Детският хор на БНР изнесе концерт в Международния хоров фестивал на камерни хорове и вокални ансамбли в Крагуевац

Детският радиохор с диригент Венеция Караманова изнесе самостоятелен концерт в рамките на своето участие в Дванадесетия международен фестивал на камерните хорове и вокални ансамбли, който се провежда от 20 до 24 август 2017 г. в гр. Крагуевац, Сърбия и в който младите певци на Радиото участват с любезното съдействие и финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“. В петдневния фестивал участват хорове от България, Сърбия, Унгария, Полша, Словакия и Израел. Детският хор на Българското национално радио е първият детски хор, допуснат до участие в международния фестивал, основан през 1995 г. и провеждан на всеки две години. Програмата на концерта, състоял се във Фестивалната зала на Първото граматическо училище в града, включваше произведения на световни и български композитори от различни стилове и епохи. Изпълненията на младите певци на Радиото бяха посрещнати с възторжени аплодисменти от публиката в препълнената зала, в която присъстваше и посланикът на Република България в Република Сърбия Радко Влайков. В благодарствената си реч, той сподели, че по време на концерта се е чувствал като обикновен зрител в залата, защото децата са посланиците на България.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Направихте нашия празник чудесен и незабравим!

На 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Детският радиохор с главен диригент Венеция Караманова и пианист-акомпанятор Светлана Ананиевска изнесе голям празничен концерт в румънския град Тимишоара. На следващия ден, в по-съкратен вид показа друга част от богатия си репертоар в Стар Бешенов – най-старото и..

публикувано на 02.06.17 в 13:38

Списък на децата, приети за стажант-хористи в Детския хор на БНР

В А Ж Н О! Каним родителите на приетите за хористи деца на среща в неделя, 10 април 2016 г. от 17:00 ч. в репетиционната зала на хора в БНР, на ул. „Драган Цанков” № 4. Поради ограничения брой места в залата, молим да присъства само по един родител /представител/, без самото дете.  1. Дилен Петкова Иванова 2. Ема Йорданова..

публикувано на 01.04.16 в 14:44

Допуснати до второ прослушване деца кандидати за хористи в Детски радиохор

Второто прослушване ще се проведе отново в салона на Славянското дружество на  ул. „Славянска № 6, ет. 1 по следния график: 25 март - петък 10.30 ч. 1. Никол Йордан Узунова 2. Никол Михайлова Герджикова 3. Дилен Петкова Иванова 4. Виктория Николай Любомирова 5. Антон Емил Костас 6...

публикувано на 23.03.16 в 10:32

Прослушване за нови хористи в Детския радиохор

Детският радиохор на Българското национално радио организира прослушване за приемане на нови хористи, от 7 март 2016 г. Кандидатите трябва да са деца от град София - момчета от 7 до 8 години и момичета - от 7 до 11 години. Децата  трябва да имат верен слух и да могат да изпеят две песни. Формулярите за кандидатстване с означена дата, час и място на..

публикувано на 12.02.16 в 13:39

Великденски концерт на Детския радиохор

За своя великденски концерт Детският радиохор и неговият диригент Венеция Караманова са подготвили програма от църковни произведения на Добри Христов, Дж. Палестрина,   Дж. Верди, Дубински и Лео Делиб. Музиката в концерта е вдъхновена от светлата вяра в Единния Бог и макар създавана през различно  време и в различни култури, носи общото..

публикувано на 31.03.15 в 12:53