Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джо Ловано в България!

| обновено на 20.03.15 в 13:58

СнимкаВ годината на своя 80-годишен юбилей Българското национално радио включва в концертната си програма още една голяма звезда от световната сцена на джаза. В рамките на фестивала „Jazzit”, „Музикална къща БНР” ще представи Джо Ловано - не просто  виртуозен музикант, а гигант в инструменталния джаз. От края на 80-те години до днес, той неизменно е сред най-добрите саксофонисти в света - със запазено място в топ групата на джаз изпълнителите и постоянно оглавява различни престижни чартове.  Не случайно известният американският джазов анализатор и писател Уил Фридвалд  възкликва спонтанно за майстора на тенор-саксофона: „Най-великият тенор на нашето време се казва не Лучано, а Ловано!” Може да звучи доста категорично, но по отношение  мащабността на фигурата Джо Ловано, музикалният критик съвсем не греши. Медийният гигант „Ню Йорк Таймс” го определя като „един от най-великите музиканти в историята на джаза”, защото Ловано е инструменталист, композитор и експериментатор, на когото номинациите и голямото отличие Грами много му отиват.  

На 27 април в София Лайф Клуб Биг бендът на Българското национално радио и диригентът му Антони Дончев, след удоволствието и предизвикателството да свирят с Кърт Елинг – един от водещите джаз вокалисти на нашето съвремие и носител на Грами, ще докаже за пореден път своето високо професионално ниво и широки импровизаторски качества в  партньорство със саксофониста Джо Ловано – джаз звезда от световен ранг. Не пропускайте това събитие!

Билети – в мрежата на Eventim. А ако искате да сте сред малцината VIP гости, които ще се насладят на майсторското изкуство и творческия магнетизъм на голямата джаз легенда от масите в „Golden circle”- зоната, трябва да запазите своите места в София Лайф Клуб лично.

Благодарение на Българското национално радио още една голяма звезда от света на джаза ще зарадва с ексклузивен бутиков концерт меломаните и ценителите на високото музикално изкуство у нас. В рамките на „ Джаз ит”, Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев ще представи носителят на Грами, живата джаз легенда, изключителният тенор-саксофонист Джо Ловано.

 27 април, София Лайф Клуб. Не пропускайте това събитие!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Завръщането на българските класици

Последната симфония на Васил Казанджиев, завършена буквално преди дни, бе записана от Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Герган Ценов. Големият ни композитор посвети произведението си именно на него и отговорността на диригента за изпълнението й беше наистина голяма.   Миналата година в Линкълн център в Ню Йорк пред американската..

публикувано на 07.11.16 в 12:03

Любими народни песни и хора на България

Ето и списъка на любимите народни песни и хора на България:  Дунавско хоро – Духов оркестър при Висшето транспортно училище “Тодор Каблешков”, София “Люлка се люля, девойко” - АНП на БНР “Слънце се слега да зайде” – МПГ “Овчарска песен” „Ой, Вело, Вело” – Оркестър “Добруджански авлиги” „Дряновските булки“ – Оркестър „Веселие“ „Дзън, дзън, Ганке..

публикувано на 06.02.15 в 16:01