Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Христина Въчева: Никога не съм напускала Родината си

Поетесата Христина Въчева представи пред кърджалийска публика своите последни творби . Ценителите на изящното слово се докоснаха до новите й книги  "Слово в багри" и "Гласът на сърцето" - белетристика и публицистика и лирика. Събитието се..

публикувано на 23.11.22 в 13:34

Литературната рок банда La Text празнува рожден ден с нов сингъл

Шегобийците от група La Text с едно от главните действащи лица Петър Чухо в, издадоха наскоро песента "Когато говори за секс". Тя е базирана на стих от сборника Addicted на Петър Чухов. Режисьор е номинираната за студентски "Оскар" Теодора-Косара..

публикувано на 23.11.22 в 12:16

Картофени кнедли - най-добре в компанията на кафяв сос

Как се правят картофени кнедли? Картофеното производство е отличителен белег на немския район Райнланд Пфалц. Има различни картофи, но основните видове са три . Като говорим за кнедли, има и мързелив начин да ги приготвим - от картофено..

публикувано на 22.11.22 в 15:31

На магичната смес от подправки спекулациус ухае в Германия по Коледа

С наближаването на месеца адвент, който тази година е на 26 ноември в Германия, цели семейства, най-вече жените, се събират да пекат коледните сладки. Те сядат на чаша чай и водят и децата си, така че празникът става още по-весел и забавен за..

публикувано на 22.11.22 в 15:00

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Следва една немска рецепта за пълнена тиква със свинско месо - с гъби, лук и бяло вино. Във втората част на предаването родолюбката и журналист на свободна практика Христина Въчева , която в момента отново лети за Германия, ще разкаже за това как..

публикувано на 22.11.22 в 12:45

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Като ни е тръгнало на месо, ще ви предложа и една рецепта за задушено свинско - с червено вино, горчица, соев сос, зеленчуци и подправки бахар, дафинов лист, кимион, които се комбинират много добре със задушен ориз, картофено пюре или паста ...

публикувано на 16.11.22 в 14:54

Коледа идва с Ния и таласъмското чудовище

Нова весела книжка подготвя задграничната ми приятелка автор на детско фентъзи Весела Фламбурари . И тъй като чудесата срещат децата най-вече по Коледа, книжката "Ния и таласъмското съкровище" ще излезе именно за този магичен ден от годината. В..

публикувано на 09.11.22 в 13:52

В сезона на тиквите - мус и тиквен хляб

В сезона на тиквите най-лесната работа е да си направим тиквен мус за десерт, а от останалата тиква - тиквен хляб. В муса слагаме семена, малко джинджифил, канела, мед, индийско орехче. Вечерта в чаша прясно мляко се наслага чията, плюс мед и..

публикувано на 09.11.22 в 13:15

Тънкостите на кавърмата с пилешко месо

Зимата е сезонът, в който хапваме повече месо и консервирани храни. Едно хубаво ястие, в което може да сложим месо и все още пресни зеленчуци, е кавърмата. Макар че тя идва от Близкия изток, има и типично български вариант, с пилешко месо и..

публикувано на 09.11.22 в 12:23
Младежи в кафене на открито в Стокхолм, 22 април 2020 г.

Когато екстроверт и интроверт седнат на кафе....

Да си флегматик и интроверт едновременно никак не е лесно. Могат да ти се случат доста неприятни  и изкарващите те от кожата неща като например препълнено заведение, бучащ и разсейващ трафик наоколо, гарниран с непрестанно бърборене на..

публикувано на 09.11.22 в 11:13