Вицепремиерът Христосков на визита в Пловдив и Смолянско

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и социален министър в служебния кабинет Йордан Христосков ще бъде на посещение в Пловдив и Смолян. Той ще се включи в тържеството за днешния празник на Мадан и Деня на миньора. По време на събитието ще бъдат наградени победителите в конкурса "Мадан - кътче от рая". 

Преди това министърът ще се срещне с областния управител и ръководителите на териториалните поделения на няколко държавни структури в Пловдив, както и с техните колеги в Смолян. Предвидено е посещение в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в Смолян.

Още от категорията

Съветниците избират временен заместник на Ральо Ралев

На извънредно заседание Пловдивският Общински съвет утвърди за кмет на район "Северен" Красимир Асенов. Той поема управлението на районната администрация до полагането на клетва от избрания за кмет на района на изборите на 27 октомври. Асенов е заместник на разследвания за вземане на подкуп и впоследствие подал оставка кмет на „Северен“ Ральо..

публикувано на 15.10.19 в 08:25

Бисер Петков на посещение в центъра за рехабилитация на слепи

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще посети Националния център за рехабилитация на слепи в Пловдив. По-късно на брифинг министърът ще представи основните резултати от политиката за хора с увреждания. 

публикувано на 15.10.19 в 08:22

Военни самолети и хеликоптери летят над Пловдив

Днес от 11 до 12 часа, както и от 16 30 до 18 часа , самолети и вертолети от българските Военновъздушни сили ще изпълняват полети на малка височина над площад „Централен“ в Пловдив. Това ще е тренировка за готвената за 17 октомври демонстрация на бойна техника и оборудване, съобщават от Министерството на отбраната.  Освен това от вертолет „Кугър“..

публикувано на 15.10.19 в 08:20

Взеха книжката на шофьора, блъснал дете на пешеходна пътека

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем шофьорът, който на 10-ти октомври, четвъртък, блъсна  малко дете на пешеходна пътека.   Инцидентът стана следобед на  бул. „Васил Априлов“, малко след кръстовището с бул. „България“.  40-годишният водач е обвиняем за нарушаване правилата за движение и тежкото раняване на 9-годишното момченце, което..

публикувано на 14.10.19 в 16:39

ПЕРИМЕД помага за съвместните изследвания на учените от ПУ и МУ

Напредъкът по проекта ПЕРИМЕД определиха като пример за добра практика от Медицинския и Пловдивския университет. Те заедно работят по изграждането на Център за компетентност „Персонализирана иновативна медицина“, финансиран за 23 млн. лева от ЕС и България.  Партньор е и Институтът по минералогия и кристалография към БАН.  Ректорът на..

публикувано на 14.10.19 в 13:11