Президентът очаква неоспорими факти за шпионажа в полза на Русия

Шпионаж в полза на чужда държава е изключително тежко обвинение. За това очаквам от следствието да представи  неоспорими факти, каза президентът Румен Радев в Пловдив по повод шпионския скандал . „В противен случай ще остане съмнението, че..

публикувано на 10.09.19 в 15:00

Закон за индустриалните зони ще улесни инвеститорите

Вицепремиерът Томислав Дончев, областният управител Здравко Димитров, кметовете на общините Раковски, Марица, Куклен и зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов откриха Център за професонално обучение в Тракия икономическа зона. В него ще се обучават..

обновено на 10.09.19 в 14:00

Сигналите до Пожарната бият рекорд за последните 20 години

9 души са загинали при пожари от началото на тази година, като в сравнение в същия период на миналата техният брой е бил 10. Пострадалите са 19 души спрямо 28 от предходният период. Това съобщи заместник-директорът на Противопожарната служба в..

публикувано на 10.09.19 в 13:59

Николай Бухалов ще се бори за политическия Олимп в Пловдив

Николай Бухалов е кандидат за кмет на община Пловдив на коалиция „Кауза за Пловдив“. Той е от гражданската квота на формацията и е номиниран, защото е известен и достоен пловдивчанин, който е прославил Пловдив и България на много места по света...

публикувано на 10.09.19 в 13:38

Държавата ще финансира разкриването на тракийския град край с. Васил Левски

 Министърът на културата Боил Банов обеща финансова подкрепа за археологическите разкопки на тракийския град край карловското село Васил Левски. На среща днес с кмета на Карлово Емил Кабаиванов Банов заяви, че ръководителят на обекта доц Костадин..

публикувано на 10.09.19 в 12:28

Президентът Радев открива португалски проект в Пловдив

Президентът Румен Радев ще участва в церемония по откриването на португалски проект в Северната промишлена зона в Пловдив на ул. "Георги Бенев".   Инвеститорът оповести намерението си да разшири производството на стъклени опаковки в България и да..

обновено на 10.09.19 в 10:32

Обучават в нов център кадри за Тракия икономическа зона

Център за професионално обучение Тракия ще бъде открит тържествено в Индустриална зона Раковски, част от Тракия икономическа зона (ТИЗ). Очаква се за церемонията да дойде и премиерът Бойко Борисов. Обучителният център е част от плана за..

обновено на 10.09.19 в 09:40

Социалистите започват подписка за Братската могила

Пловдивските социалисти инициират подписка за Братската могила с цел мемориалът да придобие статут на национален паметник на културата. Така една от емблемите на Пловдив ще бъде денонощно охранявана, а вечният огън ще бъде възстановен. Инициативата е на..

публикувано на 09.09.19 в 22:10

Няма да платим за двата месеца, в които Калояново потъна в боклук

Община Калояново няма да плати около 10 000 лева на фирмата изпълнител по сметосъбирането. Мярката се налага заради неизпълнени от два месеца ангажименти, заради което контейнерите в селата преляха. Кметът Георги Георгиев увери, че редът ще се..

публикувано на 09.09.19 в 17:22

1700 деца са върнати в училище в Пловдив и областта

Само в едно пловдивско училище – СУ „Любен Каравелов“, ремонтните работи ще продължат и след старта на новата учебна година. Във всички останали 47 училища в Пловдив и областта ремонтите и освежаването ще приключат за първия звънец, съобщи..

публикувано на 09.09.19 в 14:17