РЕКЛАМА

"Къща на загадките" в Пловдив

Първата приключенска логическа пъзел стая вече е факт в Пловдив. Уникалната по рода си „Къща на загадките“, наричана още DOMUS REBUS е локализирана на Главната улица на град Пловдив срещу сградата на община "Родопи".

DOMUS REBUS предлага на своите играчи несравнимо интерактивно преживяване на живо, където един екип от 2 до 5 участника решават поредица от загадки, докато времето безмилостно ги притиска. Стаята под кодовото название “The Missing Elements”  потапя в атмосферата на стария романтичен Париж, където през 1935 г. двама влюбени ще търсят пътя един към друг, за да намерят изхода и да бъдат завинаги заедно, разказа в интервю за Радио Пловдив създателят на къщата в Пловдив Натали Симеонова.

По думите й, целта на играта е да участниците да решат всички загадки, които се появяват по пътя до финала, като за това екипите от играчи разполагат с точно 60 минути.

Цялото интервю с Натали Симеонова чуйте в звуковия файл. 

print Отпечатай
Още от категорията

Ентусиасти от 9 държави учат български фолклор

Ректорът на Академия за музикално танцово и изобразително изкуство професор Милчо Василев ще открие тринайстото издание на Международния фолклорен семинар. За него в Пловдив пристигат над 100 участници от четири континента. Семинаристите от Чили, Яопния, Австралия, САЩ, Израел, Германия, Холандия, Испания и Франция не са професионални..

публикувано на 23.07.17 в 08:26

Концерт на Камерата Страдивариус на Античния театър

За първи път на Античния театър в Пловдив тази вечер едновременно ще свирят 12 безценни инструмента от епохата на Страдивариус.   Формация   Камерата Страдивариус е водена от виртуоза Разван Стойка . Той е обявен за най-добрият цигулар в света под 30 години и свири на цигулка Страдивариус от 1729 година. Формацията ще бъде дирижирана от Диан..

обновено на 23.07.17 в 08:18

Китари и мандолини огласяват Цар-Симеоновата градина

Днес от 19 часа в Цар-Симеоновата градина в Пловдив е концерта на Китаро-мандолинния оркестър от град Сандански, който е част от поредицата безплатни концерти, организирани от дирекция "Култура и културно наследство" на общината.  Оркестърът с над 40- годишна творческа биография ще свири за първи път в Пловдив.

публикувано на 22.07.17 в 12:06

Тази събота в "СРЕЩИ"-те

Вземаме назаем едно заглавие на книга "АМИ АКО"....и ще мислим: Ами ако всичко, което сме, е просто резултат от сбора на мислите ни? Ами ако на Луцифер бе отредена главната роля  в първо действие на "Демокрацията на свободната воля", ами ако сме на прага на поврат...и т.н и т.н  С други думи  с д-р Румен Стоилов и колегата Стойчо Керев  ще мислим и..

публикувано на 21.07.17 в 17:02

Kultur Shock на Бунарджика

В Летен театър Бунарджика за първи път гостуват сиатълските рок-легенди Kultur Shock. Подгряващи групи ще са Нещо Цветно и Северозападняците.

публикувано на 21.07.17 в 08:26

Хамлет гастролира в Паталеница

На 21 и 22 юли от 21:00 ч. в двора на ОУ „Константин Величков“ ще се състоят премиерите на първата продукция на Шекспирова театрална школа „Петровден“ и втора постановка от своеобразният шекспиров форум в Паталеница тази година - „Хамлет“ .  Режисьор на постановката е Тодор Димитров, който поставя „Хамлет“ преди 14 години с „Петровден“ и..

публикувано на 21.07.17 в 08:22

Турандот на Античния театър

Операта „Турандот“ от Пучини е в програмата на OPERA OPEN на Пловдивската опера. Спектакълът ще бъде представен тази вечер на Античния театър с участието на   корейското сопрано Лила Лий. Азиатската изпълнителка покори Античния театър в OPERA OPEN 2016 със своята артистична интерпретация на образа на жестоката китайска принцеса Турандот и с..

публикувано на 21.07.17 в 08:08