Биг бендът на БНР и Хилда Казасян откриват новия сезон с концерт през октомври

| обновено на 25.08.17 в 11:58

На 28-ми юни пред Народния театър „Иван Вазов“ Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев завърши един изключително успешен сезон. Солисти на концерта бяха прекрасните музиканти Петър Салчев и Крейг Бейли. Събитието се осъществи с подкрепата на Mtel.

Под ръководството на Антони Дончев, през изминалия концертен сезон 2016/2017 джаз музикантите на националното радио изнесоха поредица от концерти в София и в страната с блестящи български и чуждестранни солисти. Сред тях се открояват проектите „Yes and No“ с шотландския саксофонист Томи Смит, „Sketches  оf Spain“ с Росен Захариев-Роко - тромпет, „Places and Spaces“ с диригент Кристиан Елзесер (Германия), „Още едно начало“ с Милица Гладнишка и Атанас Сребрев и „Mr. Sax“ със солистите на Биг бенда на БНР.

Очаквайте сезон 2017/2018 с още повече запомнящи се срещи. Силно начало ни обещава концертът с Хилда Казасян на 4 октомври, от 19:30 в зала „България“. Прекрасната джаз певица ще изпълни заедно с музикантите от Биг бенда на БНР под палката на Антони Дончев музика и произведения в нови аранжименти от Христо Йоцов. На сцената в зала „България“ ще се съберат едни от най-добрите джаз изпълнители в България, за да превърнат този концерт в истински празник!

Билети за концерта може да закупите от eventim, ticketsbg и на касата на Кантус Фирмус в зала "България".


Повече информация за Биг бенда на БНР можете на намерите и на страницата ни във Facebook: @BigBandBNR
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първият работен ден на новия главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР

Първият работен ден на Симфоничния оркестър на БНР с новия главен диригент Марк Кадин премина успешно. Генералният директор на Българското национално радио Александър Велев и директорът на „Музикална къща“ БНР Теодосий Спасов поздравиха радиосимфониците с началото на новия творчески сезон.​

публикувано на 15.09.17 в 16:55

Оркестърът за народна музика на БНР поставя началото на новия сезон с мащабен проект

Предстоящият сезон 2017/2018 ще представи интригуващи за широката публика програми с интересни взаимодействия между чистия фолклор и етно музиката, представени от Оркестъра за народна музика на БНР. Съвместният проект на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов и хора на ансамбъл „Филип Кутев“ с диригент Георги Генов ще..

публикувано на 21.07.17 в 09:46

Детският хор на БНР ще участва в Международния хоров фестивал на камерни хорове и вокални ансамбли в Крагуевац

  Детският хор на БНР с диригент Венеция Караманова ще вземе участие в Дванадесетото издание на престижния Международен хоров фестивал на камерните хорове и вокални ансамбли в гр. Крагуевац, Сърбия от 20 -24 август 2017 г. Младите български певци ще представят своето изкуство наред със състави от Сърбия, Унгария, Полша, Израел, Чехия. В рамките..

публикувано на 19.07.17 в 15:32

Симфоничният оркестър на БНР с нов главен диригент през предстоящия концертен сезон

Радиосимфониците откриват концертен сезон 2017/2018 под палката на новия главен диригент Марк Кадин За първи път Марк Кадин гостува на Симфоничния оркестър на Българското национално радио през 2003 и през годините след това той често дирижира оркестъра. Рецензиите за гастролите му са винаги положителни,  подчертаващи изключителните му..

публикувано на 13.07.17 в 15:19
Смесен хор

Списък на спечелилите конкурсите за попълване състава на Смесения хор на БНР

Списък на спечелилите конкурсите за попълване състава на Смесения хор на БНР: Сопрани Татяна Илиева Спиридонова Сребрина Валентинова Минева Тенор Димитър Огнянов Зашев Емил Иванов Захариев Николай Тодоров Димитров Бас Велислав Руменов Минов Виктор Кръстанов Кръстанов

публикувано на 13.07.17 в 14:49