РЕКЛАМА

13-тия час

Снимка

Обедното токшоу на РАДИО ПЛОВДИВ!!!

120 минути околосветско пътешествие в света на любопитното и интересното! Развлекателни теми и събития от деня и от последните 24-часа, коментирани освободено и усмихнато от водещите на предаването. Хумор от миналия век до наши дни.

Всичко това гарнирано и гарантирано от най-добрата музика в тази част на деня…И още: лайфстайл и звезден прах от Холивуд, кинопремиери и театрални спектакли и радиоигри с великолепни награди!

Слушателите очакваме на телефон 032632400, както и на страницата на РадиоПловдив във Фейсбук! Всички сте поканени в света на доброто настроение!

Всеки делничен ден от 13.00 до 15.00 часа.

Водещи: Мишо Гръблев, Дора Башакова, Таня Лазарова и Жоро ПеевТрудно поддържаме контакт с очи, по време на разговор

Ново изследване разкрива, защо някои хора изпитват трудност да гледат другия в очите, докато разговарят с него.  Оказва се, че нашият мозък не може да се справи с това, едновременно да генерира правилните думи и да се фокусира върху лице...

публикувано на 29.11.16 в 16:12

Само липсата на повече слънце може да ни стресне

Единственият елемент от времето, който наистина се отразява върху психичното здраве е броят часове, в които има слънчева светлина, установи изследване.  Дъждът, вятърът,   замърсяването на въздуха , температурите имали относително малък ефект...

публикувано на 16.11.16 в 16:12

Благотворително за децата с вродени лицеви аномалии

Годишно 120 деца се раждат с такъв проблем. Асоциацията на пациентите с вродени лицеви аномалии и техните родители – АЛА, от 20 години се грижи тези деца да получават адекватно лечение и последващи грижи.  Здравната каса поема само..

публикувано на 15.11.16 в 17:13

Ново хапче променя човечеството

Ново хапче за стимулиране работата на мозъка, може да се окаже най-голямото събитие в човешката история. Това твърди, в интервю, видният британски учен и космолог Стивън Хокинг. Седемдесет и четири годишният Хокинг е споделил, че мозъкът му..

публикувано на 08.11.16 в 17:02

Топлото ни прави по-пълни

Високите температури в дома и офиса осигуряват повече комфорт, но пък вече не се налага телата ни да изгарят допълнителни калории, за да ни стоплят, твърдят холандски учени  от Университета на Маастрихт. Според тях, идеалната стайна температура, която..

публикувано на 25.10.16 в 16:34

Ранното ставане е вредно за здравето

Ставането преди изгрев слънце може да повлияе неблагоприятно върху здравето, предупреждават австралийски специалисти. Учени от университета на Мелбърн са изследвали връзката между времето на събуждане и различни здравословни проблеми. Хората,..

публикувано на 11.10.16 в 16:22

Прилепни сладки и много приключения в Нощта на прилепите

За 20-ти пореден път България отбелязва Нощта на Прилепите. В Пловдив събитието ще се проведе в Регионалния Природонаучен Музей  днес от 18ч. Организаторите са подготвили любопитна информация-кой прилеп тежи колкото едно желирано мече, кой е..

публикувано на 07.10.16 в 15:49

Стресът в детството ускорява стареенето в напреднала възраст

Семейни проблеми и стресиращи ситуации в детството могат да ускорят стареенето в по-напреднала възраст, сочат резултатите от изследване. Те навеждат на мисълта за трайни биологични последствия, от психични травми в детството. Учени..

публикувано на 05.10.16 в 15:50

Коя е най-трудната дума?

Над 50 процента от хората живеят с вината, че не са поднесли извинение или не са благодарили на човек, който наистина го е заслужавал. Това посочват резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на независима телевизионна продуцентска..

публикувано на 14.09.16 в 16:30

„Франк Мартен Плейърс“ с успешен концерт в Райнау Швейцария

Дни преди началото на учебната година, добрите новини за Национално училище за музикално и танцово изкуство "ДОБРИН ПЕТКОВ" вече започнаха. Младежкият камерен оркестър „Франк Мартен Плейърс“ се завърна от успешен майсторски клас на „Музикалния..

публикувано на 14.09.16 в 15:44