NU/ANCE с първи албум

NU/ANCE е създадена през 2014 г. и е една от най-активните групи на българската алтернативна сцена. Музиката им е повлияна от изпълнители като MUSE, Imagine Dragons, Depeche Mode, Coldplay и Pink Floyd. През 2016 г. са забелязани от Ерсин Мустафов и Ташо..

публикувано на 12.06.17 в 14:51

Ескалатор 12- 19 юни 2017

публикувано на 12.06.17 в 14:24

Георги Корназов представя няколко свои проекта в България и Франция

На 13 юни, на сцената на Студио 5 в НДК ще се състои премиерата на проекта, озаглавен съвсем семпло – „Антони Дончев&Георги Корназов”. Нека припомним, че Георги Корназов е един от най-добрите ни тромбонисти, който от години живее във Франция...

публикувано на 12.06.17 в 14:16

Калин и Младен от "Сленг": У нас рокът е леко underground

На гости в сутрешното ни "Радиокафе" бяха Калин Петров и Младен Несторов от група "Сленг". Двама от трима, както стана ясно, си е добро постижение, защото вокалистът на групата Владо Михайлов вече се е "преселил" на морето. Натам са се запътили и..

публикувано на 12.06.17 в 13:25

Графа с голям концерт в Летния театър на 13-ти юни

След дълга пауза Владимир Ампов – Графа отново ще се качи на сцената на Летния театър в Бургас. Концертът му на 13-ти юни е част от неговото мини турне в три града. За слушателите на БНР – Бургас, той разказа, че след успеха на концерта в Арена..

публикувано на 12.06.17 в 12:31
Организатор е НЧ „Развитие-1928“, с. Замфирово, съвместно с Община Берковица, Кметство Замфирово и НПО „Нов Северозапад“

Гушански сбор по Спасовден

Духови оркестри и кукери са част от изненадите на тазгодишното издание на фолклорния празник в берковското село Замфирово. На 23 и 24 юни на откритата сцена в парка на селото Замфирово ще се проведе традиционния събор. Начало на празника ще даде..

публикувано на 12.06.17 в 10:59
Борис Христов

Звукови хроники „Магията на камерната песен”: Големите майстори на малката вокална форма - Борис Христов и руската песен

Интересът на великия бас към руското вокално творчество продължава след осъществяването на грандиозния му замисъл - запис на 4 грамофонни плочи на песни на Мусоргски. Следват плочи с песните на останалите членове на Могъщата петорка, по-нататък и на..

публикувано на 12.06.17 в 10:20
Милен Панайотов

Милен Панайотов на 50 години

Това е разговор с популярния водещ на сериозните и много атрактивно интерпретирани предавания „Спонтанни инвенции” и „Контемпо”. Този път Милен Панайотов е в студиото в качеството си на „разпитван”. Творбите му са също така спонтанни, както..

публикувано на 12.06.17 в 10:10
Димитър Ненов и новият компактдиск с негови творби

Пианистът Иво Върбанов представя компактдиск с музика от Димитър Ненов

Програмата на 48-ото издание на фестивала Софийски музикални седмици за пореден път ще даде възможност на меломаните да се запознаят с най-новата продукция, създавана от българските музиканти у нас и по света. В неделя от 17.30 часа в залата на НМА..

публикувано на 12.06.17 в 09:24

Цигуларят Евгений Шевкенов свири в Етнографския музей

Концертът на проф. Евгений Шевкенов , цигулка, Австрия и на Дмитри Клеменко , пиано, Украйна е днес в програмата на 53-тото издание на  Международния фестивал за камерна музика в Пловдив.  Роденият в Пловдив световноизвестен цигулар от шест..

публикувано на 12.06.17 в 07:54
Найден Вълчев

Песенни стихове за нощта - 2 част

Навечерие, синя вечер „Навечерие” е песента, която ни въвежда в темата на тази наша среща: поезия, песни и стихове за нощта. Когато през 1986-7 година създава музика по едноименното стихотворение („Навечерие”), пианистът на „Щурците” Валди Тотев се обръща..

