Незаменимият плод черница. Кайсии за сърце

Д-р Емилова

Ако някоя черна черница падне върху бялата ни блуза, това е знак да си вдигнем главата и да не се отказваме, докато не изядем всички узрели черници на клоните, до които достигаме“. Това казва природолечителката д-р Людмила Емилова. Черницата е нейният любим плод. Доказателствата за ползата от неговата консумация тя получила от Лидия Ковачева, която разказвала в нейните книги за племето хунза - най-дълголетното племе на света. Правели плодолечение всяка пролет със сушени черници и кайсии.

Черницата може да се изсуши на температура до 42 градуса. Зимата се поставят във вода и ако са собствени, водата не се изхвърля. Колкото по-тъмен е един плод или зеленчук, толкова повече антиоксиданти и пигменти съдържа и толкова повече е противораков и ни защитава от инфекции и болести, напомня д-р Емилова. Черницата е от най-силните противоракови плодове и увеличава защитни сили на организма. Има научни събощения за хора с порок на сърцето, където има увредени клапи, които са се хранели почти само с черници, този проблем се оправя. Семенцата на черниците помагат при тежък хроничен запек.

Снимка

Кайсията също е от много полезните плодове. Тя помага при хора със сърдечни заболявния. Д-р Емилова препоръчва консумацията на плодове директно откъснати от дървото или скоро след като са набрани. И още – трябва да са по-добре узрели.


Кайсиите също може да се изсушават с дехидрататор до 41-42 градуса температура, но сушенете става продължително, за да не остане влага в тях. След това плода се съхранява в платнени пликове или в найлонови торбички във фризера. Консумират се като се накисват във вода сутрин и се хапват към 10 часа. Ако са купени сушените плодове, водата от накисването трябва да се изхвърли.





Клиниката на д-р Емилова през юли и август ще работи  на Боровец. Във Варна ще започнат работа от 1 октомври . Телефонът за записване е 0888 951 288.


Още от Новият ден