Благодарение на "Българската Коледа" 4-годишният Давид казва първите си думи

Давид е на 4 години и страда от детска церебрална парализа. Засегнати са двете крачета и лявата ръчичка. Тежката диагноза родителите му Ваня и Константин чуват малко след раждането му в седмия месец.  Освен от рехабелитация и плуване, малкият..

публикувано на 14.12.17 в 13:41

Божидар Низамов се нуждае от финансова помощ за рехабилитация на говорните и слухови затруднения

Божидар Низамов е вече 10 годишен и се чувства добре, но не така стоят нещата при раждането му. Родителите кандидатстват многократно пред "Българската Коледа" за финансова помощ за рехабилитация на говорните и слухови затруднения...

публикувано на 14.12.17 в 11:24

Второкласникът Ивелин от Сливен е едно от децата с детска церебрална парализа, които очакват помощ от "Българската Коледа"

Диагнозата детска церебрална парализа е стряскаща за всеки родител, който за първи път в живота си чува от лекаря тези думи -  това е болест за цял живот, но има надежда да се увеличат двигателните способности на всяко засегнато дете. Такава надежда имат..

публикувано на 13.12.17 в 19:07

5-годишни близнаци от Габрово с ДЦБ очакват топлата подкрепа на "Българската Коледа

2017 година със средствата, набрани от „Българската Коледа“, беше осигурен медицинска апаратура на 30 лечебни заведения от цялата страна - университетски и многопрофилни болници за активно лечение. Бяха подпомогнати 474 страдащи деца, почти..

публикувано на 13.12.17 в 11:49

"Българската Коледа" за детска клиника в УМБАЛ "Свети Георги"

Детска клиника към Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив получава транспортна система за новородени и кърмачета в рамките на кампанията „Българската Коледа“. Тя ще сведе до минимум рисковете при транспорт на бебета, които страдат най-вече..

публикувано на 13.12.17 в 11:45

Ивелин от Сливен гледа с надежда към "Българската Коледа"

Диагнозата детска церебрална парализа е стряскаща за всеки родител. Тези думи чува от лекарите майката на Ивелин от Сливен. Има надежда да се увеличат двигателните способностите на всяко засегнато дете. Такава надежда таят и родителите на..

публикувано на 12.12.17 в 17:11

Малкият Никола се нуждае от жизнено необходима рехабилитация, за да не атрофират мускулите му

Срещаме ви с Миглена Брайнова - майка на 4-годишния Никола, който страда от спинална мускулна атрофия. Диагнозата е поставена, когато момчето е на 8 месеца. Заболяването засяга основно мускулите, тъй като липсва протеин в гръбнака. "Българската Коледа"..

публикувано на 12.12.17 в 14:58

15-годишният Александър от Русе получават подкрепа от "Българската Коледа" в борбата си с епилепсията

15-годишният Александър от Русе е едно от децата, които от 2012-та година   получават подкрепа от кампанията "Българската Коледа" в борбата си с епилепсията. Средствата помагат на детето да може да говори, да пише, да изразява чувствата..

публикувано на 12.12.17 в 11:36

Българската Коледа помага за рехабилитацията на Ванко от Бургас

7-годишното дете е с диагноза – детска церебрална парализа. Най-голямото му желание е да може да ходи, като останалите деца. Чрез Българската Коледа семейството му получава средства, които използва за специализиран санаториум и рехабилитация...

публикувано на 12.12.17 в 10:24

"Българската Коледа" помага на Клиниката по детска анестезиология и интензивно лечение в "Пирогов"

Многократно Клиниката по детска анестезиология и интензивно лечение в болница "Пирогов" получава чрез инициативата "Българската Коледа" жизненоважна апаратура за диагностика и лечение на най-малките пациенти, казва проф. Надежда Гаврилова ,..

публикувано на 11.12.17 в 18:37

Мони вече ходи на училище, а "Българската Коледа" му помага, за да бъде по-независим

Днес разказваме историята на Симеон Цвятков от София. Мони е на 7 месеца, когато педиатърката му забелязва, че не се обръща и не стои изправен, което е присъщо за дете на неговата възраст. След консултация при невролог родителите му го водят в..

публикувано на 11.12.17 в 14:13

Родителите на 9-годишния Георги Бучов разчитат на "Българската Коледа", за да му помогнат да развие речта си

Георги Бучов е на 9 години и е най-малкото дете в многодетно семейство.Той страда от разстройство на експресивната реч и очаква за втори път помощ от благотворителната кампания "Българската Коледа". Бащата на детето Славчо Бучов изтъкна че проблемът е..

публикувано на 11.12.17 в 14:01

"Българската Коледа" помага на неонатологията в УМБАЛ "Свети Георги"

Пулсоксиметър с приложение за скрининг за вродени сърдечни малформации получи неонатологично отделение на АГ клиниката в УМБАЛ ,,Св. Георги'' от „Българската Коледа". Медицинската апаратура е високотехнологична и ще помогне  на малките пациенти със..

публикувано на 11.12.17 в 11:51

Българската Коледа в помощ на Мария и Александър Михайлови

Днес ви разказваме за братчето и сестричето Мария и Александър Михайлови от София, които страдат от двустранна невросензорна загуба на слуха. Двете деца са получили подкрепата на „Българската Коледа“ през 2017 година. С таткото Александър Михайлов..

публикувано на 11.12.17 в 10:05

8-годишният Божидар, който е едно от децата на "Българската Коледа", мечтае да играе футбол

8-годишният Божидар от Симеоновград е едно от децата на "Българската Коледа" - вече седем години инициативата помага за неговата за рехабилитация: Вече ще е седма поредна година, в която ще кандидатстваме и сме много благодарни. Тези средства ние ги..

публикувано на 09.12.17 в 16:36

Дария се усмихва и поздравява цветята и слънцето, постепенно се приобщава към другите деца

Дария още не е навършила 6. Родителите откриват затвореност в общуването на момичето още преди 2-3 години. Специалистите установяват лека форма на разстройство от аутистичния спектър. Майка ѝ Алена обясни, че на детето са открили сензорна дисфункция и..

публикувано на 08.12.17 в 17:23

17-годишната Десислава е с диагноза ДЦП още от десетмесечна

В Радио София ви срещнахме с Мариана Грозданова от Казичене - майката на Десислава , която е с детска церебрална парализа. Поставят диагнозата на детето още на 10 месечна възраст. Сега тя е вече на 17 години, в десети клас, умствено съхранена е и има..

обновено на 08.12.17 в 16:43

За поредна година "Българската Коледа" ще помогне на Никола Беженаров

За поредна година президентската инициатива "Българската Коледа" ще помогне на Никола Беженаров . Той е на 4 години, а диагнозата му е спинална мускулна атрофия. Диагнозата на Никола е поставена, когато той е едва на 7 месеца. До този..

публикувано на 08.12.17 в 16:43

Българската Коледа

Започна поредното, 15 издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“. БНР е участник в кампанията. През изминалите 14 години подпомогнатите от „Българската Коледа“ деца са преодолели критично здравословно състояние. Спасеният детски живот..

публикувано на 08.12.17 в 14:05

„Българската Коледа“ помага на 7-годишната Велислава от Цалапица

Велислава Талева е на 7 години и е от пловдивското село Цалапица. Родена е с увреждания заради проблеми по време на бременността на майка й. Детето има детска церебрална парализа, микроцефалия и епилепсия. Тя е единствена рожба на Ангел и Петя, а..

публикувано на 08.12.17 в 12:12