Общината събира старите гуми на пловдивчани

Община Пловдив за поредна година взема участие в Европейската седмица за намаляване на отпадъците.  От днес до 22-ри ноември е в ход кампания за разделно събиране на отпадъци от излезли от употреба гуми, негодни за употреба батерии и акумулатори и..

обновено на 18.11.19 в 16:42

България не приема идеята на ЕК за намаляване на парите за земеделие

За България е неприемливо предложението на Еврокомисията за намаляване на обвързаното подпомагане в земеделието, тъй като то е насочено към секторите, изпитващи трудности. У нас това са производството на плодове и зеленчуци и животновъдството, а..

публикувано на 18.11.19 в 14:34

Осъдиха 12 работници от мегафабриката за нелегални цигари в Труд

Специализираният наказателен съд наложи наказания на 12 от работниците в разкритата през юли 2019 г. нелегална фабрика за цигари в пловдивското село Труд, след като одобри сключените от тях споразумения с прокуратурата. Четирима от обвинените по делото..

публикувано на 18.11.19 в 13:34

Учителят на бъдещето - все по-малко лектор и все повече вдъхновител

10 милиона лева за национални програми във висшето образование са планирани за първи път в проектобюджета за следващата година. Това съобщи в Пловдив министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.  "Все още не е решено колко и какви ще са..

публикувано на 18.11.19 в 12:49

За пореден път разрушено барбекю в "Лаута"

Вандали са разрушили тази нощ едно от барбекютата в парк „Лаута“.  Предстои да бъдат прегледани записите от камерите, за да се открият извършилите.  След поредното подобно посегателство кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров апелира..

публикувано на 18.11.19 в 12:00

Бъдещето на модерното земеделие показват в Пловдив

Дигитализацията в земеделието и ролята на държавата и бизнеса при внедряването на иновациите в селското стопанство ще бъде ключова тема по време на предстоящата дискусия Клуб Investor „Агробизнес 2020“.  По време на събитието в хотел Империал..

обновено на 18.11.19 в 10:15

Ограничено движение по пътя Девин - Кричим

От понеделник до 22 ноември и от 25 до 29 ноември , от 8 ч. до 17 ч., ще бъде ограничавано движението на всички автомобили по третокласния път III-866 Девин – Кричим в отсечката от област Смолян до Кричим.  Спирането на трафика е само в..

публикувано на 18.11.19 в 06:35

Просветният министър открива конференция за образованието

Просветният министър Красимир Вълчев ще открие образователна конференция в Пловдив.  Домакин на форума е Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“, а темата му е „Компетентностно базирано образование и педагогиката на 21 век“. 

публикувано на 18.11.19 в 06:29

Животът не е резервна част - Световен ден в памет на жертвите от катастрофи

17-ти ноември е обявен за Световен ден за възпоминание на жертвите от катастрофи. Тази година мотото е „Животът не е резервна част“. По този повод във всички храмове в страната бяха отслужени служби.   В  храма „Св. Марина“ в Пловдив митрополит Николай..

обновено на 17.11.19 в 14:00
trigrad

Триград иска спешни мерки за пътя към селото

Жителите на девинското село Триград настояват за спешни мерки по обрушването на скалите по пътя за пещера „Дяволското гърло“, който води и до селото. Хората алармират за постоянно падане на камъни от отвесните скали, които са отворили големи дупки по..

обновено на 17.11.19 в 08:40