80 селища в Смолянско все още нямат ток

| обновено на 11.03.15 в 13:56

Обстановката в бедстващата Смолянска област постепенно започва да се нормализира.  Бедственото положение ще остане в сила, докато се възстанови електрозахранването в общинските центрове. Около 80 населени места в планиския регион все още са без електрозахранване. Само за четири дни пожарната са се отзовали на 260 сигнала, което 35 – 40 процента от средния брой произшеснтвия на година. Вече възстановено електрозахранването в градовете Мадан, Рудозем и Неделино. Все още без ток остава община Баните. Усилено се работи по отстраняване на авариите по електропреносната мрежа – каза директорът на пожарната в Смолян Красимир Шоторов. 

Четвъртък и петък са неучебни дни за учениците на територията на община Смолян. Това стана ясно от заповедта на кмета на община Смолян Николай Мелемов, заради усложнената обстановка във връзка с обявеното бедствено положение.


„Почти гр. Рудозем и Мадан е захранен с ток и прилежащите им села също се захранват поетапно. Въведени са много сили на структурите на EVN, за да може да захранят колкото е възможно повече населени места. Сутринта в 3 ч бяха захранени мрежите за високо напрежение в Мадан и Рудозем и това позволява в момента да се захранват. Също така и в Неделино в момента градът има ел. захранване. 

В момента се правят опити да се достигнат и до най-трудно достъпните места до село Мугла и селата в общините Неделино и Баните. Доставят се храна и лекарства до населените места в общините Баните, Златоград и Неделино. За с. Мугла също са натоварени храна и лекарства. Основно сме отстранявали единични паднали дървета по пътя, за да можем да осигурим проходимостта на пътното платно. До много селища все още няма достъп. Съвместни екипи работят, но множеството паднали дървета затрудняват дейностите, тъй като трябва да се отстранят и после да мине техниката", каза Шоторов 
Кметът на неделинското село Средец съобщи, че 1200 души в района са без хляб пети ден. 
"Няма какво да ядат хората вече. Затруднени сме. В момента съм на върха, търся начин да се свържа с общинското ръководство, да пратят поне хляб, за да раздадем по някой хляб на хората, за да могат да оцелеят”, разказа кметът

Още от категорията

Маринела Арабаджиева ще е под домашен арест в Пловдив

Спецсъдът промени мярката на Маринела Арабаджиева и тя ще излезе от ареста. Магистратите наложиха домашен арест на обвинената за участие в престъпна група с цел данъчни престъпления и пране на пари, каквито обвинения имат съпругът й Ветко и синът й Вълчо. Причината за промяната на мярката в по-лека е здравословното състояние на Арабаджиева, която страда..

публикувано на 18.09.19 в 13:46

Охранители и камери "бдят" за сигурността и антиките на пл. "Централен"

На площад „Централен“ е монтирано ново табло за управление на фонтаните с 15 програми на три режима. Кметът Иван Тотев показа днес как работи устройството и призова гражданите на Пловдив да го пазят, защото с него се регулира както водата, така и цветовете на осветлението вечер.  Таблото работи от 8.00 до 24 часа и  автоматично на всеки 40..

обновено на 18.09.19 в 13:21

"Съюз за Пловдив" против промени в ОУП сега

От „Съюз за Пловдив“ искат промените на Общия устройствен план на града да бъдат отложени за след местните избори. Според лидера на организацията Дани Каназирева се готви преотреждане на 2265 декара зелени площи за застрояване. Архитект Станимир Шаламанов, експерт към „Съюз за Пловдив“, обяснява, че в промените на ОУП тези терени са..

публикувано на 18.09.19 в 13:18

След два месеца ул. "Велико Търново" ще е нова

Изцяло нова ще бъде улица „Велико Търново“ в Пловдив. Тя поемаше трафика няколко години, докато ул. „Иван Вазов“ бе затворена за преминаване на автомобили. Това каза днес кметът Иван Тотев, който заедно с районния кмет Георги Стаменов инспектира работата на фирма „Драгиев“.  Те правят основен ремонт на пътната настилка на първия участък от улицата..

публикувано на 18.09.19 в 12:22

КТ "Подкрепа" решава кой кандидат за кмет да подкрепи

Политическо споразумение с един от кандидат-кметовете на Пловдив се готви да подпише регионалната синдикална структура на КТ "Подкрепа".  Кой ще е той ще стане ясно след среща с кандидати, за които управителното тяло на синдиката ще получи мандат за разговори от Регионалния съвет. Очаква се срещите с кандидат-кметовете да започнат след началото..

публикувано на 18.09.19 в 12:18