Част от кадрите на ДАНС са от масонските ложи

Методи Андреев

И новата седмица стартира с амбицията превантивните действия на държавата да бъдат в интерес на сигурността. 

Опасните язовири, неизвестните, свързани със собствеността, статута им на стопанисване и евентуалните пролетни наводнения  ще бъсат тема на правителствено заседание. Похвално е това  своевременно управленско усилие за стягане на редиците, така че  институциите да си свършат работата и дано сега акцията  бъде отиграна по-прецизно в сравнение с тази, от миналата седмица, също имаща за цел повече сигурност в държавата. Покрай решението на съда седмината задържани да останат в ареста с обоснованото предположение, че те са извършили престъпленията, за които са обвинени, зейнаха доста несъответствия между замисъла и реализацията му. Депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев – с покана за предстоящия разговор след мащабната акция на силовите структури у нас.

РП:  Може би е по-точно да кажа  предизвикания  разговор за сигурността. Откъде трябва да започне този разговор за радикалния ислям, г-н Андреев, от отсъстващите текстове в НК за него, от  реакцията на службите,  от необходимите законодателни промени?

Методи Анндреев:

Както винаги нашата държава е позакъсняла пред предизвикателствата, пред които се изправя в международен план спрямо геополитическото ни разположение. Безспорно една от най-сериозните заплахи това е радикалният ислям. Но ние за съжаление в България все още нямаме определение що е то радикален ислям. Нямаме и съответното законодателство, което да наказва тези деяния. В това отношение, ако ви прави впечатление даже проведената акция беше за насаждане на  фашизъм, античовешка идеология и т. н. Сега много е важно да се отбележи следното нещо – че, когато се правят такива специализирани акции, особено от служба като ДАНС, разбирайте нашето ФБР, времето за провеждане на самата операция трябва да бъде подбрано много прецизно, изключително прецизно, защото обикновено сериозните операции се провеждат във време, когато деянието, което трябва да бъде предотвратено, е набрало вече скорост, изразходван е целият ресурс на престъпната организация – финансов, технологичен, интелектуален, политически ако щете и точно преди да се реализира въпросното деяние се нанася ударът. Тогава цялостната клетка, цялостният замисъл пропада. Тук бяхме свидетели на едно изпреварващо, да го кажем, което лично аз смятам, че няма да доведе до този ефект, който може би е целен. Още повече, че всички станахме свидетели за несъразмерно голяма сила, изправена срещу едни хора, които нямат нещо, с което да се съпротивляват срещу тези десетки жандармеристи. И това ни караше народните представители да смятаме, че по-скоро това е някаква  пиар акция, която цели примерно отпускане на по-голям бюджет на службата или запазване на службата във вида, в който тя съществува, но това са неща, които тепърва ще ги обсъждаме. Ние обаче не трябва да забравяме, че радикалния ислям такъв какъвто го виждаме на хиляда километра южно от нас е опасно явление и ние сме на пътя на този радикален ислям.  И политиците трябва много скоро да направят това, което смятам, че е необходимо – да посочат политиците и консенсус да приемат външните опасности на нашата държава като член на  Европейския съюз и НАТО, те са две – радикалният ислям и режимът на Путин – не Русия, подчертавам, режимът на Путин. Така че тези две опасности са факт и колкото по-скоро се обединим около тези две опасности толкова по-добре и повече време ще имат нашите служби да разгърнат своите дейности, да насочат своите сили в тази посока за предотвратяване на нежелателни последици и влияние, което би заплашило нашето членство в ЕС, в НАТО, а би заплашило устоите на нашия си християнски свят, защото Ислямска държава заплашва западната цивилизация и устоите на християнския свят.


Още от категорията

Културното ни домакинство е най-голямата инвестиция

Европейска столица на културата е една голяма инициатива в развитие, която не стартира и не спира на дадена календарна дата. В нея са заложени  цели и стратегии, както и критерии, които с годините се менят. Изменят се моделите, по които мерим успеха й, както се променят и европейските ценности и стратегии. Това заяви заместник-директорът..

публикувано на 22.11.19 в 10:26

Чувствам се удовлетворен, Пловдив е град в развитие

Пловдивските избиратели харесват високи мъже – над 1,85 м нагоре . Така шеговито бившият кмет на Пловдив Иван Тотев описа пред Радио Плводив себе си и колегите си – Иван Чомаков, Тодор Петков и Здравко Димитров, присъствали снощи в изложбената зала на ул. „Гладстон“. Там той направи отчет за свършената от екипа му работа през..

обновено на 22.11.19 в 10:19

Цялата държава започва да се превръща в една прокуратура

Цялата политическа власт в държавата, представена в правителството и българския парламент, се е обединила върху 2 кандидатури - Иван Стоименов Гешев за главен прокурор и Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия, след като мястото бе дори - мога да кажа вече - удобно освободено след заминаването на предишния председател..

публикувано на 21.11.19 в 16:53

Е-здравеопазването ще премахне фалшивите болнични

Българската стопанска камара не подкрепи предложението първи болничен ден да не се заплаща на работника – заяви в интервю за Радио Пловдив Григор Димитров – член на Надзорния съвет на НЗОК и представител на камарата в нея. „ С това предложение ние засягаме и обиждаме добросъвестните хора, които си плащат осигуровките “ – изтъкна..

публикувано на 21.11.19 в 16:06

Децата ще са приоритет в МБАЛ "Пазарджик"

Експертните решения в ТЕЛК - Пазарджик да се приемат задължително след консултация със специалист, разпореди новият директор на болницата в града д-р Красимир Темнилов. Повод за това разпореждане е лишаването от възможност за личен асистент и парично подпомагане на 12-годишно дете с аутизъм, тъй като експертното заключение е дадено от педиатър без..

публикувано на 21.11.19 в 15:47