РЕКЛАМА

Над 110 ромски семейства, главно в Пловдивско, с интерес към земеделието

Какво е да се работи в обществен интерес? Как се насърчава интересът към земята и към дребните земеделски производители? Защо е важно да се отделя особено внимание на ромските семейства като си стимулира активността им в земеделието?

Пример в тази посока е дейността на фондация «Земята – източник на доходи», която работи с над 110 ромски семейства от цялата страна, повечето от пловдивския регион.

Фондацията разполага с финансов ресурс от 150 000 лева. С тези средства се помага на дребни производители да си купят земя и земеделска техника, отделно им се предоставят безплатни икономически и юридически консултации в сферата на земеделието. Целта е стопаните да се подготвят за кандидатстване по държавните и европейските програми за подпомагане на производителите.

По този повод днес в рамките на Международната селскостопанска изложба АГРАсе проведе кръгла маса на тема „Предизвикателства и перспективи пред развитието на дребните земеделски стопанства в България”.

За ролята на институциите и мястото на неправителствените организации в сектора земеделие Антоанета Петричанска разговаря с председателя на Управителния съвет на Фондация „Земята – източник на доходи” Иван Пенов:
Още от категорията

20 000 лева глоба за погребаната в центъра на Пловдив археология

Глоба до 20 хиляди лева ще бъде наложена на инвеститор на строителен обект в Пловдив заради унищожаване на археологически находки. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Стоилка Игнатова, която отговаря за паметниците на културата от Южен- Централен регион в Министерството на културата. Историята: Изкопните работи на строеж на улица..

публикувано на 24.11.17 в 16:20

С повишено внимание на Черен петък

Кампанията „Черен петък“, особено популярна в САЩ, но набира скорост и у нас - въпреки честите нелоялни търговски практики. Как да се предпазим от тях в морето от обещания за горещи намаления, отстъпки и разпродажби – по темата говорим с Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“. Има хора, които ще направят добри покупки. Но..

обновено на 24.11.17 в 12:55

На Балканите се връща разумът

Най-хубавото е, че най-напред се връща в България и в Македония. Благодарение на този разум, на това разбиране, че пътят може да бъде само напред и към бъдещето, се стигна и до това уникално събитие в един ден да се подпишат 10 договора в различни области. И категорично да се заяви волята и на двете държави за евроатлантическа..

обновено на 24.11.17 в 11:50

Коледен базар в помощ на децата от институциите

Благотворителен коледен базар организира от 15 до 17 декември в Мол „Пловдив“ Движението на българските майки в града, което подава ръка на децата от социални институции. Имаме нужда от подкрепа на творци, които искат да дарят сувенири, картини, бижута, картички и др. Те ще се предлагат на коледния базар, а средствата ще се използват за..

публикувано на 24.11.17 в 10:56

Почитаме Света Екатерина

На 24 ноември православната църква почита Света великомъченица Екатерина. Имен ден празнуват дамите с имена Екатерина, Катя, Тинка, Катерина, Катина, Кина, Тина, Катрин. Според преданието Екатерина била една от най-образованите жени на своето време. Тя е дъщеря на Конт, управител на Александрия, Египет по времето на император..

публикувано на 24.11.17 в 06:57

Няма да влезем в пленарна зала, докато Иво Христов е депутат

ПГ на „Воля“ няма да влиза в пленарната зала на Народното събрание, докато депутатът от левицата Иво Христов не подаде оставка, заради репликата си, че 80% от българите са дебили. Заместник-председателят на групата Кръстина Таскова заяви пред Радио Пловдив, че се надяват от БСП по най-бързия начин да се разграничат от Христов и го принудят той..

обновено на 23.11.17 в 16:54

"Стерилизирана" Струмица посрещна Бойко като "трета майка"

Понякога ми се струва, че обикновените хора в България и Македония познават историята по- добре от историците и политиците. Хората знаят, че говорят на един език, че сме били един народ, че политическите  и исторически обстоятелствата са го разделили и дори се е насаждало противопоставяне . Това сподели Владимир Перев журналист в Скопие.  Той..

публикувано на 23.11.17 в 16:03