РЕКЛАМА

Мрежите

Снимка

"Мрежите" е седмично предаване на Радио Пловдив за общуването чрез социалните интернет сайтове. Излъчва се всяка неделя от 10 часа сутринта и е с времетраене един час. 


Всяко издание третира конкретна тема, свързана с ежедневната комуникация на потребителите на "Фейсбук", "Туитър", "Ю тюб" и др., както и новини за самите сайтове. 

Целта ни е и да представим някои от най-активните и колоритни потребители на мрежите, не само личности, които предизвикват обществен интерес. Паралелно с излъчването информацията се тиражира и чрез профила на предаването във "Фейсбук". 

"Мрежите" са отличени с наградата на БНР "Сирак Скитник" .

Автор и водещ: Биляна Господарска


Заплаха, фалш и емигрант в "Мрежите"

В "Мрежите" на 4 декември: "Интернет архив"  е първият американски "емигрант", който заминава за Канада. Създателите му искат да го  спасяват от Доналд Тръмп. Разрастването на медиумното влияние на ФБ е заплашително, смятат  анализатори. Изобретиха..

публикувано на 04.12.16 в 08:26

Тази неделя в "Мрежите"

Тази неделя в  "Мрежите" ще разберете защо  - За първи път в историята на политиката софтуер анализира емоциите в политически дебат - как се чувстват и какво изпитват Тръмп и Клинтън един срещу друг според машината. - Ангела Меркел настоява, че:..

публикувано на 30.10.16 в 09:06

В "Мрежите" за хакерите, роботите и рекламодателите

В "Мрежите" на 14 август: На машините вече не им трябват  лицата ни, за да ни разпознаят. Стига им формата на тялото ни и стойката На хакерите вече не им трябва да проникват  в компютрите ни. Стигат им и мониторите ни, за да ни манипулират. На..

обновено на 12.08.16 в 16:03

В "Мрежите" на 3 юли

Авопилотът на електрическите Tesla модел S взе първата си жертва. Рисковано е да си обменяме линкове на лични съобщения. Робот-адвокат спечели 160 000 дела за 2 години Причините. Радио Пловдив. Неделя. След новините в 10.00

публикувано на 03.07.16 в 10:21

В "Мрежите"

В "Мрежите" Споделянето на материали в мрежата ни прави повърхностни, доказаха учени. Лепило за пешеходци патентоваха Google Електрошок по ръката ще наказва онези, които харчат безогледно. И още.  Радио Пловдив. Неделя. След..

обновено на 22.05.16 в 08:39

Разпознаване на терористи в "Мрежите" на 13 март

Как маскирани терористи ще бъдат разпознавани по снимката на ръцете им? Отговорите дават йордански учени.  Те казват, че разпознаването може да стане по уникалния начин, по който терористите изобразяват с ръцете си знака V - виктори (победа). Учените са..

публикувано на 13.03.16 в 15:54

В "Мрежите" за дълбокото и трудно достъпно интернет пространство

Знаете ли, че има огромно интернет пространство, което е скрито и в което не може да се проникне с помощта на обикновена интернет-търсачка?  Трудно достъпната дълбока мрежа е около 500 пъти по – голяма от тази, която познаваме.  Какво има там?..

публикувано на 14.02.16 в 13:07

В "Мрежите" за новия инструмент на рекламодателите - AI

В "Мрежите": "Светът все повече се дели на две групи: хакери, които се "въоръжават", за да блокират сайтове с атаки, и потребители, които се "въорcжават", за да се предпазят от това" Изкуственият интелект - новият инструмент  на рекламодателите...

обновено на 30.01.16 в 16:53

В "Мрежите"- дроновете като оръжие за терористичен атентат

Дроновете са идеалното оръжие за терористичен атентат, предупреждават анализатори. И още по темата-как да неутрализираме  непослушни летящи устройства и как САЩ ще неутрализират  интернет пропагандата на Ислямска държава. Разработват нов..

обновено на 17.01.16 в 08:52

В "Мрежите" - кой създаде робот-убиец

В "Мрежите" на 10 януари 2016 г.: - "Модерният човек задържа вниманието си по-кратко отколкото златна рибка." Изненадващо заключение на Майкрософт. - Най-скъпият патент в света "Окълъс Рифт" вече е достъпен за поръчки. -  Създадоха..

публикувано на 08.01.16 в 10:42