В отсъствието на Беширов съдът потвърди отстраняването му като кмет на Неделино

Пловдивският апелативен съд окончателно отхвърли жалбата на Стоян Беширов срещу отстраняването му от кметския пост  на община Неделино,  което му наложи Смолянския окръжен съд.  

Като мотиви апелативните магистрати посочват, че ако той бъде възстановен, има опасност да възпрепятства разследването, въздействайки на общинската администрация и изпълнителите на обществени поръчки. 

Поради заболяване Стоян Беширов не се яви в залата. Той е обвинен в престъпление по служба за това, че от 1 януари 2012 до 24 октомври 2014 не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения, произтичащи от Закона за обществените поръчки, и с това е ощетил общинския бюджет в размер на 902 465 лв. по четири поръчки.  

Решението  не подлежи на обжалване. 


Още от категорията

60 декара иглолистна гора над Велингард е в пламъци

Пожарникари, лесничеи и доброволци гасят пожар в горски масив над квартал "Анезица" във Велинград.  Огънят е обхванал около 60 декара иглолистна гора, пожарът е низов, гаси се по-трудно заради пресечения терен.  На този етап няма опасност за живеещите в квартал "Анезица", осигурен е екип от пожарникари, който е в края на квартала и следи пожарът..

публикувано на 17.09.19 в 16:29

Общинският съвет завиши глобите за шум на открито

По-високи санкции за шум на открито вече ще има и в Пловдив. Това решиха общинските съветници, които приеха промени в  Наредбата за осигуряване на обществения ред.Те се наложиха, тъй като  до момента имаше разминаване с основни закони. По-високите глоби са предвидени за шум от озвучителни уредби, ако не се спазва забраната за озвучаване във времето..

публикувано на 17.09.19 в 13:55

Мъж рани с нож в гърба жена от Ръжево

51-годишен мъж от хисарското село Ръжево е арестуван за опит за убийство на 64- годишна жена. Той я нападнал пред дома й я  пробол с нож в гърба.  Жената е в болница с опасност за живота. При опит да я защити, порезни рани в областта на краката получил 60-годишен съсед.  След оказана медицинска помощ той е освободен за домашно лечение. По случая..

публикувано на 17.09.19 в 12:59

След указанията на Борисов - 100 лв. такса за спортните обекти

100 лева годишна концесионна такса ще плащат концесионерите на стадионите и игрищата в Пловдив. Това реши ОбС.  Съветниците приеха минималният концесионен размер да важи за стадионите „Христо Ботев“, „Тодор Диев“, базата в квартал „Коматево“, а също и за тренировъчния комплекс на „Локомотив“ в квартал „Тракия“и на футболното игрище на Гребната..

публикувано на 17.09.19 в 12:52

"Неохрон": ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на местния вот

На предстоящите кметски избори балотаж в Пловдив със сигурност ще има, но не е ясно още кои двама кандидати ще се явят на втория тур – това сочи собствено  социологическо проучване на Изследователската асоциация „Неохрон“, проведено сред 690 пловдивчани в периода 7-13 септември. Извадката на проучването е представителна по пол, възраст и..

публикувано на 17.09.19 в 12:45