Обявиха победителите в конкурса за ремонт на кино "Космос"

Пловдивското архитектурно бюро „Тектоника Б“ е победител в обществената поръчка за изработване на идеен проект за ремонта на кино Космос за 128 хиляди лева без ДДС.  В конкурса участваха пет фирми като на второ място журито класира Проджект Витае и..

публикувано на 20.09.19 в 13:28

Коалиция издига Лидия Гимишева за кандидат-кмет на "Родопи"

Местна Коалиция ”Движение ЗАЕДНО за промяна” представи кандидатът за кмет на Община „Родопи“ Лидия Гимишева. Тя е  на 39г., семейна с две деца, от с.Белащица. Има завършено икономическо образование с профил „Международни икономически отношения“...

публикувано на 20.09.19 в 12:16

Изграждат нов парк в район Централен

Жителите на район Централен в Пловдив ще имат нов парк. Той е в близост до кръстовището в района на булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и  „Източен“. Строителството му е на финалната права, съобщиха от общината.  Теренът от близо 5 дка, на който преди..

публикувано на 20.09.19 в 10:39

Пожар в склад за масла горя тази нощ

Пожар в склад за масла към магазин в квартал Кършияка горя тази нощ. Той е избухнал около полунощ, съобщи Петър Тосков, началник сектор в Противопожарната служба в Пловдив. Складът е на  бул "Дунав" в близост до Висшето училище по агробизнес и развитие на..

публикувано на 20.09.19 в 09:15

Започна ремонтът на площада в Девин

Финансирането се осигурява с постановление на Министрески съвет. Стойността на проекта е 1 800 000 лв. Проектът за ремонт и рехабилитация предвижда подмяна на настилката и обединяване на пространствата по цялата пешеходна част. Цветовете на..

публикувано на 19.09.19 в 16:31

Нов дом за Дневния център за деца с увреждания в Асеновград

Дневният център за деца с увреждания в Асеновград се премести в нова сграда. Днес официално бе открит реновираният първи етаж на бившия дом за сираци "Таню войвода", където са разположени специализирани кабинети за рехабилитация, зали за индивидуални и..

публикувано на 19.09.19 в 14:35

Любомира Ганчева е кандидатът на АБВ за кмет на Пловдив

АБВ издига самостотялен кандидат-кмет за община Пловдив, кандидати за кметове на някои райони и общинска листа. Заместник председателката на партията Любомира Ганчева е единственият различен кандидат-кмет от 2007-ма година досега, каза при..

публикувано на 19.09.19 в 14:06

Две машини за близо 600 000 лева почистват район "Южен"

Два нови сметовоза тръгват по улиците на пловдивския район „Южен“. Камионите бяха представени сутринта в базата на „Чистота“ от кмета Иван Тотев и директора на общинското предприятие Иван Стоянов.  Техниката пристига след  проведена обществена поръчка..

публикувано на 19.09.19 в 11:42

Първа копка даде старт на новата ограда на Ботаническата градина

Първа копка на новата ограда на Ботаническата градина в Пловдив направиха кметът Иван Тотев, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и ректорът на Аграрния университет проф. Христина Янчева. Съоръжението ще струва 250 х.лв. и ще огради площ..

публикувано на 19.09.19 в 11:40

ГЕРБ заложи на нови кандидати за общински съветници в Пловдив

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатите за районни кметове и листата за общински съветници от партията в Пловдив. Листата включва 51 кандидати.  Досегашните кметове на районите "Тракия", "Централен" и "Западен" Костадин Димитров, Георги..

обновено на 19.09.19 в 11:36