Биг бендът на БНР и Хилда Казасян откриват новия сезон с концерт през октомври

| обновено на 25.08.17 в 11:58

На 28-ми юни пред Народния театър „Иван Вазов“ Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев завърши един изключително успешен сезон. Солисти на концерта бяха прекрасните музиканти Петър Салчев и Крейг Бейли. Събитието се осъществи с подкрепата на Mtel.

Под ръководството на Антони Дончев, през изминалия концертен сезон 2016/2017 джаз музикантите на националното радио изнесоха поредица от концерти в София и в страната с блестящи български и чуждестранни солисти. Сред тях се открояват проектите „Yes and No“ с шотландския саксофонист Томи Смит, „Sketches  оf Spain“ с Росен Захариев-Роко - тромпет, „Places and Spaces“ с диригент Кристиан Елзесер (Германия), „Още едно начало“ с Милица Гладнишка и Атанас Сребрев и „Mr. Sax“ със солистите на Биг бенда на БНР.

Очаквайте сезон 2017/2018 с още повече запомнящи се срещи. Силно начало ни обещава концертът с Хилда Казасян на 4 октомври, от 19:30 в зала „България“. Прекрасната джаз певица ще изпълни заедно с музикантите от Биг бенда на БНР под палката на Антони Дончев музика и произведения в нови аранжименти от Христо Йоцов. На сцената в зала „България“ ще се съберат едни от най-добрите джаз изпълнители в България, за да превърнат този концерт в истински празник!

Билети за концерта може да закупите от eventim, ticketsbg и на касата на Кантус Фирмус в зала "България".


Повече информация за Биг бенда на БНР можете на намерите и на страницата ни във Facebook: @BigBandBNR
ВИЖТЕ ОЩЕ

Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с коледен концерт на 1 декември в зала „България“

Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР започват празничния сезон с коледен концерт на 1 декември от 19.30 ч. в зала „България“. Под диригентството на Марк Кадин те ще изпълнят Празничната оратория за солисти, смесен хор и оркестър „Коледа“ на Димитър Ненов. С това непознато за широката аудитория произведение, радиосимфониците ще отдадат почит..

обновено на 17.11.17 в 18:09

Оркестърът за народна музика на БНР чества юбилея на Добрин Панайотов с концерт на 23 ноември в Първо студио на радиото

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов подготвя истински фолклорен празник, с който на 23 ноември от 19:30 ч. ще поведе зрителите „По пътя на твореца“. Юбилейният концерт е по повод 70-годишнината на Добрин Панайотов – диригент,  композитор и аранжор, създател на десетки фолклорни песни, дългогодишен диригент на оркестъра..

публикувано на 07.11.17 в 15:02

Отличие „Златна монета“ за Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев

Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев  получи отличието „Златна монета“ за принос в развитието на българската култура. Отличието на Съвета на европейската научна и културна общност и Клуба на българския културен и научен елит се връчва на обществено признати представители на Българската интелигенция. Номинациите се правят от 180 известни..

публикувано на 30.10.17 в 13:33

Конкурс за попълване състава на Симфоничния оркестър на БНР със солист-оркестрант заместник водач в група Втори цигулки

Българското национално радио обявява конкурс за попълване състава на Симфоничния оркестър на БНР със солист-оркестрант, заместник-водач в група Втори цигулки. Конкурсът ще се проведе на 28 ноември 2017 г. от 14 часа в зала "Орфей" на БНР – София, бул. Драган Цанков №4 Кандидатите да имат завършено средно специално музикално или..

публикувано на 30.10.17 в 11:55

Пътуване в епохата на Барока и среща с Вивалди

Пътуване в епохата на Барока и среща с Вивалди организира Музикалната образователна програма на БНР на 28 октомври в Балната зала на Националната галерия Вълшебно пътуване във времето на Барока и вълнуваща среща с Вивалди предлагат първите два концерта от образователната програма на „Музикална къща БНР“ за този сезон на 28 октомври,..

обновено на 25.10.17 в 14:53