В Пазарджик показват как се изписват великденски яйца с писалка и восък

Великденска работилница за писани яйца отваря врати от 23 до 26 април в етнографската експозиция на Регионалния исторически музей в Пазарджик. Специалистите от етнографския отдел ще запознаят желаещите с традиционни техники и начини за украсяване на..

обновено на 23.04.24 в 06:56

T.A.N.K.E.R, среща култура и бизнес в Пловдив

В епоха, където глобалната взаимосвързаност е от съществено значение, Екипаж с гордост обявява първото издание на T.A.N.K.E.R, уникално нетуъркинг събитие, което съчетава нишките на бизнеса и културата. Събитието ще се проведе на 24.04.2024 в Дом на..

публикувано на 22.04.24 в 11:19

Преге - предаване за света на книгите, 20 - 26 април

В предаването за книги на Радио Пловдив на 20 .04. 2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Тодор Влайков. Избрани християнски произведения. 586 стр., тв. к. 10А, Фондация „Наследство на Зографската света..

публикувано на 22.04.24 в 10:15

Николай Кучков с "Малка ретроспективна изложба"

Галерия „Дяков“ представя самостоятелната изложба  на интересния и самобитен български художник, който не се появява често  със самостоятелни изложби в българските галерии – Николай Кучков. Авторът е нарекъл тази експозиция по повод 60 години от..

обновено на 22.04.24 в 08:22

Обща изложба в галерия "Марина Францети"

Обща изложба на трима художници – Мария Маккълок, Христо Ризов и Димитър Бакърджиев, се открива в галерия „Мария Францети“.  Маккълок се представя с акварел и масло, Ризов с акварел, а Бакърджиев – с метална пластика. Творбите им са обединени от..

обновено на 22.04.24 в 08:22

Румен Читов показва картини в "Резонанс"

Галерия „Резонанс“ представя художника Румен Читов. Авторът е обединил  живописните картини в обща експозиция под надслов „Споделено“. „Това е споделеното богатство между хора, възприемащи видимото по специфичен начин, отделени в общност от свои..

публикувано на 22.04.24 в 08:21

Театър "Хенд" с премиера на "Червената шапка. Презареждане"

Премиера на спектакъла "Червената шапка. Презареждане" представя театър "Хенд" . Емблематичното представление за театъра, което  бе преди Ковид пандемията, е с напълно обновен състав. Ново е и музикалното оформление.  Главната роля е поверена..

обновено на 21.04.24 в 20:20

"Неделна закуска" със сценографа Кънчо Касабов

Като контрапункт на лежерното неделно утро, разговорът ни със сценографа Кънчо Касабов се случва в делничния ден, между учебните часове в Националната гимназия за сценични екранни изкуства. В гимназията Кънчо Касабов е учител по компютърна графика,..

обновено на 21.04.24 в 09:28

В "Срещите" за хода на времето и смяната на поколенията

Наясно сме, че участието в живота на поредицата поколения, която се проточва от миналото в бъдещето, прави ежедневието ни по-богато и по пълноценно.. Въпреки това често превръщаме историята си в токсична омраза. Затова толкова по-интересен ми е..

обновено на 20.04.24 в 10:12
Японската вишна, известна още като сакура

Завърши петият международен конкурс за хайку “Мая Любенова”

Журито и тази година беше в състав Антоанета Николова, Гергана Янинска и Владислав Христов. Петото издание се превърва в едно от най-успешните, в историята на конкурса. Получените 600 творби бяха разпределени в две секции - англоезична и..

обновено на 19.04.24 в 18:51