Биг бендът на БНР и Хилда Казасян откриват новия сезон с концерт през октомври

| обновено на 25.08.17 в 11:58

На 28-ми юни пред Народния театър „Иван Вазов“ Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев завърши един изключително успешен сезон. Солисти на концерта бяха прекрасните музиканти Петър Салчев и Крейг Бейли. Събитието се осъществи с подкрепата на Mtel.

Под ръководството на Антони Дончев, през изминалия концертен сезон 2016/2017 джаз музикантите на националното радио изнесоха поредица от концерти в София и в страната с блестящи български и чуждестранни солисти. Сред тях се открояват проектите „Yes and No“ с шотландския саксофонист Томи Смит, „Sketches  оf Spain“ с Росен Захариев-Роко - тромпет, „Places and Spaces“ с диригент Кристиан Елзесер (Германия), „Още едно начало“ с Милица Гладнишка и Атанас Сребрев и „Mr. Sax“ със солистите на Биг бенда на БНР.

Очаквайте сезон 2017/2018 с още повече запомнящи се срещи. Силно начало ни обещава концертът с Хилда Казасян на 4 октомври, от 19:30 в зала „България“. Прекрасната джаз певица ще изпълни заедно с музикантите от Биг бенда на БНР под палката на Антони Дончев музика и произведения в нови аранжименти от Христо Йоцов. На сцената в зала „България“ ще се съберат едни от най-добрите джаз изпълнители в България, за да превърнат този концерт в истински празник!

Билети за концерта може да закупите от eventim, ticketsbg и на касата на Кантус Фирмус в зала "България".


Повече информация за Биг бенда на БНР можете на намерите и на страницата ни във Facebook: @BigBandBNR
ВИЖТЕ ОЩЕ

Людмил Ангелов и Радиосимфониците

Пианистът Людмил Ангелов ще бъде солист в концерта на Симфоничния оркестър на Българското национално радио с гост-диригент Найден Тодоров . Той ще изпълни Концерт за пиано във Фа от Гершуин. Людмил Ангелов е носител на награди от международните конкурси Фр. Шопен (Полша), Palm Beach (САЩ), Piano Masters (Монте Карло) и World Piano..

обновено на 22.05.18 в 11:17

По следите на ударните инструменти в концерт-спектакъла „Ритмично букварче“

Последният концерт от образователната поредица „По следите на таланта“ ни пренася в света на ударните инструменти и музиката на XX век. Концерт-спектакълът „Ритмично букварче“ е посветен на 90-годишнината от рождението на проф. Добри Палиев - създател на перкусионната школа в България, а заглавието е заимствано от неговия учебник Метроритмичен..

публикувано на 18.05.18 в 17:10

Първи национален конкурс за хорова песен

Българското национално радио съвместно със Съюза на българските композитори , обявяват конкурс за написване на нова българска хорова песен за смесен хор без съпровод. В конкурса могат да участват всички композитори, без ограничения на възраст. Песните, които се предлагат   трябва да са нови, неизпълнявани и да не са предлагани за..

обновено на 17.05.18 в 11:12

Фолклорът среща джаза

На 16 май от 19:30 часа в Първо студио на БНР фолклорът среща джаза в проекта на Теодосий Спасов „Вяра“ .  За първи път на една сцена заедно застават джаз музикантите Мирослав Турийски – пиано, Николай Карагеоргиев – китара, Александър Леков – бас китара, Начо Господинов – ударни и фолклорните изпълнители Пейо Пеев – гъдулка, Иван Георгиев –..

публикувано на 10.05.18 в 15:38

„Симфоничният оркестър на Българското национално радио остава запазена марка и за звук, и за отношение, и за концертиране.“

Разговор с Марк Кадин и Марио Ангелов за предстоящия концерт на Радиосимфониците В специална среща главният диригент на Симфоничния оркестър Марк Кадин заедно с продуцента и пианиста на състава Марио Ангелов разказаха за съвместната си творческа работа и процеса около програмирането на концертния сезон. Конкретният повод за този разговор е..

публикувано на 02.05.18 в 12:13