Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психично болен бивш военен нападна полицаи и съседи с нож и лопата

| обновено на 29.04.14 в 15:44


Психично болен мъж  вилня  в жилището си в Пловдив, нападайки съседи и пристигналите полицаи. Това е станало снощи около 20.00 часа в  блока на ул. „Преспа” №12, където  живеещият на 15-етаж  бивш военен Васил Григоров започнал да блъска врати в дома си, да  хвърля през прозореца пиратки и буркани и да заплашва комшиите.  

Първи  се опитал да помогне домоуправителят, но в крайна сметка и той бил принуден да повика полиция. Пристигналите патрулни от 6-то РУП опитали да преговарят с  мъжа,  но той ги замерил с парчета от  стар бойлер, след което  яростно ги нападнал с нож и лопата.  Пробвалите да го успокоят домоуправител и един полицай били напръскани с нервно-паралитичен спрей.   След четири часа преговори с криминални психолози  бившият парашутист бил  отведен  в психодиспансера.  

57-годишният Васил Григоров се води на отчет в Центъра за психично здраве, но въпреки  няколкото  му въдворявания и принудителни лечения,  вече 14 години  продължава да тормози  всички живеещи в 22-етажният блок на ул. „Преспа” 12, оплакаха се неговите съседи.  Той е пенсионирен оръжейник от бившия парашутен полк, който след края на кариерата си е неочаквано е отключил яростна агресия към всички. Васил е с множество регистрации за хулигански прояви, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.  Многократно е нападал и заплашвал децата в района, но според съседите през последните 14 години нито една институция не е предприела нищо за решаването на проблема с психично болният мъж.  

Неговата бивша съпруга Янка Нешкова призна, че мъжът и често я е пребивал от бой, включително и след като са се развели през двехилядната година. В момента тя обитава съседно жилище на същия етаж в същия блок и разказва, че постоянно е обект на тормоз от негова страна. 

В момента Васил Григоров е в пловдивския психодиспансер, където се очаква да престои дълго врме, след което всички живеещи във входа ще предприемат законоустановените действия за неговото изселване от блока, категорично заяви домоуправителят  Марин Илиев.  Случаят е поет и от Окръжна прокуратура. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49

Обвиниха Капитана, блъснал пиян с джипа си жена, и за средна телесна повреда

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов - Капитана, който пиян блъсна с джипа си жена, за средна телесна повреда.  Инцидентът станал на 20 април, на ул. „Лев Толстой“, където при маневра на заден ход на джипа си „Форд“ рокерът блъснал 51 годишната жена, като й счупил прешлен. При проверка с..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Върнаха в природата защитени птици след съдебно разпореждане

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ пуснаха на свобода птици от защитени видове след влязло в сила определение на Окръжен съд - Пловдив. За освобождаването им те избраха като подходящ района на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Дивите птици бяха спасени при специализирана..

публикувано на 25.04.24 в 15:38

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и репатриране“. С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02