РЕКЛАМА

"Къща на загадките" в Пловдив

Първата приключенска логическа пъзел стая вече е факт в Пловдив. Уникалната по рода си „Къща на загадките“, наричана още DOMUS REBUS е локализирана на Главната улица на град Пловдив срещу сградата на община "Родопи".

DOMUS REBUS предлага на своите играчи несравнимо интерактивно преживяване на живо, където един екип от 2 до 5 участника решават поредица от загадки, докато времето безмилостно ги притиска. Стаята под кодовото название “The Missing Elements”  потапя в атмосферата на стария романтичен Париж, където през 1935 г. двама влюбени ще търсят пътя един към друг, за да намерят изхода и да бъдат завинаги заедно, разказа в интервю за Радио Пловдив създателят на къщата в Пловдив Натали Симеонова.

По думите й, целта на играта е да участниците да решат всички загадки, които се появяват по пътя до финала, като за това екипите от играчи разполагат с точно 60 минути.

Цялото интервю с Натали Симеонова чуйте в звуковия файл. 

Още от категорията

Карлово предлага 2018-та да бъде обявена за Година на Ботев

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов инициира създаването на Национален инициативен комитет по повод честването на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев през 2018-та година.  Предложението на Кабаиванов бе одобрено от Общинския съвет и предстои да бъде представено на премиера и на министрите на културата, образованието и на..

публикувано на 20.11.17 в 10:44

Преге - предаване за света на книгите, 18 - 24 ноември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 18.11. 2017г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Хорхе Луис Борхес. Пясъчната книга. 126 стр. , ок. 3А, Колибри, 2017. Александър Секулов. Колекционерът на любовни изречения. 149 с. тв. к. ок. 3А, Хермес, 2017. Петра Хулова. Помен за баба ми. 244 стр.,..

публикувано на 20.11.17 в 10:26

Списание показва най-доброто на проект за литература в Пловдив

Представяне на списанието „Невидимият хълм“ организират читалище „Възраждане“ и Дружеството на пловдивските писатели. Премиерата е от 17,30 ч. в читалището при свободен вход. Събитието бележи една година от създаването на многоезичния сайт за литература PlovdivLit. Списанието съдържа най-доброто от авторите на сайта. Сайтът е уникална трибуна за изява..

публикувано на 20.11.17 в 05:47

Изложба разказва за "Чешките „български“ музиканти"

Изложба под мотото „Чешките „български“ музиканти в следосвобожденска България – 1878-1902“ се открива в Народна Библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Тя показва част от хората и събитията в музикалното сътрудничество между чехи и българи. Много чехи пристигат в България след Освобождението по междудържавни споразумения и по частна линия. Голяма част..

публикувано на 20.11.17 в 05:42

Киномания в Пловдив - аржентински трилър и руски екшън

„Среща на върха“ и „Ерата на първите“ са двете заглавия, които предлага днес „Киномания“ в „Лъки – Дом на киното“ в Пловдив. В трилъра „Среща на върха“ Рикардо Дарин изпъква в ролята на аржентинския президент, осъзнал, че не съществува личен живот на безмилостната политическа арена. Руският приключенски филм „Ерата на първите“ пресъздава..

публикувано на 19.11.17 в 08:31

"Кутия за книги" дарява равен старт за всички

Благотворителна  дарителска кампания, даваща възможност на всеки да дари своите прочетени книги на хора и институции в нужда, ще се проведе в рамките на два дни в Пловдивски Културен Институт. Инициативата  „Кутия за книги“ е на международната младежка организация JCI PLOVDIV, която постави 10 кутии на ключови места в града. Със събраните..

публикувано на 18.11.17 в 09:58

В "Срещите" за несъгласните думи на Димитър Бочев

Тази събота в "Срещите" - разговор за съотношението  между хорското и людското във всеки един от нас. И още - за любовта, изневярата и ревността, иначе казано - за страданието и щастието, за съотношението между националното  и космополитното.  В студиото публицистът Димитър Бочев и неговите  "Несъгласни думи"- том втори.

обновено на 18.11.17 в 09:04