Ливърпул удари Манчестър Юнайтед с 3:1

Садио Мане зарадва с гола си Юрген Клоп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Ливърпул продължи със силното си представяне в английската Висша футболна лига. В дербито от 17-ия кръг "червените" победиха с 3:1 у дома Манчестър Юнайтед и отново са лидери във временното класиране. "Червените", водени от мениджъра Юрген Клоп, все още нямат поражение в първенството през настоящия сезон и са първи с актив от 45 точки. Манчестър Юнайтед отново не разчиташе на услугите на звездата си Пол Погба и заема шестото място до момента с 26 точки.
Домакините започнаха по-силно срещу 20-кратните шампиони и заслужено поведоха в резултата след попадение на Садио Мане след красива асистенция на Фабиньо в 24-ата минута.
"Червените дяволи" изненадващо изравниха, въпреки превъзходството на домакините. В 33-ата минута Джеси Лингард с удар отблизо направи резултата 1:1 след грешка на вратаря Алисон.
До края на първата част Юнайтед успя да задържи резултата, но след почивката превъзходството на Ливърпул доведе до нови два гола във вратата, пазена от Давид де Хеа.
В 73-ата Джердан Шакири се разписа за 2:1, а седем минути след това отново швейцарският национал фиксира крайното 3:1 с нов точен шут и рикошет, затруднил допълнително испанския страж.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Красимир Иванов и Николай Михайлов ще присъстват на пресконференцията.

ПФК Левски с нов генерален спонсор

На 18 декември (вторник) ПФК Левски и и букмейкърът efbet официално ще обявят обновените договорни отношения между двете страни и ще представят екипите за настоящия сезон с логото на новия си генерален спонсор, съобщи БГНЕС.  Пресконференцията ще се проведе в гр. София в 11:30 ч. на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ във ВИП залата на сектор..

публикувано на 17.12.18 в 11:19
Радостин Стойчев

Радостин Стойчев иска да се върне в Италия

Българският волейболен специалист Радостин Стойчев се надява отново да започне работа в Италия. Стойчев стана спортен директор Сточня (Шчечин) през лятото, но полският клуб фалира. "Надявам се скоро да се завърна в Италия. Това е най-силното волейболно първенство в света. Да работя в Суперлигата е много стимулиращо, но обмислям и други възможности. Не..

публикувано на 17.12.18 в 11:08
Договорът на Моуриньо не биваше да бъде продължаван, смята Гари Невил.

Бивши капитани на Манчестър Юн разкритикуваха играта на отбора

Гари Невил и Рой Кийн критикуваха представянето на Манчестър Юнайтед след поражението на "червените дяволи" с 1:3 при гостуването срещу Ливърпул в дербито от английската Висша лига.  Двамата бивши капитани на 20-кратните шампиони на Англия смятат, че проблемите на Юнайтед са дълбоко в клуба и не се отнасят само до мениджъра Жозе Моуриньо и до позицията..

публикувано на 17.12.18 в 10:59
Тайбе Юсеин

Тайбе Юсеин в десетката за най-добър спортист на Балканите

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин попадна в десетката на най-добрите в 46-ото издание на анкетата на БТА "Спортист на Балканите" за 2018 година. В традиционното допитване участваха националните агенции на страните от региона - БТА (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА..

публикувано на 17.12.18 в 10:20
Матей Казийски дебютира с 21 точки.

Казийски дебютира с успех в Италия

Българската волейболна звезда Матей Казийски направи страхотен дебют за новия си отбор Калцедония (Верона) в италианската Суперлига.  Казийски отбеляза 21 точки и беше в основата на домакинската победа на своя нов тим над Топ Волей (Латина) с 3:1 гейма в мач от предпоследния 12-и кръг на първия полусезон, игран тази вечер пред близо 3300 зрители в зала..

публикувано на 16.12.18 в 23:05
Славиша Стоянович остана начело на Левски, смята Красимир Иванов

Без треньорски промени в Левски

Славиша Стоянович остава треньор на Левски и негово освобождаване не е обсъждано. Това заяви за "Канал 3" изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов. Днес се е състояла среща между собственика на клуба Спас Русев, Красимир Иванов и Славиша Стоянович, на която са обсъждани въпросите със зимната селекция на отбора и предстоящата подготовка...

публикувано на 16.12.18 в 23:01
Кирил Десподов

Десподов иска да е футболист №1 на България

Кирил Десподов асистира и за двата гола на Али Соу при победата на ЦСКА София с 2:1 над Ботев (Пловдив) в мача от 20-ия кръг. След успеха в последната среща за годината националът на България обяви, че има желание да бъде трансфериран в чужбина. "Доста тежко беше при тези условия. Поздравявам хората, които изчистиха терена доколкото можеха и..

публикувано на 16.12.18 в 22:50