Започна фестивалът "Вкусът на Пловдив"

Репортаж на Нели Бистрашка

Кметът на Пловдив Иван Тотев откри  третото издание на фестивала „ Вкусът на Пловдив". От днес до 26-ти май на Малката главна, посетителите ще могат да се срещнат  с майстори готвачи и хлебари, както и да  опитат традиционна българска кухня.
 

Фестивалът започна с разчупване на хляба, специално приготвен от майстор хлебаря Димитър Йолтов.

Шеф готвачът Иван Звездев е специален гост на събитието. Той раздаде агнешка курбан чорба по пазарджишки.

Една от кулинарните изненади е на Димитър Мушников, главени готвач на ресторант в Стария град, който демонстрира бъркане на качамак.


Още от Ден след ден