"Съюз за Пловдив" иска пълна ревизия на знакови за града проекти

Общинските съветници от „Съюз за Пловдив“настояват новото ръководство на общината да извърши пълна ревизия за разходването  на  средствата, предоставени за града  по Транспортния проект,  ОП „Региони в растеж“, както и на фондация „Пловдив 2019“...

публикувано на 20.11.19 в 13:09

СДС не брои Емил Кабаиванов за свой кмет, бил на ГЕРБ

„Няма разцепление в СДС в Пловдив. Листата за общински съветници в града, одобрена от председателя на СДС Румен Христов, обслужваше определен приятелски кръг“ – заяви Никола Хаджийски – председател на Градският съвет на СДС-Пловдив.  Той..

публикувано на 20.11.19 в 12:30
Сградата на общината в Панагюрище.

Община Панагюрище ще обжалва обявяването на избора за ОбС за недействителен

Община Панагюрище ще обжалва решението на пазарджишкия административен съд, с което обяви избора на местния общински съвет за недействителен. Делото беше заведено по жалба на ДПС, в която се твърди, че в една от секциите в града, 31 действителни..

публикувано на 20.11.19 в 11:00
Архив

Започва зимното поддържане на републиканските пътища

От днес се въвежда зимното поддържане на републиканските пътища. От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да подготвят автомобилите си за пътуване при зимни условия,  тъй като от следващата седмица се очаква застудяване и по..

обновено на 20.11.19 в 10:40

Започва делото срещу бивш военен, застрелял сина си

В Окръжния съд започва делото срещу пенсионера Костадин Пелтеков, който на 23-ти септември преди две години уби сина си в местността Сай дере край Куклен. Тогава бившият военен застреля в сърцето и главата наркозависимият си син след шумен скандал..

публикувано на 20.11.19 в 10:29

Медици, стоматолози и фармацевти - франкофони ще имат Асоциация

В Пловдив днес учредяват Асоциация на българските медици, стоматолози и фармацевти - франкофони. Тя ще работи за насърчаване на научния и културен обмен между България и френско-езични държави като Франция, Белгия, Швейцария и Канада.  Сред целите на..

публикувано на 20.11.19 в 10:25

Очаква се присъда за убийството на доц. Стефан Нейков

Състав на Окръжен съд Пловдив ще се произнесе с присъда по делото срещу 42-годишния Илия Стоичков, обвинен в умишленото  убийство и грабеж на пенсионирания доцент, работил като научен сътрудник в Института по растителни генетични ресурси в Садово...

публикувано на 20.11.19 в 10:10

Ремонт на пътя Девин-Кричим ограничава движението

От днес до петък включително, както и през цялата следващата седмица от 7 сутринта до 7 вечерта ще бъде ограничено движението на всички превозни средства по третокласния път III-866 Девин – Кричим в отсечката от област Смолян до Кричим.  Причината е..

обновено на 20.11.19 в 09:24

Извънредно заседание провежда ОбС в Асеновград

Извънредно заседание ще проведе днес новият Общински съвет в Асеновград. Дневният ред на втората поредна сесия включва две процедурни точки.  Първата е избор на временна комисия за изготвяне на Правилник за организацията и дейността на Общинския..

публикувано на 20.11.19 в 06:12

Съдът отмени решението за избор на ОбС в Панагюрище

Административният съд отмени решението за избор на Общинския съвет в Панагюрище. Оспорването е от Движението за права и свободи и засяга само една от централните секции в града, но разминаването и отчитането на недействителните бюлетини е толкова..

обновено на 19.11.19 в 16:58