РЕКЛАМА

Над 110 ромски семейства, главно в Пловдивско, с интерес към земеделието

Какво е да се работи в обществен интерес? Как се насърчава интересът към земята и към дребните земеделски производители? Защо е важно да се отделя особено внимание на ромските семейства като си стимулира активността им в земеделието?

Пример в тази посока е дейността на фондация «Земята – източник на доходи», която работи с над 110 ромски семейства от цялата страна, повечето от пловдивския регион.

Фондацията разполага с финансов ресурс от 150 000 лева. С тези средства се помага на дребни производители да си купят земя и земеделска техника, отделно им се предоставят безплатни икономически и юридически консултации в сферата на земеделието. Целта е стопаните да се подготвят за кандидатстване по държавните и европейските програми за подпомагане на производителите.

По този повод днес в рамките на Международната селскостопанска изложба АГРАсе проведе кръгла маса на тема „Предизвикателства и перспективи пред развитието на дребните земеделски стопанства в България”.

За ролята на институциите и мястото на неправителствените организации в сектора земеделие Антоанета Петричанска разговаря с председателя на Управителния съвет на Фондация „Земята – източник на доходи” Иван Пенов:
Още от категорията

С наднормено тегло са 26 на сто от българчетата

26,20 % от българските деца от 5 до 18  години са с наднормено тегло. България се нарежда на пето място в Европа по детско затлъстяване, като всяко четвърто дете в 1 клас вече е с наднормено тегло.Това е сред най-тревожните картини в рамките на ЕС.  Изключително важна за българската нация е темата за здравословното хранене на децата ни...

обновено на 21.02.18 в 17:11

Отстраняването на Жаблянов със смешни мотиви е отмъщение

Случи се очакваното, не можехме да очакваме друго при това „желязно“ мнозинство. Предложението на ГЕРБ за предсрочно  освобождаване на Валери Жаблянов от поста заместник-председател на НС  е в остро противоречие с правилника на НС, който  има силата на закон. Но въпреки това с някакви странни и по-скоро смешни мотиви  народните представители..

публикувано на 21.02.18 в 17:00

Пловдивски метаморфози и амбиции „Точно днес“

Започваме с метаморфозите на Пловдив в периода 7-14 век. По темата очаквайте интервю на Веселина Пеева с доцент Камен Станев , историк и участник в редица археологически разкопки. Продължаваме и с амбициите за нова концепция за развитие на Стария град. Първите стъпки за осъществяване на идеята за по-видим архитектурен резерват..

публикувано на 21.02.18 в 16:38

Отстраняването на Жаблянов е еволюция на демокрацията у нас

Зад оставката на Валери Жаблянов се крие еволюцията на нашата демокрация .  През последните години ние приключихме с прехода и започнахме да развиваме вече едно нормално общество. А нормалното гражданско общество е изключително чувствително по всякакви и най - разнообразни теми.  Това заяви пред Радио Пловдив  Георги Харизанов от..

публикувано на 21.02.18 в 16:06

Чака ни наказателна процедура за дълга към чужди здравни фондове

Прогнозата е на бившия член на НС на НЗОК Пламен Таушанов, с когото разговаряме за скандала между здравния министър и шефа на касата. От години няма желание плащанията към чужди каси за лечение на български пациенти зад граница да се извършват редовно - сподели Пламен Таушанов. Сумите са бавени поне по година и половина с обяснението, че за такъв..

публикувано на 21.02.18 в 09:59

Моделът на здравеопазване в България е изчерпан

Скандалът с поисканата и отказана оставка на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев, коментира доц. Георги Йорданов, зам. председател на парламентарната комисия по здравеопазване. Има ли осонование за оставка на проф. Плочев? Припомняме, че е настоял пред  НС за актуализация на бюджета на ЗК за дълг от 271 мил. лева, към други здравни каси...

публикувано на 20.02.18 в 17:25

Дебатът Радев-Борисов е за върховенството на закона у нас

Противопоставянето  между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов е по централна за страната ни тема - върховенството на закона в България .  За това става дума в този "дебат" , заяви  пред Радио Пловдив журналистът Петко Георгиев . Той определи последното изказване на президента Румен Радев като индиректно, дори почти..

публикувано на 20.02.18 в 16:18