предлага размисли върху конкретния евангелски текст, който се чете на неделната литургия.

С другата ни постоянна рубрика „Религиозен календар” Ви предлагаме информация в аванс за религиозните празници, които предстоят през настъпващата седмица.

Екипът на „Вяра и живот” – авторът и водещ Горан Благоев, редакторът Валентина Апостолова и музикалният редактор Ангел Чавдаров – ви очакват всяка неделя в ефира на Радио „Кърджали” на честота 90 мегахерца след новините в 9.00 сутринта.Тази неделя, 17.06.2018 г., във "Вяра и живот"

Тази неделя във "Вяра и живот" Ви предлагаме разговор за малко известните у нас Доростолски мъченици, чиято памет църквата чества всяка година на 17 юни. Необикновената история на тези ранно-християнски светци, просияли по нашите земи в района на..

публикувано на 15.06.18 в 18:40