Стоян Беширов не беше отстранен от кметския пост по неясни здравословни причини

Делото за отстраняване от длъжност на кмета на Община Неделино, Стоян Беширов бе отложено поради неявянето му.  Неговият защитник адвокат Манол Чакъров представи медицинско свидетелство за хоспитализирането на Беширов по спешност Пирогов тази сутрин в 8.30 часа. 


Съдията Петранка Прахова и прокурорът от Софийска градска прокуратура от Специализираното звено за борба с корупцията, Лилия Симеонова не успяха да разчетат диагнозата и името на лекаря, приел Беширов в болничното заведение, а посочената дата е 10-ти ноември. 

Делото се отложи, а нова дата ще бъде определена след като съдебно-медицинска експертиза установи кога кметът на Неделино 
ще бъде в състояние да застане пред съда. На Стоян Беширов е повдигнато обвинение за престъпление по служба за допуснати 
умишлено нарушения на служебните му задължения с цел имотна облага на четири фирми, заяви пред журналисти прокурор Лилия 
Симеонова от Софийска градска прокуратура, специализирано звено "Противодействие на корупцията". 
Кметът е обвиняем за нарушаване и превишаване на служебните права във връзка с обявяването, провеждането, сключването и изпълнението на обществени поръчки, ощетявайки бюджета с около 900 хил. лв. Съдебният състав отложи и делото по искането за отстраняване от длъжност на заместник-кмета на Неделино Румяна Караиванова, която според обвинението е помагач на Беширов. 
Следващото заседание е насрочено на 16 декември - до тогава прокуратурата трябва да се запознае с официалните документи около отстраняването и преназначаването на Караиванова. Пред съда Румяна Караиванова представи издадени от Стоян Беширов на 8 декември заповеди, с които я освобождава като заместник-кмет и я назначава на трудов договор като секретар на общината.

Прокурор Симеонова заяви пред журналисти, че по делото продължават проверките и по други обществени поръчки, провеждани
в Община Неделино. В прокуратурата пристигали нови сигнали от граждани и управители на фирми относно други обществени поръчки.Още от категорията

НФСБ - ВМРО регистрира кандидатите си за вота, "Атака" - също

Местната коалиция НФСБ - ВМРО /БНД/ регистрира в ОИК кандидатите за кмет, районни кметове и общински съветници. Кандидатът за кмет и водач на листата Славчо Атанасов заяви, че Пловдив трябва да скъса със зависимостта си от досегашния модел на управление. Опит, младост и почтеност са трите ключови думи, с които той представи листата за съветници от 51..

публикувано на 22.09.19 в 15:27

Пловдив отбеляза 111 години от обявяването на Независимостта

111 години от обявяването на Независимостта на България  на 22 септември 1908г.  отбелязаха пловдивчани. На тържествения ритуал, за да изразят почитта си и поднесат венци и цветя,  пред колоната на Независима България на едноименния площад дойдоха граждани, политици и общественици. На  този съдбовен ден преди 111 години България се освобождава..

публикувано на 22.09.19 в 13:48

174 нарушения при проверени 152 МПС-та в Асеновград за един ден

174 нарушители откриха пътните полицаи в Асеновград през вчерашния ден при проверка на 155 души и 152 МПС-та.  Издадени са 103 акта и 28 глоби с фиш. В хода на операцията са засечени 9 неправоспособни шофьори, шестима са били с отнети книжки заради неплатени глоби, а 35 - с нередовни пътни документи. 65 са случаите на непоставен..

публикувано на 22.09.19 в 12:41

Един пазарен ден преди 100 години в Златоград

Етнографският комплекс в Златоград днес отново е сцена на възстановката "Един пазарен ден". Чаршията на Стария град пресъздава атмосферата, сюжети и персонажи от преди век. Възстановката е част от програмата на традиционните Делюви празници в Златоград. Кметът на общината Мирослав Янчев е сред състава гайдари, посрещнали с родопски мотиви хилядите..

публикувано на 22.09.19 в 09:15

Два дни с безплатно паркиране в „Синя зона“

Безплатно ще се паркира в „Синя зона“ на 23 септември (понеделник), съобщиха от общинското предприятие  „Паркиране и репатриране“.  Припомня се,  че за престой в зоната се заплаща от понеделник до събота включително за времето от 8:30 ч. до 17:30 ч.  Освен в неделя, „Синя зона“ е с безплатен достъп на официалните празници и свързаните с тях..

обновено на 22.09.19 в 08:51