Биг бендът на БНР и Хилда Казасян откриват новия сезон с концерт през октомври

| обновено на 25.08.17 в 11:58

На 28-ми юни пред Народния театър „Иван Вазов“ Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев завърши един изключително успешен сезон. Солисти на концерта бяха прекрасните музиканти Петър Салчев и Крейг Бейли. Събитието се осъществи с подкрепата на Mtel.

Под ръководството на Антони Дончев, през изминалия концертен сезон 2016/2017 джаз музикантите на националното радио изнесоха поредица от концерти в София и в страната с блестящи български и чуждестранни солисти. Сред тях се открояват проектите „Yes and No“ с шотландския саксофонист Томи Смит, „Sketches  оf Spain“ с Росен Захариев-Роко - тромпет, „Places and Spaces“ с диригент Кристиан Елзесер (Германия), „Още едно начало“ с Милица Гладнишка и Атанас Сребрев и „Mr. Sax“ със солистите на Биг бенда на БНР.

Очаквайте сезон 2017/2018 с още повече запомнящи се срещи. Силно начало ни обещава концертът с Хилда Казасян на 4 октомври, от 19:30 в зала „България“. Прекрасната джаз певица ще изпълни заедно с музикантите от Биг бенда на БНР под палката на Антони Дончев музика и произведения в нови аранжименти от Христо Йоцов. На сцената в зала „България“ ще се съберат едни от най-добрите джаз изпълнители в България, за да превърнат този концерт в истински празник!

Билети за концерта може да закупите от eventim, ticketsbg и на касата на Кантус Фирмус в зала "България".


Повече информация за Биг бенда на БНР можете на намерите и на страницата ни във Facebook: @BigBandBNR
ВИЖТЕ ОЩЕ

Малкият Моцарт в Балната зала на двореца

На връх рождения ден на Моцарт с втория концерт от поредицата „По следите на таланта“ гост-солисти и музиканти от Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР ще ни разкрият света на гениалния композитор. На 27 януари от 10:30 и от 12:30, събота, в Балната зала на Двореца (Национална галерия) на пл. „Александър I“, голямата надежда 10-годишният..

публикувано на 11.01.18 в 16:06

Резултат от конкурса за позицията диригент на Детския радиохор

За успешно издържали конкурса  се считат следните кандидати : 1.   Теодора Василева Димитрова 2.   Александър Александров Кочков 3.   Веселина Иванова Драголова -Данаилова 4.   Милен Емилов Иванов Конкурсната комисия предлага на позицията диригент на Детския радиохор да бъде назначена класираната на първо място Теодора..

публикувано на 09.01.18 в 17:41

Виртуозната Екатерина Мечетина за първи път в България с Радиосимфониците

Симфоничният оркестър на Българското национално радио с диригент Марк Кадин започва новата 2018 година с гостуването на виртуозната Екатерина Мечетина. Една от най-ярките руски пианистки ще свири за първи път у нас на 26 януари, петък, от 19.30 ч. в зала „България“. Мечетина свири на пиано от четиригодишна. Първият си самостоятелен концерт..

публикувано на 04.01.18 в 16:58

„Sketches of Spain“ отново в Първо студио на БНР

„Sketches of Spain“, най-успешният проект на Биг бенда на БНР за изминалия сезон, ще бъде представен отново на 18 януари 2018 от 19.30 ч. в Първо студио на БНР. Невероятният интерес към концерта, изключителният успех в препълнената зала и десетките меломани, останали извън нея, доведоха до обещанието за повторение на събитието. Новата 2018 започва..

публикувано на 19.12.17 в 16:39

Предколедна „Музика в портрети“ с Оркестъра за народна музика на БНР на 21 декември

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов ще представи на публиката концерт от поредицата „Музика в портрети“. В навечерието на Коледа, на 21 декември 2017 от 19:30 в Първо студио на БНР ще чуете изпълненията на блестящи солисти и виртуозни оркестранти гъдуларят Росен Генков и кавалджията Кръстьо..

публикувано на 08.12.17 в 11:47