РЕКЛАМА

Патриотичният фронт влиза в схватка с монополисти и банки

Депутати от Патриотичния фронт са внесли в деловодството на парламента предложение да отпаднат от Гражданско-процесуалния кодекс текстове, които позволяват доставчици на услуги и банки да вадят изпълнителни листове срещу свои длъжници преди спорът да се гледа в съда. 

Според Славчо Атанасов въпросните текстове от член  417  от кодекса, приети през 2008 година, сериозно конкурират феодалното право. Само през 2012 година 35 000 имота на граждани и фирми са загубени заради въпросните текстове, каза Атанасов. 

Колегата му Борис Ячев добави, че сега много от тези казуси се гледат в арбитражен съд, който определи като измислен и формален орган. Вносителите на поправките искат арбитража в тези случаи да отпадне и достачвик и длъжник да изложат равноправно позициите си в съда. 

Ячев и Атанасов припомнят, че в годините досега са правени много опити, най-вече в правната комисия на парламента, за преразглеждане на спорните правила, но те са донесли резултат. И при предстоящото гледане очакваме напрежение и съпротива, добавиха те.Още от категорията

Започва реконструкцията на Голямоконарско шосе

До месец ще има избран изпълнител на реконструкцията на Голямоконарско шосе на територията на община "Марица", съобщи за радио Пловдив кметът Димитър Иванов. За първия етап на ремонта правителството отпусна 3 720 000 лева. Предвижда се да бъде направено кръгово кръстовище, което да е връзката с АМ „Тракия“. Целият проект за..

публикувано на 13.12.18 в 08:42

Жителите на Чепеларе блокират за два часа главния път Смолян – Пловдив

Жителите на Чепеларе блокират за два часа главния път Смолян – Пловдив, като се обявяват против решението на Висшия съдебен съвет за закриване на Районната прокуратура в града от 1-ви януари 2019 г. Четвъртият протест е насрочен за 11 ч. Освен прокуратурата в Чепеларе от началото на следващата година ще бъде закрита и тази в Мадан.

публикувано на 13.12.18 в 06:05

Аграрният университет дава дипломи на бакалаври и магистри

На официалната церемония дипломи ще получат 661 възпитаници на Аграрния университет, о т тях 401  – успешно завършили степента „бакалавър“ и 260 – „магистър“. Средният успех от следването на бакалаврите от всички 18 специалности, редовна и задочна форма на обучение, е много добър 4.71, а средният успех от държавните изпити – много..

публикувано на 13.12.18 в 05:50

Възрастната жена, паднала в шахта, е със счупен крак, фирмата вини крадци за инцидента

С тежка фрактура на бедрото е възрастната жена, паднала снощи в необезопасена шахта в Пловдив. Предстои и́ операция в Спешното отделение в Университетска болница „Свети Георги“.  От фирма „Европейски пътища“ изказват своето съжаление към пострадалата жена и поднасят своите извинения към гражданите. Компанията уверява, че ще предприеме..

обновено на 12.12.18 в 15:14

В Асеновград санираха с 23 милиона лева 28 блока

Всички 28 жилищни сгради в Асеновград, одобрени за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност, са вече завършени и изцяло санирани.  Инвестицията е за над 23 милиона лева, като целият пакет от дейности към момента са разплатени, отчете кметът Емил Караиванов. По думите му община Асеновград е сред малкото на брой общини в страната,..

публикувано на 12.12.18 в 13:45

Пловдивски майстори почетоха патрона си Св. Спиридон

С празнично шествие през Стария град и тържествена литургия в църквата „Света Петка“ пловдивските занаятчии отбелязаха деня на своя покровител Св. Спиридон.  Облечени в народни носии, занаятчиите тръгнаха от Етнографския музей по уличките на Стария град. Начело на шествието бе иконата на Св. Спиридон, следвана от знамената и..

публикувано на 12.12.18 в 13:07

Автобус изгоря във Велинград

Автобус изгоря тази сутрин във велинградския квартал “Каменица“. Автобусът, собственост на частна фирма, е бил без пътници и е стоял на място с работещ двигател. Шофьорът е направил опит да го загаси с наличните средства , но не е успял.  Пристигналият екип пожарникари са изгасили автобуса, но той е изгорял напълно. От дирекцията уточняват, че..

обновено на 12.12.18 в 12:20