Рашко Младенов: Министерството на културата няма да взема позиция в преговорите между БНР и "Музикаутор"

Министерството на културата няма да взема позиция в преговорите между Българското национално радио и "Музикаутор", заяви в ефира на "Хоризонт" служебният министър  Рашко Младенов : Аз не мога да се намеся, докато двете страни не стигнат до..

публикувано на 13.02.17 в 12:22

Райна Константинова: Спорът с "Музикаутор" трябва да се реши час по-скоро и без да се стига до крайности

Спорът с дружеството за управление на авторски права "Музикаутор" трябва да се разреши час по-скоро и без да се стига до крайности, заяви в предаването "Преди всички" Райна Константинова , която в момента е председател на Обществения съвет на..

публикувано на 13.02.17 в 12:20

Адв. Иван Стойнев: "Музикаутор" поставя БНР и слушателите му в по-слаба позиция

Адвокат Иван Стойнев , който е и преподавател по Европейско и конкурентно право, заяви, че от "Музикаутор" неправомерно са прекратили безсрочен договор, какъвто са имали с БНР за излъчване на музика с авторски права. Нищо не обосновава..

публикувано на 27.01.17 в 16:32

"Музикаутор": Сезирали сме СЕМ със 108 писма за музика, звучала в ефира на БНР без уредени права

Почти месец след като в ефира на БНР не звучи музика от каталога на "Музикаутор", от дружеството за управление на авторски права дадоха днес извънредна пресконференция.  От "Музикаутор" твърдят, че от началото на годината досега са сезирали Съвета за..

публикувано на 27.01.17 в 15:31

БНР подаде съдебен иск срещу "Музикаутор" за закононарушения и причинени вреди

Българското национално радио подаде съдебен иск за санкциониране на "Музикаутор" за нарушаване на правилата на Европейския съюз и националното законодателство и за обезщетяване на БНР за причинените от това имуществени и неимуществени вреди...

публикувано на 24.01.17 в 16:53

Балкански авангардни музиканти в подкрепа на БНР

Ключови независими артисти от Сърбия, Македония, Турция и Гърция предоставиха свои албуми на БНР за излъчване през цялата 2017 г. Сред тях са ню джаз квартетът Eyot  от Ниш, лауреати на MIDEM в Кан и на Umbria Jazz Balkanic Windows, първата..

публикувано на 18.01.17 в 17:37

БНР сезира Комисията за защита на конкуренцията за нарушение на „Музикаутор“

Българското национално радио изпрати до Комисията за защита на конкуренцията искане за образуване на производство за установяване на нарушение и налагане на санкция срещу „Музикаутор“ заради злоупотреба с по-силна позиция при договаряне...

публикувано на 16.01.17 в 15:52

Росица Кирилова предостави на БНР авторските права на 29 свои песни

Росица Кирилова предостави на Българското национално радио авторските права на 29 свои песни. Поетът и продуцент Георги Начев, съпруг на изпълнителката, дойде в БНР, за да подари на генералния директор Александър Велев авторския ѝ диск "THE BEST 1"...

публикувано на 13.01.17 в 17:00

Рок група "Епизод" предоставя на БНР авторските права върху албумите си „Нашите корени“, „Народът на Дуло“ и „Старият войн“

Рок група "Епизод" предоставя на Българското национално радио авторските права върху албумите си „Нашите корени“, „Народът на Дуло“, „Старият войн“, както и правата върху новия албум на 11-годишната Виктория Миланова от Русе, чиято премиера..

публикувано на 13.01.17 в 16:32

Хюго Рейс предоставя 66 свои песни на БНР за излъчване през цялата 2017-а

Хюго Рейс предоставя 66 свои песни на БНР за излъчване през цялата 2017 година. Бившият китарист на Ник Кейв & The Bad Seedsе свирил шест пъти досега у нас – все по покана на радио фестивала „Аларма Пънк Джаз“ на програма „Христо Ботев“. За..

