Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Над снега - мъглица, дъх от портокали....

Колко често седнем на маса, пък се хванем за телефоните и осъзнаваме, че обичаме да се снимаме – нас с храната и яденето. Сякаш храната ще ни хареса повече, ако е отпечатана на снимка или пък все едно спомена ще изгуби нещо, ако на фотото..

публикувано на 14.02.23 в 15:22

Пламен Сивов от акустичния проект Точка.бг : Красивият текст е най-важен за нас

Зорница Попова, Тодор Янкулов, Красимир Първанов и Пламен Сивов се събират като формация в „ Точка БГ“ преди 12 години . Обединява ги любовта към поезията, представена под красивия акомпанимент на китара. Всички те са с различни професии, но..

публикувано на 14.02.23 в 12:08
Един от вокалистите на Точка.бг Пламен Сивов

"Вкусен следобед"- в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването първо разговарям със специалиста по йога и диететика Емил Златев затова дали има хранителни непоносимости и каква е ролята на храненето при усещането на тежест и болка в стомаха. Следва една зимна..

публикувано на 12.02.23 в 20:54

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Накрая ще завършим тази част с едно кулинарно зимно предложение – филе тип „Елена“ по рецепта на Росица Генчева. Във втората част първо си говоря с шеф Пеньо Иванов за две непознати негови страни – поезията и бижутерията. Наскоро той навърши..

публикувано на 05.02.23 в 17:43

Милкана Йорданова и нейната колекция от 1500 крави-играчки

Въпреки че по-характерно е да се колекционират картички, значки, радиоапарати и други антикварни експонати , производителката на млечни продукти от Смилян Милкана Йорданова е известна в района с внушителната си витрина от крави-играчки. Дървени,..

публикувано на 05.02.23 в 17:06

Емил Златев: Съвсем не е златно правило шиповете да болят!

Шиповете са особено мъчителни за хората , които ги имат, но това не е съвсем така, опровергава тези твърдения специалиста по хранене, йога и диететика Емил Златев . Той твърди, че спортистите имат много шипове , които всъщност не болят и че с..

публикувано на 05.02.23 в 16:55

Шеф Пеньо Иванов на 50 - отвъд кулинарията

Шеф Пеньо Иванов отбеляза 50-годишен юбилей, като показа две свои неразкривани страни – поезията и любовта към рождените камъни. Преди няколко години той се премества да живее от София в Родопите, за да има досег с любимите камъни, да твори..

публикувано на 05.02.23 в 16:48

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част предстои да научим защо шиповете могат и да не ни мъчат, и има ли отърване от тях , от специалиста по хранене, йога и фитнес Емил Златев. А след това Мартина Дякова разговаря с художника анималист от Хасково Емил Ангелов с..

публикувано на 31.01.23 в 18:49

Комикът Звезделин Минков: Хуморът не струва пари, но лекува

Комикът Звезделин Минков също бе в студио по време на рождения ден н а предаването "Вкусен следобед", и затова до последно н е беше ясно, дали ще се включи в ефира. Той обаче успя да отдели време, и не сам о разказа смешни случки от..

публикувано на 23.01.23 в 17:01

"Вкусен следобед" стана на 6!

Очаквайте поздравления от обичаните ни събеседници, подправени с много хубава музика и с щипка пиперлив хумор. Бъдете с мен на 90 мегахерца от 4 до 6 часа, и онлайн, в платформата Бинар! Останете с Вкусен следобед и празничния епизод!

публикувано на 23.01.23 в 13:45