Откриха огнище на птичи грип до асеновградското село Моминско

Огнище на птичи грип е открито в голяма птицеферма до село Моминско, където се отглеждат над 150 хиляди кокошки носачки. Пробите за изследване са изпратени заради наблюдаваната от регистрирания ветеринарен лекар повишената смъртност в..

публикувано на 18.04.24 в 07:03

Над 4000 кутии нелегални цигари иззе полицията

Над 4000 кутии цигари без бандерол са иззети от полицията. При процесуално-следствените действия под наблюдение на Районна прокуратура - Пловдив са иззети 81 хиляди къса фабрични цигари без български бандерол Специализираната операция е..

публикувано на 17.04.24 в 17:29

Пръскат срещу кърлежи и комари в Пловдив през нощта

От тази вечер започва пръскането срещу комари и кърлежи в Пловдив, ако метеорологичните условия са подходящи. До 26-ти април ще бъдат обработени розовите насаждения по основните булеварди в града, както и извършена дезинсекция по двата бряга на..

обновено на 17.04.24 в 16:20

Работещите във ВМЗ ще получат ДМС за Великден от една МРЗ

Допълнително възнаграждение, което работници и служители във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат, ще бъде изплатено преди Великден. Бонусът е в размер на една минимална работна заплата за предприятието, съгласно Колективния трудов договор.  Това става след решение..

обновено на 17.04.24 в 15:25

Откриха Център за иновативни образователни технологии в АМТИИ

Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти - бъдещи учители. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков..

публикувано на 17.04.24 в 15:24

Делото "Дебора" стартира от третия опит

Всички страни по делото "Дебора" този път се явиха в съдебната зала в Пловдив и започнаха пледоарии по процедурата. Пред журналисти Дебора Михайлова лаконично заяви, че вече е много изнервена и иска справедливост.   В началото на разпоредителното..

публикувано на 17.04.24 в 14:10

БСП е против обновената Градска градина да се казва "Иван Вазов"

След партия „Възраждане“ и БСП в Пловдив се обяви срещу предложението  реновираната Дондукова градина да носи името „Иван Вазов“, както предлага кметът на „Централен“ Георги Стаменов.  В рамките на общественото обсъждане, което тече в момента, от БСП..

публикувано на 17.04.24 в 12:09

Според НИНКН оградата на Небет тепе е недопустима и вредна

Поставената ограда на Небет тепе е недопустима и вредна, каза пред Радио Пловдив директорът на Националния институт за недвижимо културно наследство арх. Петър Петров. Становището на института, което се позовава и на министерството на..

обновено на 17.04.24 в 11:46

Брестовица протестира заради негодна за употреба вода

"Докога ще чакаме! Четири години живот без вода! Стига празни обещания! Брестовица е изправена пред геноцид!!!" - Това са част от призивите, с които десетки жители на Брестовица излязоха рано тази сутрин на протест заради качеството на водата в..

обновено на 17.04.24 в 11:46

Ваксинират срещу пневмонии възрастните хора в Смолян

В  Смолян започна  поставянето на пневмококова ваксина на възрастните хора. Безплатната имунизация е по националната програма срещу сезонния грип и пневмоковите инфекции при хората над 65 години и се извършва от началото на годината при личните лекари..

публикувано на 17.04.24 в 11:09