Осъденият за подкуп професор от УХТ обжалва присъдата си

Осъдените за вземане на подкуп от студенти от УХТ  проф. Николай Банков и соченият за негов съучастник Димитър Димитров обжалват присъдите си пред Апелативния съд в Пловдив.  Двамата получиха условни присъди, като за проф. Банков наказанието е 2 г. и..

обновено на 14.11.19 в 08:47

Профилактични прегледи рак на гърдата в Смолян

И тази година регионалната здравна инспекция в Смолян организира есенна кампания за профилактика на рак на гърдата. Ехографски изследвания ще се извършват в сградата на Здравната инспекция от д-р Емилия Минчева и д-р Гинка Проданова - специалисти по..

публикувано на 14.11.19 в 08:47

Световен туристически форум се открива в Пловдив

На срещата се събират   международни и български експерти от туристическия бранш, представители на медии и общини, които ще споделят своите идеи и нови проекти и ще презентират иновативни тенденции в сферата на туристическия сектор. Поредното..

публикувано на 14.11.19 в 07:13

Стартира нова процедура за част от Водния цикъл

Предстои обявяването на нова процедура за водния цикъл, след като сегашната обществена поръчка е прекратена по решение на ръководителя на проекта инж. Борислав Кръстев. Решението е от днес, съобщиха от община Пловдив. Поръчката е с предмет:..

публикувано на 13.11.19 в 19:55

Източният обходен път на Пловдив стана национален обект

Правителството определи за обект с национално значение трасето, по което ще се изгради източната дъга на околовръстния ринг на Пловдив. Предложението на министъра на регионалното развите и благоустройството бе прието днес.  Става дума 12..

обновено на 13.11.19 в 19:06

Правителството предлага бриг. ген. Явор Матеев за „генерал-майор“

Правителството предлага на президента Румен Радев да удостои с висше офицерско звание „генерал-майор“ командирът на 68-ма бригада „Специални сили“  Явор Матеев, който сега е бригаден генерал. Така той ще може да заеме длъжността, за която го предлага..

публикувано на 13.11.19 в 18:21

До шест години затвор заплашват пияния кантонер

Прокуратурата е повдигнала обвинение на кантонера за тежката катастрофа на жп прелез край Асеновград. Мярката му за задържане е удължена на 72 часа.  От районната прокуратура в Асеновград ще поискат за него постоянен арест.  Кантонерът е..

обновено на 13.11.19 в 16:59

Зико прекрати обществената поръчка за "Модър - Царевец"

Кметът Здравко Димитров прекрати обявената от предшественика му Иван Тотев обществена поръчка за проекта „Модър – Царевец“.  Като основна причина за стопирането на обявения на 17-ти октомври търг за 10 милиона лева без ДДС се посочва неосигурено..

обновено на 13.11.19 в 16:58

"Съюз за Пловдив" сезира прокуратурата за вота на първи тур

 От „Съюз за Пловдив“ внасят сигнал в Районна прокуратура за подправени изборни протоколи на първи тур.  Досега сме открили 22 протокола с подправени данни от общо 1500, които са получили от изборните секции нашите застъпници,  каза Евелин..

обновено на 13.11.19 в 16:58

Гузната съвест на „Съюз за Пловдив“ проговори

 Така изгубилият балотажа кандидат за кмет Славчо Атанасов коментира в изявление информацията, че партията сезира прокуратурата за подменени протоколи на СИК-овете в Пловдив. След като стана ясно, че по време на цялата кампания те са действали..

публикувано на 13.11.19 в 16:57