РЕКЛАМА

29 уникални пана на Тоню Цанев в клуб "Мароко" в Стария град

"Арт реново" е надсловът на изложбата, която художникът Тоню Цанев представя в клуб „Мароко” в Стария Град.

Експозицията включва 29 пана, направени с помощта на умна машинка, наречена реноватор - оттам е и заигравката с надслова на изложбата. Тя ще бъде открита от 18 часа.

Авторът е завършил специалност живопис в университета "Св. св. Кирил и Методий" във Велико Търново. Работил е в студията за анимационни филми 11 години.

Занимава се предимно с живопис от началото на 90-те години досега. Има над 35 самостоятелни изложби у нас и в чужбина.

"Аз съм вулкан от идеи." - заяви пред Радио Пловдив Тоню Цанев. И обяви, че през май ще прави голяма изложба в Раковски, а след това е замислил изложба в Белград.

"Живея на село от шест години, занимавам се с обществена работа - включвам се в дейността на читалището, на църковното настоятелство и се чувствам много добре." - каза още художникът.
Още от категорията

Цветан Цветанов ще бъде в Раковски

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети Раковски.  Той ще открие разширението на болницата в града и ще има последователни срещи  с католически свещеници, птицевъди и симпатизанти на партията. 

обновено на 16.11.18 в 07:13
Никол и Григор Костови

С автентични сватби Асеновград отбелязва Международния ден на толерантността

С възстановка на три автентични сватби - българска, турска и ромска, Асеновград отбелязва Международния ден на толерантността - 16 ноември.  Дефилето на сватбените ритуали започва от 19 часа тази вечер на сцената на читалище "Родолюбие". В мащабния спектакъл участват над 40 самодейци, които ще пресъздадат типичните обичаи на трите етноса,..

публикувано на 16.11.18 в 07:12

Втората международна студентска конференция за Апостола

В Карлово ще се проведе Втората международна студентска конференция за Апостола. Форумът започва този предиобед в Национален музей "Васил Левски" - Карлово. Съорганизатори са ПУ "Паисий Хилендарски" и СУ "Св. Климент Охридски". Темата "Текстът "Левски" - прочити в свой и в чужд контекст", участват студенти от София, Пловдив, Гърция, Германия и..

публикувано на 16.11.18 в 05:28

Европейския ден за разумна употреба на антибиотиците

Медицински университет-Пловдив отбелязва Европейския ден за разумна употреба на антибиотиците.  Целта е хората да бъдат запознати със значението на антибиотичната политика, с проблемите, свързани с антибиотичната резистентност и необходимостта от разумната употреба на антибиотиците, съобщи проф. д-р Мариана Мурджева, ръководител на катедра..

публикувано на 16.11.18 в 05:24

Международна научна конференция „Право и културни ценности“

Международна научна конференция „Право и културни ценности“ организират Юридическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Институтът за държавата и правото при БАН. Доклади ще изнесат представители на Министерство на правосъдието, адвокати и учени от България, Италия, Гърция, Испания, Македония, Косово и Сърбия.

публикувано на 16.11.18 в 05:18

Въздухът в Пловдив е чист, твърди шефът на "Чистота"

Това се казва в съобщение на директора на пловдивската фирма „Чистота“ Иван Стоянов.   Най-високата концентрация на фини прахови частици днес е измерена в 08:00 ч. – 35 микрограма на кубичен метър, в 09:00 ч. тя пада на 20 микрограма, а в 11:00 ч. – на 18 микрограма. В тези граници се движат показателите през целия ден, като са аналогични и в двете..

публикувано на 15.11.18 в 17:03

ВМЗ започва производство на дронове по договор с израелска компания

ВМЗ Сопот подписа договор за сътрудничество и трансфер на технологии с израелската компания Aeronautics Group, на базата на който ще започне производство на безпилотни летателни апарати /дронове/.  Това стана по време на среща на министъра на икономиката Емил Караниколов  с представители на израелската компанията в Министерство на икономиката...

публикувано на 15.11.18 в 15:45