СЪБИТИЯ

Оркестърът за народна музика на БНР разплака публиката в Черна гора

Оркестърът за народна музика на БНР постигна грандиозен успех в XV издание на фестивала „А Темпо“ в черногорската столица Подгорица. Той беше единственият фолклорен състав във форума за класически и камерни състави и джаз оркестри. Концертът..

публикувано на 10.04.17 в 18:10

„Хорът и оркестърът“ e темата на детския образователен концерт на БНР

На 06 април (четвъртък) от 10:30 часа, в Първо студио на БНР  децата-участници в Образователната програма на „Музикална къща БНР” ще се срещнат с музикантите от Симфоничния  оркестър и Смесения хор на БНР.   По време на специалния образователен..

публикувано на 05.04.17 в 10:07

Скици от Испания за първи път в България

Има концерти, които изискват време. Време да си ги припомняш, премисляш и представяш. Защото, знаем, преживяването е мимолетно и колкото и записи да можем да направим, идват други концерти, други музикални събития и споменът постепенно бива..

публикувано на 04.04.17 в 18:17

Вокална група "Радиодеца" на фестивал във Франция

  От 1 до 7 април в старинния френски град Льош, сгушен в долината на река Лоара, за 10-ти път ще се проведе фестивала "Сент Дени". Участници от 10 страни: Германия, Турция, САЩ, Полша, ЮАР, Финландия, Италия и др. ще се обединят около основната..

публикувано на 29.03.17 в 15:02

Оратория „Елиас“ – под диригентскта палка на Владимир Кираджиев

В петъка преди страстната седмица – 07 април, Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР ще представят едно от най-крупните произведения  на Феликс Менделсон-Бартолди  – Оратория „Елиас“. Специално за концерта пристига от Виена диригентът..

публикувано на 29.03.17 в 14:05

Един прекрасен концерт

Още съм под впечатлението от традиционния „Пролетен концерт“ на Детския радиохор с диригент Венеция Кара­манова, изнесен на 21 март т.г. в зала „България“! Това действително беше празнична артистична изява, при която в залата витаеше духът на..

публикувано на 27.03.17 в 14:26