публикувано на 12.01.17 в 16:50

Общественият съвет на БНР призова "Музикаутор" да преоцени финансовите си претенции към Националното радио

Общественият съвет на БНР единодушно прие декларация, в която категорично настоява сдружение "Музикаутор" да преоцени своята позиция относно финансовите си претенции към Българското национално радио. Комерсиалният подход към обществените медии не..

публикувано на 12.01.17 в 13:01

БНР не приема исканията на „Музикаутор“ и ще инициира обществена дискусия по темата

Ръководството на Българското национално радио не приема исканията на „Музикаутор“, изложени в официалното писмо на сдружението от 6 януари 2017 г., и смята, че по същността си те остават непроменени. Заявената на срещата на 5 януари 2017 г. в..

публикувано на 11.01.17 в 14:22

Теодосий Спасов предостави на БНР авторските права на новия си албум "Белези"

Теодосий Спасов предостави на Българското национално радио авторските права на новия си албум "Белези", записан с Оркестъра за народна музика на БНР. Дискът е издаден от Националното радио. Виртуозният български изпълнител на кавал, когото наричат..

публикувано на 10.01.17 в 17:37

Предложение на "Музикаутор" до БНР за уреждане на авторските права

На срещата на 5-и януари в Съвета за електронни медии между Българското национално радио, "Музикаутор" и Министерството на културата бе решено разговорите между обществената медия и сдружението за авторски права да продължат, след като от..

публикувано на 09.01.17 в 16:05

Ново предложение от "Музикаутор" не постъпи в БНР, насрочената среща за 9-и януари няма да се състои

До 17.00 ч. в рамките на работното време днес, 6-и януари 2017 г. в Българското национално радио не постъпи ново предложение от сдружението „Музикаутор“. Среща между ръководствата на БНР и „Музикаутор“ в понеделник, 9-и януари 2017 г. няма да се..

публикувано на 06.01.17 в 17:30
Емил А.Георгиев ДЕОС

Експертът Емил Георгиев: Законът за авторското право не е работещ, показва казусът с "Музикаутор"

Казусът "БНР- Музикаутор" ни показва, че Законът за авторското право не е работещ. Апропо такива проблеми имаше и през 2011 г. Последната промяна в Закона – от 2011 г. беше именно в тази част - "Организации за колективно управление на права",..

публикувано на 06.01.17 в 12:05

Нараства подкрепата за БНР в конфликта с "Музикаутор"

Националното сдружение на кабелните оператори разпространи писмо за солидарност с позицията на БНР в конфликта ѝ с "Музикаутор" и своята подкрепа за разрешаването му в полза на милионите радиослушатели. Писмото е изпратено също до Комисията по култура и..

публикувано на 06.01.17 в 08:00

В понеделник се възобновяват преговорите между БНР и "Музикаутор"

В понеделник преговорите между БНР и "Музикаутор" се възобновяват, а до утре радиото очаква конкретна оферта от сдружението. Това е резултатът от продължилата час и половина среща в Съвета за електронни медии между обществената медия, сдружението..

публикувано на 05.01.17 в 17:36

Проф. Атанас Атанасов: Прекратяването на договора от "Музикаутор" не е коректно

Еднократното прекратяване на договора от страна на "Музикаутор" към БНР не е коректно. Това е най-лесният начин да подложиш отсрещната страна на рекет. Това заяви пред Радио Пловдив проф. Атанас Атанасов, член на Обществения съвет на БНР. Иначе..

публикувано на 05.01.17 в 16:22

Данчо Караджов отстъпи на БНР правото да излъчва безплатно албума му "Такъв е животът"

Фронтменът на група "Сигнал" Йордан Караджов отстъпи за безплатно излъчване по Българското национално радио соловия си албум "Такъв е животът". Жестът е в подкрепа на БНР в спора между обществената медия и "Музикаутор" за размера на заплащаните..

публикувано на 05.01.17 в 12:46