публикувано на 11.06.17 в 08:05
Авторът на Слънчев джаз+ Людмил Фотев и Ерик Трюфа (отляво надясно) в джем-фото-сешън

Нови имена, приятели и музика от фестивала "Джаз под ябълковите дървета"

Юни носи лятото и френското изобретение Празник на музиката в първата лятна нощ. Затова и темата на месеца е френската връзка в джаза. Първият юнски брой на предаването е посветен на завършилия пореден фестивал Джаз под ябълковите дървета , на..

публикувано на 11.06.17 в 07:15

Пътеводител на фестивалния стопаджия – епизод 11 – Корфу

Оперен фестивал „Дионисия“ на остров Корфу. Звучи примамливо и екзотично. Първото издание ще бъде от 8 до 24 септември, а организатор е фондация „Орлин Анастасов“ . Откриването е с „Норма“ на Белини с Димитра Теодосиу, Франческа Романа, Борис Луков и..

публикувано на 11.06.17 в 09:10

Групи от Русия и Косово се представят днес на фолклорния фестивал „Атлиманска огърлица“ - Китен

За 6-та поредна година в Китен се провежда Международния фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица“ под патронажа на д-р Димитър Германов, кмет на община Приморско. Тазгодишното издание е посветено на 85-тата годишнина от основаването на селище Китен и на 20..

публикувано на 10.06.17 в 13:15
Минчо Минчев и Аделина Александрова в студиото на

Минчо Минчев: Да бъдем по-добри един към друг – това ще върне усмивката върху лицата ни

Професор Минчо Минчев е едно от емблематичните имена за българското цигулково изкуство. Роден е в Габрово, в семейството на уважавания д-р Николай Минчев, от когото наследява две много важни неща: безпределната любов към музиката и…чувството за отговорност!..

публикувано на 10.06.17 в 12:05
Вълкана Стоянова

Отбелязваме 95-ата годишнина от рождението на голямата тракийска певица Вълкана Стоянова

В "От песен в песен" отбелязваме 95-ата годишнина от рождението на голямата тракийска певица Вълкана Стоянова със спомените на нейния ученик и колега Стоян Варналиев - директно включване от гр. Елин Пелин по повод традиционния "Шопски празник-2017"...

публикувано на 10.06.17 в 09:25
Симфничният оркестър на БНР

На 9 юни, от 19.30 часа, излъчваме директно от зала „България“ концерт на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Константин Добройков

В петък от 19.30 часа в зала „България“ Симфоничният оркестър на БНР ще закрие концертния сезон с премиера за България – „ Учение за хармонията " от Джон Адамс. Програма "Христо Ботев" ще излъчи директно от зала „България“ концерт на Симфоничния..

публикувано на 09.06.17 в 16:56

Тони Димитрова за новата си песен "Глътка живот“

Певицата Тони Димитрова представи в предаването "Хоризонт за вас" новата си песен "Глътка живот“: Автор на музиката е Хайгашод Агасян – този прекрасен приятел и композитор. Автор на текста е Ники Комедвенска , една много талантлива поетеса от..

публикувано на 09.06.17 в 16:09
Миша Дамев

Миша Дамев: Когато човек е музикант и артист той трябва съзнателно да знае къде са му корените и трябва да полива тези корени

Поинтересувах се защо? Увлечен в новите предизвикателства, непрекъснати предложения за концерти България някак остава далеч от творческите му планове. Връщането му тук сега също е инцидентно. Намира се в Санкт Петербург и когато Валерий Гергиев уговаря..

публикувано на 09.06.17 в 15:55

Звезди от цял свят озаряват сцената на фестивала "Моцартови празници"

Международният музикален фестивал „Моцартови празници“ ще се проведе за тринадесети път от 12 до 16 юли 2017 година в Правец. В рамките на пет фестивални дни и вечери ще бъдат представени оперни, оперетни, симфонични, танцови и камерни концерти и..

публикувано на 09.06.17 в 15:00