ГЕРБ се регистрираха за изборите в ОИК

Областният координатор на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев подаде в Общинската избирателна комисия документите за регистрация на партията за участие в местните избори. В Пловдив партия ГЕРБ ще издигне кандидати за кмет на общината, кметове на шестте..

публикувано на 13.09.19 в 14:48

Пожар във вилна зона заплашва да задими АМ"Тракия"

Пожар във вилна зона край септемврийското село Долно Вършило се е разгорял днес сутринта.  Сигнал за него е получен около 10.30 часа в РСПБЗН-Белово. Към мястото са изпратени екипи огнеборци от районните служби в Белово и Пазарджик, противопожарния..

публикувано на 13.09.19 в 14:06

РИОСВ разкри незаконна кариера край Шишманци

РИОСВ – Пловдив откри назаконна кариера край с. Шишманци.  Проверката е по публикациина в социалните мрежи за запрашаване на населеното място.  Кариерата няма официално предоставена концесия от Министерството на енергетиката, легализираща..

публикувано на 13.09.19 в 13:45

10 декара сухи треви пламнаха край Асеновград

Голям пожар гори в индустриална зона "Изток" край Асеновград.  Близо 10 декара сухи треви са обхванати от огъня, а на мястото на пожара са изпратени два противопожарни екипа от Асеновград и два от Пловдив, съобщи началникът на пожарната в града Величко..

публикувано на 13.09.19 в 12:57

Извънредна кампания срещу морбили в Пловдив и Пазарджик

Регионалната здравна инспекция в Пловдив започва извънредна имунизационна кампания срещу морбили на всички деца от 13 месеца до 8-годишна възраст от уязвимите групи в областта. Това съобщи д-р Моника Троянчева, директор на на Дирекция „Надзор на..

публикувано на 13.09.19 в 11:52

Доброволци се обучават край язовир Доспат

Мащабно национално учение за реакция при наводнения организират доброволците пожарникари от Националната асоциация на доброволците в Република България.  Занятието се провежда на язовир Доспат край град Сърница и в него ще вземат участие над 70..

обновено на 13.09.19 в 10:30

Велинград чества 90 години от рождението на Николай Гяуров

Велинград днес отбелязва 90-тата годишнина от рождението на Николай Гяуров. В историческия музей на курортния град е  открита изложба „Великият бас Николай Гяуров“. В 11 часа ще започне церемония по поднасяне на цветя и венци. Ще бъде отслужена и..

публикувано на 13.09.19 в 08:40

Избират нов ректор на Медицинския университет

Новият ректор на Медицинския университет в Пловдив ще бъде избран от общото събрание на студенти и преподаватели. Те трябва дадат своя глас за един от четиримата кандидати.  Това са  досегашният заместник-ректор по международно..

обновено на 13.09.19 в 08:39

Пловдив е домакин на конференция за редки болести

Пловдив е домакин на 10-та Национална конференция за редки болести и лекарства сираци.  Основна тема на събитието ще бъдат новостите и актуалните тенденции в диагностиката, лечението и проследяването на редките болести, развитието на европейските..

публикувано на 13.09.19 в 06:10

Деца се забавляват, докато сглобяват машини и апарати

Образователно-индустриален борд Пловдив, в партньорство с водещи индустриални компании и професионални гимназии, организира технологична работилница за деца.  Целта е да се събуди интересът на децата към техническите науки и професионалното..

публикувано на 13.09.19 в 05:54