РЕКЛАМА

Певческо дружество "Ангел Букорещлиев" чества 145-ата годишнина

Хоров концерт и изложба по случай 145 години от рождението Ангел Букорещлиев, един от първите концертиращи пианисти в България, диригент, фолклорист и композитор, организира Пловдивско певческо дружество, носещо неговото име. 


Концертът на първата певческа формация  у нас ще се състои в Етнографския музей в Стария град, където се съхранява личният архив на създателя ѝ. От основаването си в далечната 1896 г. до днес Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" не е преустановявало своята дейност и е спечелило много награди от престижни български и международни конкурси.

Още от категорията

Коледната изложба на пловдивските художници се открива в ГХГ

Коледната изложба на Дружеството на пловдивските художници тази година е приютена залите на Градската художествена галерия.  Ще бъдат връчени годишните награди за живопис, графика и скулптура, за млад автор, както и Наградата на кмета на Пловдив.  Тази година техните носители са: за живопис – Минчо Панайотов, за графика – Димитър Апостолов, за..

обновено на 10.12.18 в 16:22

Преге - предаване за света на книгите, 08 - 14 декември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 0 8.12. 2018 бяха представени следните заглавия Рубрика „Напълно непознати“ Весела книга за Софийския университет.  232 стр., тв.к. 15.00 УИ „Св. Кл. Охридски“, 2018. Томас Бернхард. Мра. 335 стр., ок. 3А, Атлантис КЛ, 2018. Роберт Зееталер. Цял един живот. 138 стр., ок. 2А,..

публикувано на 10.12.18 в 15:11

Представят календара на Сдружение "Хайдути"

В Регионалния етнографски музей - Пловдив предстои да бъде представен календарът на Сдружение "Хайдути" за  2019 година.  Автор на снимките е фотографът Любомир Сергеев.  Началото е от 19:00 часа.

публикувано на 10.12.18 в 05:44

„Пепеляшка“ на Пловдивската опера в Градския дом на културата

Премиера на балета „Пепеляшка“ от Прокофиев на Пловдивската опера ще се състои в Градския дом на културата. Балетът и оркестърът на Операта   преразказват Шарл Перо чрез вълшебна музика - валсов вихър, от който малката слугиня излиза като принцеса; победоносни галопи, разбира се – Принц, но и мащеха, както и различни видове феи с присъщите им чудеса...

публикувано на 08.12.18 в 07:26
Антония Костова показва своите италиански лодки

Задругата с годишна фотоизложба

Фотографската задруга в Пловдив експонира своята годишна изложба в Дома на културата „Борис Христов“.  В експозицията участват 27 автори с по две свои творби. Тематично изложбата не е ограничена, така че изображенията наистина постигат своята свобода. Авторите пък не са професионалисти, като за тях фотографията е страстно хоби. „Сред..

публикувано на 07.12.18 в 16:23

„Хроники и химни“ на Александър Секулов е изящен поход на думите

Новата поетична книга на Александър Секулов „Хроники и химни“ е вече в книжарниците. Тя се появява две години след успеха на предишния сборник „Море на живите“, който донесе на своя автор националните награди за поезия „Христо Фотев“, „Николай Кънчев“, „Перото“, „Орфеев венец“. „Хроники и химни“ е с печата на издателска къща „Хермес“,..

обновено на 07.12.18 в 15:06

В "Срещите" - разговор за православието като геополитика

 В "Срещите" тази събота: кога, защо и как православието се превръща в геополитика? Какво сочи скандалът Константинопол-Москва?  Професорите Георги Каприев и Марин Русев,публицистът Святослав Моисеенко  и д-ра по теология Петър Граматиков  в разговор за православието.  Ще позволи ли то да намалее влиянието му в света?

публикувано на 07.12.18 в 10:44