СЪБИТИЯ

Лия Петрова и тристагодишната ѝ цигулка омагьосаха децата в Първо студио на БНР

От какво се правят струните и лъковете, къде е душичката на цигулката и къде – магаренцето, какво значи „концерт-майстор“ и къде са местата на струнните инструменти… Тези въпроси вълнуваха малчуганите, участвали на 9 март в Музикалната образователна..

публикувано на 09.03.17 в 16:31

Sketches of Spain - За първи път в България

Концерт на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев и солист Росен Захариев-Роко За първи път в България Биг Бенд ът на БНР и диригент ът Антони Дончев представят проекта Sketches of Spain , създаден от Гил Евънс за легендарния Майлс..

публикувано на 06.03.17 в 11:17

Концерт на Смесения хор на БНР

Песнопения по Добри Христов в храм „Света София – Премъдрост Божия” Смесеният хор на Българското национално радио ще изнесе концерт в храм „Света София – Премъдрост Божия” с благословението на Негово светейшество Неофит – Патриарх Български на 5 март..

публикувано на 27.02.17 в 14:57

Талантливата Лия Петрова ще е солист на първия мартенски концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Носителката на Първа награда от престижния конкурс “Карл Нилсен” за 2016 Лия Петрова ще бъде солист на концерта на Симфоничния оркестър на БНР, който ще се състои на 10 март (петък) в зала “България” от 19:30 ч. с диригент – Росен Гергов ...

публикувано на 17.02.17 в 11:06

Предстоят два концерта за деца през месец февруари в Първо Студио на БНР

Концертите са част от образователната програма на  ” Музикална къща БНР“   Образователната програма на „Музикална къща БНР“ продължава с два концерта за деца през февруари. В Първо студио на БНР малчуганите ще се срещнат с Радиосимфониците в..

публикувано на 09.02.17 в 15:20

„Музика в портрети“

Концерт на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов В своята поредица „Музика в портрети” Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов отново готви приятни изненади и блестящи солисти. На 23 февруари (четвъртък)..

публикувано на 07.02.17 в 09:29