Радиосимфониците ще свирят с млади таланти

„Наша отговорност е да дадем шанс и да подпомогнем следващите поколения музиканти в тяхното развитие и кариера“

Росен Гергов – главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР

Под това мото се организира и последният концерт от сезона на Симфоничния оркестър на БНР. Празник на младостта и таланта ще бъде петък, 10 юни. Под палката на Росен Гергов ще свирят най-изявените деца от НМУ „Любомир Пипков“ в зала „България“ от 19 часа. Концертът е съвместен проект между НМУ „Любомир Пипков“ и БНР и цели да представи пред публиката младите надежди и бъдещите големи имена в класическата музика. На крехката си възраст Фидоси Керчев, Кети Маринова, Момчил Пандев, Кай Гергов, Мила Цанкова, Илина Илиева, Йоанна Русева, Кирил Михайлов и Цоньо Цветков са постигнали огромни успехи и са покороли множество български и международни сцени. Те са лауреати на много престижни национални и международни конкурси в България, Сърбия, Италия, Чехия и много други. Често са солисти на почти всички български симфонични оркестри. Младите музиканти имат и богат оркестров опит като свирят в редица оркестри като Европейския обединен младежки оркестър, Балканския младежки оркестър, Класик ФМ оркестър, Софийска филхармония, Vienna New Straussorchestra и много други. За високото им професионално майсторство говорят и големите имена, с които младите таланти са работили. Някои от тях са Андреа Бочели, Енио Мориконе, Симон Трпчески, Веско Пантелеев-Ашкенази, Людмил Ангелов, Васко Василев. 
Билети на касите на Рекламно-информационния център в БНР, „Кантус фирмус“ в зала „България“ и на ticketsbg.com.


ПРОГРАМА

1.  П. И. Чайковски – Концерт за пиано, B-moll, I ч.

  изп. ФИДОСИ КЕРЧЕВ

2.  Фр. Шкроуп – "Концертино" за валдхорна

  изп.  КЕТИ МАРИНОВА

3.  Й. Хайдн – Концерт за виолончело, C-dur, I ч.

  изп. МОМЧИЛ ПАНДЕВ

4.  Фр. Зайц – Концерт за цигулка

  изп. КАЙ ГЕРГОВ

5.  Ж. Ибер – Концерт за флейта, I част

  изп. МИЛА ЦАНКОВА

***

1.   Б. Барток – Концерт за виола, III ч.

  изп. ИЛИНА ИЛИЕВА

2.  Я. Сибелиус – Концерт за цигулка, III ч.

  изп. ЙОАННА РУСЕВА

3.  Ал. Танев – "Рондо - скерцандо" за цугтромбон и оркестър

  изп. КИРИЛ МИХАЙЛОВ

4.  К. Абе – „Призма” за маримба и оркестър

  изп. ЦОНЬО ЦВЕТКОВ  ВИЖТЕ ОЩЕ

Биг бендът на БНР и носителят на Грами Давид Линкс в Sofia Live Club

Силно начало на сезона за Биг Бенда на Българското национално радио и диригента Антони Дончев.  Празник за ценителите на джаза с виртуозния вокалист, носител на Грами, композитор с модерно, провокативно мислене, изискан вкус и стил, дързък, но нежен и чувствен вокален eкспериментатор Давид Линкс. Не пропускайте да чуете едни от най-красивите..

публикувано на 11.10.19 в 16:02

Оркестърът за народна музика открива новия си концертен сезон

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио открива новия си творчески сезон с най-добрите си оркестрови пиеси и солистични премиери. Началото му ще поставят виртуозните солисти от Оркестъра  Недялко Недялков, Петьо Костадинов, Ангел Димитров и Иван Цонков . Специално участие в концерта на  10 октомври   ще вземе и популярната..

публикувано на 03.10.19 в 11:35

Сензация от последното издание на Конкурса "Карл Нилсен" гостува на Радиосимфониците

Младият виртуозен шведски цигулар Йохан Долене ще бъде гост в следващия концерт на Радиосимфониците на 11 октомври от 19:30 в зала „България“ . Той ще изпълни Концерт за цигулка и оркестър от Сибелиус. Йохан Долене свири на цигулка от 4 годишна възраст. Дебютира на сцена на 7. Носител е на множество награди като: Първа от престижния..

публикувано на 03.10.19 в 11:19

Симфоничният оркестър на БНР открива новия си сезон 2019/2020

На 30 септември (понеделник), от 19:30 ч . в зала „България“ Симфоничният оркестър на БНР ще открие новия си концертен сезон под палката на Главния диригент Марк Кадин . В първата част на концерта Радиосимфониците ще представят емблематичния Концерт за пиано и оркестър №1 на Чайковски , в изпълнение на младия руски пианист..

публикувано на 20.09.19 в 12:00

Конкурс за попълване на състава на Вокална група "Радиодеца"

Българското национално радио обявява конкурс за попълване на състава на Вокална група "Радиодеца" с момичета и момчета на възраст от 6 до 8 години .  Прослушването ще се проведе на 22 октомври 2019 г. вторник .  За участие в конкурса децата трябва да подготвят 2 песни .  Предварителното записване за участие става на пропуска на БНР...

публикувано на 18.09.19 в 18:21