Детето, чиито родители "изпуснаха" от втория етаж, може да отиде в приемно семейство

Детето, което бе прието с  тежка черепно-мозъчна травма в УМБАЛ „Свети Георги“, се възстановява и ще бъде изведено от интензивния сектор, съобщават от болницата.  Момиченцето, което е на годинка и три месеца, пострада след падане от втория етаж..

обновено на 12.09.19 в 06:33

Денталният факултет на МУ се настани в нов учебен корпус

Ректорът на Медицинския университет в Пловдив професор Стефан Костянев откри новия учебен корпус към Факултета по дентална медицина. В новата сграда, която е с разгърната площ от над 733 квадратни метра, има 5 зали с 39 зъболекарски стола...

публикувано на 11.09.19 в 12:31

Заловиха копач на криптовалута в Триводици

Криминално проявен пловдивчанин е арестуван за кражба на ток за добив на криптовалута в село Триводици, община Стамболийски.  Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев уточни пред Радио Пловдив, че Павлин Лазаров е известен на..

публикувано на 11.09.19 в 12:17

Камери следят за вандали по ремонтирания Централен площад

Заместник-кметът на Пловдив по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев съобщи, че е засилена охраната на новия площад „Централен“.  Реновираното съоръжение е сред най-посещаваните места и притегателен център за жители и гости на града. Територията се..

публикувано на 11.09.19 в 11:52

Затварят пътя Кричим-Михалково заради взривни работи

До 13-ти септември от 22:00 ч. до 6:00 ч. сутринта, ще се спира движението през тунела „Кричим“ на пътя  Кричим - Михалково. Обходният маршрут е по през Пловдив - Асеновград - Смолян. Днес от 13 ч. до 15 ч. ще се ограничи преминаването по третокласния..

публикувано на 11.09.19 в 11:26

Забранен е достъпът до баташкото село Фотиново заради АЧС

Още едно селище в Пазарджишко попада в инфектираната зона от чума по свинете заради откритото огнище на болестта в девинското село Михалково в съседната Смолянска област. В част от землището на село Фотиново до Батак се забранява достъпът на хора и..

публикувано на 11.09.19 в 10:05

Вдига се завесата на "Сцена на кръстопът"

23-ят Международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ започва на пловдивска сцена от днес до 21 септември. Откриването по традиция е премиерно и от домакините – със спектакъла „По-полека“, който е копродукция на Пловдивския драматичен театър и..

обновено на 11.09.19 в 08:28

Факултетът по дентална медицина с нова сграда

Във Факултета по дентална медицина в Пловдив ще бъде открит нов учебен корпус. В сградата има 5 зали с общо 39 зъболекарски стола, а също и хирургичен кабинет. Инвестицията е за 1 милион 870 хиляди лева. Ректорът на Медицинския университет проф...

обновено на 11.09.19 в 08:28

Пожарникарите почитат загиталите си колеги

Пловдивските пожарникари ще поднесат цветя пред плочата в двора на службата в памет на загиналите свои колеги при изпълнение на служебния си дълг. Средно по двама души годишно получават травми по време на работата си в Противопожарната служба в..

публикувано на 11.09.19 в 08:28

Дете на годинка е в болница след падане от втория етаж

Момиче на годинка и три месеца е прието с  тежка черепно-мозъчна травма в пловдивската болница „Свети Георги“.   То е пострадало след падане от втория етаж на жилище на ул. „Хаджи Димитър“ в петък вечерта. Било е оставено без надзор от родителите и..

обновено на 10.09.19 в 16:02