"Ден след ден" днес - от шарените към черно-белите теми

В страстния за православните християни 25 април, ден преди старта на кампанията за европейските избори и три преди Възкресение, в предаването Ден след ден на Радио Пловдив светът ще е шарен, като великденски яйца. И така, както обикновено шарим яйцата за..

публикувано на 25.04.19 в 14:21

"Звукът на киното" носи "Страстите Христови"

В седмицата на Христовото страдание, човешкото съмнение и божието Възкресение "Звукът на киното" ще представи музиката от изключителния филм на Мел Гибсън "Страстите Христови"/The Passion of the Christ . Слушайте в петък от 15.00 и в събота от 8.00..

обновено на 25.04.19 в 14:17

"Вход свободен" - предпразнично за милосърдие и подкрепа

Днес ще рисуваме яйца, но ще пишем и добрина в сърцата си! Преди Светлия Празник, някак естествено отваряме съзнанието си за доброто, във всичките му форми и проявления! И тази година е така, надеждата ме кара да вярвам, че рефлектиралото добро, което..

обновено на 25.04.19 в 09:31

Библейски и съвременни тайни и страсти "Точно днес"

На Велики четвъртък   по изгрев слънце отиваме  в работилничката " Аз боядисвам великденско яйце " в Стария град, в която деца ще правят този символен ритуал заедно с Галина Петрова в разговор на Живка Танчева.  И ще тръгнем по пътя към Неговите страдания..

публикувано на 24.04.19 в 17:04

"Ден след ден" на Велика сряда

Пореден епизод на скандала „Апартаментгейт“, който тръгна от разкритията за имотите на Цветан Цветанов и редица политици, мина през оставки и прерасна в „Терасагейт“. От вчера и вицепремиерът Красимир Каракачанов е „на мушката“ заради евтин мезонет и..

публикувано на 24.04.19 в 13:51

Стартерс и четирите точки на баланс във „Вход свободен“

Днес e Международният ден на младежката солидарност.  Таня Лазарова ни среща с Вера Михайлова от НАРД, която ще ни разкаже за техния най-нов проект „Стартерс“ – младежка социална зона. Велина Аргирова, дългогодишен доброволец на НАРД, разказва за част..

публикувано на 23.04.19 в 22:00

Страсти и числа "Точно днес" на 24 април

Велика сряда с духовните измерения на календара дописваме с делничните теми от Пловдив и региона: Акцент към призива на Асоциацията на земеделските производители в България: Да посрещнем Великден с български продукти!  И  разговор за качеството на нашите..

публикувано на 23.04.19 в 16:16

Свободният дух „Ден след ден“ от Уилсън до Бийтълс

Вторник следобед на 23 април режем ленти, говорим за история и опазване на паметници на културата. Продължаваме и темата за застрояването в Пловдив и протестите на хората. Този път мястото е  парка до Пешеходния мост на Марица. В програма „Ден..

публикувано на 23.04.19 в 13:39

Търсим смисъла и успокояваме духа във "Вход свободен"

Велики вторник е деня за поучения, нравствени наставления и за дарения за бедните и нисшите духом през Страстната седмица. Нравствените наставления ще отминем, но се надяваме да ви дарим смисъл и усещане за доброта! На Велики вторник Иисус..

обновено на 23.04.19 в 09:57

Оценки, анализи и книги „Точно днес“

За образование, политика и книги ще си говорим в утрото на 23 април. Все теми, които докосват ежедневието ни. Ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа: Политически страсти - дни преди старта на предизборната кампания за европейските..

публикувано на 22.04.19 в 16:48