Вяра и живот

„Вяра и живот” е седмично магазинно предаване на Радио „Кърджали” за християнството и исляма, които традиционно се изповядват от хората в Източните Родопи. В различните издания се търсят както корените на тази вяра, така и нейното отражение в настоящето – като начин на живот и като наследена култура. За това спомагат и отделните рубрики на предаването - „Стълб на вярата”, „Дела на вярата”, „Единство в различието” и „Памет за древна Ахрида”. Естествено, сред събеседниците в предаването са не само представители на двете изповедания от района, но и от цялата страна, което позволява християнството и ислямът да бъдат представени в тяхното многообразие у нас.

Всяка неделя неизменна рубрика на предаването е „Неделната проповед”, в която свещеник Боян Саръев от църквата „Успение Богородично” в кърджалийския квартал „Гледка“ ни предлага размисли върху конкретния евангелски текст, който се чете на неделната литургия.

С другата ни постоянна рубрика „Религиозен календар” Ви предлагаме информация в аванс за религиозните празници, които предстоят през настъпващата седмица.

Екипът на „Вяра и живот” – авторът и водещ Горан Благоев, редакторът Валентина Апостолова и музикалният редактор Ангел Чавдаров – ви очакват всяка неделя в ефира на Радио „Кърджали” на честота 90 мегахерца след новините в 9.00 сутринта.Катедралният храм

"Вяра и живот" излъчва на живо от Болград

За първи път предаване на Радио Кърджали излъчва честванията по случай 180-тата годишнина от изграждането на катедралния храм "Свето Преображение Господне" в Болград, Украйна. В изданието на "Вяра и живот" тази неделя очаквайте разговор на живо от Болград..

публикувано на 28.09.18 в 16:31

В неделя, 7 юли, очаквайте във "Вяра и живот"

На 7 юли специален събеседник на "Вяра и живот" е доц. Клара Тонева. Поводът е нейната книга "Секуларната религиозност", с която се опитва даде отговор на много въпроси, вълнуващи съвременните хора. А те са: Защо изпитваме самотност и..

публикувано на 06.07.18 в 09:06
Свети Иван Рилски църква Перник

Тази неделя, 1 юли 2018 г., очаквайте във "Вяра и живот"

На 1 юли във "Вяра и живот" ще ви разкажем кое историческо събитие поставя началото на празника, който се чества от Българската църква на този ден - връщането на мощите на св. Йоан Рилски чудотворец от Търново в Рилския манастир. Ще научите защо то..

публикувано на 29.06.18 в 09:47

Вяра и живот

На 24 юни във "Вяра и живот" ще ви разкажем за двамата светци, които Църквата чества на на този ден. Най-напред ще се пренесем в евангелските времена за да станем свидели на историята около раждането на св. Йоан Кръстител и Предтеча. След това заедно с..

публикувано на 28.06.18 в 15:48

Тази неделя, 17.06.2018 г., във "Вяра и живот"

Тази неделя във "Вяра и живот" Ви предлагаме разговор за малко известните у нас Доростолски мъченици, чиято памет църквата чества всяка година на 17 юни. Необикновената история на тези ранно-християнски светци, просияли по нашите земи в района на..

публикувано на 15.06.18 в 18:40