"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

''Вкусен следобед'' - в неделя с Радка Петкова, 5 май, 2019 г.

Здравейте, това е епизодът от 5 май на най-апетитното и най-релаксиращото предаване на радио Кърджали "Вкусен следобед". Аз съм Радка Петкова и ви желая да останете в добро настроение!
Защо, ли? Защото утре е празник, а днес е почивен ден, което значи, че имаме двоен повод на тема почивка!
Надявам се, че сте си у дома, а аз и радио Кърджали ще допринесем за вашето приятно прекарване. Подготвила съм ви не само сериозни теми, но също така и рецепти за агнешко печено, разговор за мода и стил, анкета с шеговит привкус и пример за добротворство!
В първия час от предаването си говоря с един родолюбец, който добре познава и кулинарната традиция на наближаващия празник Гергьовден  - Розалин Хаджиев.
Розалин Хаджиев е от Златоград и ще ни издаде тънкости как се приготвя прочутото родопско чеверме и как при домашни условия да си сготвим вкусно агнешко месо.
След това ще разберем какъв празник е утре, и какви са народните традиции на този ден в годината, почитан и от християни, и от мюсюлмани.
А Дарина Стоянова ще почерпи информация от извора за една традиция, но на мистичния връх Дамбалъ, където в полунощ на 5 срещу 6 май се случва тайнство от древни времена. Вярва се, че тогава водата, която се процежда през скалите, става лековита и цери неизлечими болести.
Ще завършим първата част с анкета на тема безсмъртие. Дааа, ако щете вярвайте, но и по тези въпроси на небитието, учените са се поупражнявали?!!?!!
Кулинарното ни предложение днес, естествено, ще бъде агнешко печено с примамлива златиста коричка, а към него ще ви предложа и марината с джоджен и бяло вино.

Във втората част на предаването, ще се отдадем на култура и благотворителност.
Първо ще проведем един откровен разговор с познатия на всички кърджалийци коафьор Рушко, който ще ни разкаже за някои звездни, и по-ежедневни тенденции в прическите. Дали хулиганските и небрежни фризури вървят на всяко лице, завръщат ли се плитките на мода и защо русото изглежда скъпо? Кои ще бъдат най-модерните цветове в косите за сезона пролет/лято и защо сивото е на мода? За да научите отговорите, слушайте "Вкусен следобед" веднага след новините в 18.
След това, много елегантно потъваме в прегръдката на джаза. С него ще се срещнем и този юни в рамките на фестивала "Долината на Орфей". Радио Кърджали отново е медиен партньор на проявата. В рамките на тазгодишното издание, на областния град гостува солистът на Биг бенда на БНР Мишо Йосифов.
Накрая, но съвсем не на последно място, искам да ви представя един човек, който реши да отдели от скромните си лични финанси, за да осигури топла следобедна закуска на кърджалийски деца. Три поредни дни Юзеир Юзеир, който работи в Пневматика, реши да зарадва малчугани от Кърджали като им купи храна и лакомства по избор. В инициативата му съдейства собственик на търговски обект, а самият Юзеир остава в сянка, защото вярва в християнския принцип, че доброто не трябва да се афишира.
Казват, че не е важно колко даваш, ако си дал от сърце и това важи с пълна сила за Юзеир.


А сега останете с радио Кърджали и предаването "Вкусен следобед", което слушате всяка неделя от 17 до 19 часа и онлайн на http://player.bnr.bg/?p=21

Още от Вкусен следобед