Готвачите съветват за здравето: чиста храна, умерени количества, информираност и спорт

Не питайте децата какво да им сготвите, те трябва да опитат всичко

Рецептите на готвачите са не за аптеките, но също допринасят за доброто здраве
Международния ден на готвача отбелязаха деца на всякакви възрасти тази сутрин в Музейко. Малчуганите чуха за ползите от здравословното хранене, научиха и защо зеленчуците са ни приятели. Заедно с известни български шеф готвачи, децата приготвиха здравословни талиатели, а също и сладолед.

Добрата разнообразна храна в умерени количества и спортът вървят ръка за ръка, що се отнася до здравословния начин на живот. Днес например имплантирахме магданоз в блата за сандвичи, сложихме домати, лимон и дехидратирани маслини. По принцип е немислимо едно дете да ги хареса, но намираме начин - каза шеф Виктор Ангелов.

Снимка: Луиза ЛазароваЗа забавната част на програмата и за приготвянето на шарени здравословни сандвичи, помагаше и известният TV готвач Лео Бианки. Той изрази мнение, че за да се хранят децата здравословно, трябва да ги насърчаваме, а не да ги санкционираме с отнемане на играчки или лишаване на достъп до любимите им филмчета.

Гответе различни ястия, не оставяйте на децата да избират винаги пица или паста. Ако им представите нещо интересно, те може да го харесат и да поискат отново да им го сготвите - допълни Лео.

А децата и техните родители бяха щастливи, като най-много се зарадваха на сладоледа. Готварското парти завърши с хапване, а на родителите бяха дадени съвети, как вкъщи да приготвят богати на полезни вещества обяд и вечеря.

Чуйте още съвети от шеф Виктор Ангелов и Лео Бианки в звуковия файл.

Още от Ритъмът на столицата