Патриотичният фронт влиза в схватка с монополисти и банки

Депутати от Патриотичния фронт са внесли в деловодството на парламента предложение да отпаднат от Гражданско-процесуалния кодекс текстове, които позволяват доставчици на услуги и банки да вадят изпълнителни листове срещу свои длъжници преди спорът да се гледа в съда. 

Според Славчо Атанасов въпросните текстове от член  417  от кодекса, приети през 2008 година, сериозно конкурират феодалното право. Само през 2012 година 35 000 имота на граждани и фирми са загубени заради въпросните текстове, каза Атанасов. 

Колегата му Борис Ячев добави, че сега много от тези казуси се гледат в арбитражен съд, който определи като измислен и формален орган. Вносителите на поправките искат арбитража в тези случаи да отпадне и достачвик и длъжник да изложат равноправно позициите си в съда. 

Ячев и Атанасов припомнят, че в годините досега са правени много опити, най-вече в правната комисия на парламента, за преразглеждане на спорните правила, но те са донесли резултат. И при предстоящото гледане очакваме напрежение и съпротива, добавиха те.Още от категорията

Неврохирурзи се борят за рокера, забил се в скала край Бачково

Неврохирурзите от УМБАЛ "Св. Георги" се борят за живота на младия рокер, който катастрофира тежко заедно с приятелката си на задната седалка на път за Бачково, по време на голямото мотошествие.  21-годишният младеж е  докаран с открита фрактура на главата. Освен нея, той е с 3 счупени гръдни прешлена.  Състоянието му е тежко, признават лекарите...

обновено на 22.03.19 в 20:57

Двама младежи в болница след катастрофа на рокерското шествие

И днешното рокерско мотошествие от Пловдив до Бачково не премина без произшествие. Млад моторист и спътницата му са в болница след като катастрофираха край Асеновград.  От УМБАЛ "Св. Георги", където са настанени пострадалите съобщиха, че младежът е с открита фрактура на главата, а момичето е в съзнание.  Инцидентът е станал около 14..

публикувано на 22.03.19 в 16:16

Наказват пияния шофьор на линейка по бързото производство

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство  63 годишен шофьор на линейка, който беше задържан пиян зад волана.  Шофьорът е бил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,5 на хиляда. Припомняме, че инцидентът стана е станал на  ул. „Дилянка“  около 14.10 часа и е бил с леки материални щети. На място е било установено, че..

публикувано на 22.03.19 в 16:01

МОН обяви нулев прием за "Икономика" в АУ и УХТ

В 16 професионални направления, в различни висши училища, тази година няма да бъде утвърден прием на първокурсници. Нулевият прием ще засегне и два пловдивски ВУЗ-а. За учебната 2019-та 20120 година в направлението „Икономика“ в Университета по хранителна технологии и в Аграрния университет първокурсници няма да се приемат. Министър Вълчев..

публикувано на 22.03.19 в 14:48

Кметът на Пазарджик ще се бори за четвърти мандат със своя листа за съветници

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов ще се кандидатира за четвърти мандат. На пресконференция днес той обяви, че ще има и листа за общински съветници, както и кандидати за кметове на населените места в общината. „Както и в предишните ми мандати ще бъда независим кандидат. Решението ми е плод не на емоция, а на внимателно обмислени аргументи",..

публикувано на 22.03.19 в 14:12