Тази събота в "Срещи"-те

И те имат бог, и те имат дявол, и те имат  надземно и подземно царство, и те имат поговорка "Бог пред нас,ние след него"! Тогава защо  ромската интеграция е кух звук? Защо сме два свята, в който всеки е срещу всеки?  Проф. Антонина Желязкова,..

обновено на 16.02.19 в 09:16

С аромат на кафе "Ден след ден"

След любовта и виното, на чаша кафе с темите на 15 февруари. Промените в Изборния кодекс убиха ли преференцията при вота? Игран мач ли ще са изборите и кой ще спечели или изгуби от променените правила? А доверието на избирателя и мисли ли някой..

публикувано на 15.02.19 в 14:00

"(не)Възможното образование" и първият Slow Food Plovdiv Fest във „Вход свободен“

Образователно,  и с чисти помисли за храната поемаме този петък във „Вход свободен“ по радио Пловдив. Как изглеждат „Училищата на доверието”  и трудно постижимо ли е за един учител да превърне нежеланието в желание за учене. Отговорите от Мария..

публикувано на 14.02.19 в 22:52

Изборът "Точно днес"

В петък очаквайте първо интервю с Петко Петков - собственик на месопраработвателното предприятие "Унитемп", което изгоря в нощта срещу понеделник. Избрахме да говорим и за изборите и правилата, по които ще се проведат. Управляващите, които направиха..

публикувано на 14.02.19 в 17:37

Празници и делници в "Ден след ден" на 14 февруари

В деня, в който празнуваме 1150 години от успението на Св. Константин-Кирил Философ, Св. Трифон Зарезан по стар стил и католическия празник Св. Валентин, събираме различни теми и гледни точки в „Ден след ден“. Живка Танчева обобщава днешната..

публикувано на 14.02.19 в 13:52

За любовта Входът винаги е свободен

Днес както никога, ще ви омръзне от любов и вино! От нищене и спрягане на двете думи, двете разновидности на празника и разбиранията, които имаме! Всичко това може да изнерви до край, и човек да бойкотира и на виното, и любовта. Цялата ситуация по..

публикувано на 14.02.19 в 09:45

С любов и вино „Точно днес“

В най-магичното утро на 14 февруари - послания за любов, а между редовете и тайните на хубавото вино. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: Какво празнуват пловдивчани - Трифон Зарезан или Свети Валентин? Димитър Владимиров представя..

публикувано на 13.02.19 в 16:34

Да светнем лампите на 13-ти следобед

В следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден" ще има светлина за градски проекти, някои от които са във фризера от дълго време.  Ще видим дали концепцията на вицепремиера Красимир Каракачанов за ромската интеграция ще получи зелена..

публикувано на 13.02.19 в 14:10

Приказките в нас и близостта във „Вход свободен“

Днес разкриваме себе си, чрез символиката на приказките. Става дума за проекта „Приказката в мен“, чието второ събитие ще се състои на 16 февруари в галерия „U-park“, в Пловдив. Проект в две части. Водещ на приказната работилница с вход свободен е..

публикувано на 12.02.19 в 17:41

"Точно днес" по пловдивски отлично и с посока

На 13 февруари зарязваме фаталистичните настроения и откровено говорим за успехи, новости и ...избори. Програма "Точно днес" с гост Александър Ангелов от Центъра за творческо обучение. Разказваме за постижението Пловдив и страната ни да са сред..

публикувано на 12.02.19 в 16:43