РЕКЛАМА

29 уникални пана на Тоню Цанев в клуб "Мароко" в Стария град

"Арт реново" е надсловът на изложбата, която художникът Тоню Цанев представя в клуб „Мароко” в Стария Град.

Експозицията включва 29 пана, направени с помощта на умна машинка, наречена реноватор - оттам е и заигравката с надслова на изложбата. Тя ще бъде открита от 18 часа.

Авторът е завършил специалност живопис в университета "Св. св. Кирил и Методий" във Велико Търново. Работил е в студията за анимационни филми 11 години.

Занимава се предимно с живопис от началото на 90-те години досега. Има над 35 самостоятелни изложби у нас и в чужбина.

"Аз съм вулкан от идеи." - заяви пред Радио Пловдив Тоню Цанев. И обяви, че през май ще прави голяма изложба в Раковски, а след това е замислил изложба в Белград.

"Живея на село от шест години, занимавам се с обществена работа - включвам се в дейността на читалището, на църковното настоятелство и се чувствам много добре." - каза още художникът.
Още от категорията

Младите българи категорично ще участват в евроизборите през май

На изборите за Европейски парламент традиционно участието на избирателите не е много високо.  Сега е времето, намирайки се в един преломен момент в развитието на Европа, да мобилизираме и да мотивираме колкото се може повече, особено млади хора, да осъзнаят значението на своя глас за бъдещето, в което всички искаме да живеем.  Това заяви в..

публикувано на 20.01.19 в 15:54

Супер кървава вълча Луна утре сутрин

Едно от най - зрелищните астрономически явления – Супер кървава вълча Луна, ще наблюдаваме рано сутринта на 21 януари. Това всъщност е първото за годината пълнолуние, съчетано с пълно лунно затъмнение.  Следващото подобно събитие ще е през 2036 година . Освен че е рядко явление, то представлява  три събития, които се случват по едно и също..

публикувано на 20.01.19 в 13:13

На Ивановден по стар стил "Къпанки" в Перущица

Петима млади мъже, сключили брак през миналата година, както и техните кумове и приятели са се записали за участие в ритуала „Къпанки“, който се провежда днес в Перущица. Обредът се прави само в тази част на България, всяка година на Ивановден по стар стил.  Мъжете се хвърлят в студената вода на реката до Чолаковия мост за здраве, берекет и много..

обновено на 20.01.19 в 10:14

Игри, награди и изненади на Пампорово в Световния ден на снега

С отлични условия за ски Пампорово – Мечи чал посрещат Световния ден на снега.  На 20 януари в 45 държави на 5 континента и общо над 25 различни места се отбелязва денят на снега.  Празничната програма в курорта Пампорово започва в 10,30 часа на плац "Студенец". Една от основните мисии на Световния ден на снега е да въведе децата в белите..

обновено на 20.01.19 в 10:14

"Младежта говори за Европейския съюз" в Пловдив

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ е домакин на дискусионна среща с младежи на тема „Младежта говори за Европейския съюз“. За участие са поканени работещи и учащи младежи от Пловдив. Ще бъдат представени платформите „Този път ще гласувам“ и „Какво прави Европа за мен“ и ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с участието на младите хора в..

публикувано на 20.01.19 в 08:20

Днес ни напусна Лука Станчев

Председателят на Гражданския клуб - Пловдив Лука Станчев почина тази сутрин. Това съобщиха за Радио Пловдив близките на семейството на известния пловдивчанин. Погребението ще бъде в понеделник на 21 януари на Централните гробища в Пловдив от 14 часа.  Поклонението е организарано от 13 часа в църквата "Света Петка Нова" на булевард „Княгиня Мария-Лиза“...

публикувано на 19.01.19 в 18:05

Пловдив бе домакин на първата у нас Градска молитвена закуска

Пловдив стана домакин на първата в страната градска молитвена закуска, която събра днес представители на много етноси и религии, общественици, политици от различни партии.  „Днес имаме шанса да поставим начало, което да се превърне в традиция“, заяви кметът Иван Тотев, който бе символичен домакин на срещата.  „Понякога забравяме, че нещата,..

публикувано на 19.01.19 в 14:44