РЕКЛАМА

Патриотичният фронт влиза в схватка с монополисти и банки

Депутати от Патриотичния фронт са внесли в деловодството на парламента предложение да отпаднат от Гражданско-процесуалния кодекс текстове, които позволяват доставчици на услуги и банки да вадят изпълнителни листове срещу свои длъжници преди спорът да се гледа в съда. 

Според Славчо Атанасов въпросните текстове от член  417  от кодекса, приети през 2008 година, сериозно конкурират феодалното право. Само през 2012 година 35 000 имота на граждани и фирми са загубени заради въпросните текстове, каза Атанасов. 

Колегата му Борис Ячев добави, че сега много от тези казуси се гледат в арбитражен съд, който определи като измислен и формален орган. Вносителите на поправките искат арбитража в тези случаи да отпадне и достачвик и длъжник да изложат равноправно позициите си в съда. 

Ячев и Атанасов припомнят, че в годините досега са правени много опити, най-вече в правната комисия на парламента, за преразглеждане на спорните правила, но те са донесли резултат. И при предстоящото гледане очакваме напрежение и съпротива, добавиха те.Още от категорията

Панаирът в Пловдив показва, че икономиката ни расте

Премиерът Бойко Борисов откри 73-то издание на Международния технически панаир в Пловдив.  Той отбеляза, че площите на изложението се увеличават, както и желаещите да инвестират в България и като пример  и това посочи ръстът на икономиката, политическата стабилност и ниските данъци. Министърът на икономиката  Емил Караниколов  също..

обновено на 25.09.17 в 14:15

Инвестират 8 милиона лева в училища и забавачки в региона

Над 8 млн. лева ще дойдат в област Пловдив за образователна инфраструктура. Те ще бъдат насочени за общините Карлово, Първомай и Асеновград. Това съобщиха днес от областното ръководство на партия ГЕРБ. От там уточниха, че до сега са сключени на национално ниво 75 проекта за 350 млн. лева по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 -..

публикувано на 25.09.17 в 13:37

Четири пловдивчанки дадоха 22 000 лева на телефонни измамници

Четири пловдивчанки са станали жертви на телефонни измами по сценария  “искане на пари за съдействие на полицията”. От потърпевшите общо са отнети над 22000 лева. В петък в заблудата била въведена 67-годишна жена, която оставила пакет с 10000 лева под спрян лек автомобил на бул. “Христо Ботев”. Ден по-късно през терасите на апартаментите..

публикувано на 25.09.17 в 12:57

Близки на сина на убития във Виноградец Наско Тонкев протестираха в Пазарджик

Близки и приятели на сина на загиналия при инцидент в село Виноградец в началото на септември Наско Тонкев протестираха днес пред Съдебната палата в Пазарджик срещу задържането му.  Димитър Тонкев, който е на 21 години, беше арестуван дни след смъртта на баща му с обвинение, че разпространява наркотици.  Близките на Тонкев-младши са притеснени, че едно..

публикувано на 25.09.17 в 12:19

Награда за говорителя на Районна прокуратура

Главният прокурор Сотир Цацаров е наградил Атанас Илиев, прокурор от Районна прокуратура-Пловдив, с грамота и с предметна награда - мобилен телефон, за проявен висок професионализъм в работата и образцово изпълнение на служебните задължения.  Отличието се връчва за работата му като прокурор и за отличното изпълнение на служебните задължения като..

публикувано на 25.09.17 в 11:28

Техническият панаир отваря врати

73 –ят международен технически панаир се открива днес в Пловдив. Очаква се лентата да пререже министърът на икономиката Емил Караниколов. Общо с 20% повече са изложбените площи, ангажирани до момента за предстоящия панаир в Пловдив. Той ще се провежда от днес до 30 септември. Очаква се на форума да се съберат компании от 40 държави, работещи в..

обновено на 25.09.17 в 09:55

Проблеми с издаването на лични документи в базата на МВР на ул. "Волга" в Пловдив

От днес до 6 октомври е въведена временна организация за гражданите, които живеят на територията на Шесто РУ, да подават заявления за издаване и подмяна на български лични документи в сектор “Български документи за самоличност” на ул. “Волга” № 70 в Пловдив. Областната дирекция на МВР поднася извинения за временното неудобство.

публикувано на 25.09.17 в 05:56